31.okt.2009

Vi er endelig friskmeldte! *bank i bordet* Nå trenger vi bare svineinfluensavaksine, så er vi klare til å møte vinteren. For den er på vei - det er kaldt! Apropos svineinfluensa. ..ser på "60 minutes" på TV2 nå. De presenterer veldig skremmende tall! Vanligvis dør det 66 barn i hver influensasesong i USA, men til nå (vel, sikkert en liten stund tilbake. Vet ikke hvor langt etter vi ligger i sendingen.) har det dødd 86 barn. Og det er (var) fortsatt 7 måneder igjen av sesongen! I sommer syntes jeg dette inluensamaset var noe tull, men nå er jeg faktisk litt bekymret. Jeg er skeptisk som bare det til vaksinen, men jeg tør ikke annet enn å ta den. Så til uken blir det forhåpentligvis vaksinering på både meg, Roy og Vilja. 

Bearpaw-skoene mine venter på meg på postkontoret, jeg lurer på om jeg skal kjøre å hente dem når Saga er ferdig med å spise. Jeg hadde egentlig tenkt å trille nedover med begge jentene, men så ble Vilja plutselig så kjempetrøtt, så jeg måtte bare legge henne. Vi koste oss leenge i dusjen i morges, forresten! Skikkelig Vilja-og-mamma-tid. Herlig! ♥

001509zh

Hun har blitt så stor!! ..her er hun ti måneder gammel. ♥

30.okt.2009

Vi blir aldri friske. Vi spyr og driter om hverandre her (hurra for detaljer ;), og jeg skjønner ikke når det skal gi seg! Stakkars Vilja har jo kastet opp en uke nå! Hun er slapp innimellom, men også veldig rastløs - hun er jo vant til å være i barnehagen, så hun kjeder seg sånn hjemme.. Vi var hos legen med henne både på torsdag og i dag, men vi får bare beskjed om å følge med at hun får i seg nok væske. Lille jenta mi.. ♥ Ønsk oss god bedring!

(Jeg orker ikke skrive mer nå, og det blir antakelig stille fra denne kanten i helgen også - men jeg kommer sterkere tilbake! God helg!)


27.okt.2009

Oh no! Jeg har også fått spysjuka (eller "farang" som vi sier her)! ..og Vilja er selvfølgelig ikke frisk hun heller. Hun spydde ut det fine rørospleddet sitt da vi kjørte hjem fra butikken, og jeg har spydd ned doen tre ganger i ettermiddag. Jeg er fortsatt kvalm, men ikke "spykvalm", så får håpe at de tre rundene på badet var det jeg fikk denne gang. For å trøste meg selv har jeg satt meg ned med visakortet mitt, på jakt etter skatter på nett. ♥ Jeg har siklet på classic cardy-skoene fra Ugg siden i fjor, og nå ble det en look-alike på meg. Disse er fra Bearpaw, og koster 799 kr. hos Lille Vinkel Sko . Jeg hadde lyst på svart, men ble litt ivrig og trykket for fort, så de ble visst bestilt i grå, gitt. Pyttsann!
Bearpaw 658-01 Gråkjole
Jeg bestilte meg en kjole til julebordet fra Nelly her om dagen også, den kom i posten i dag. Jeg har ikke giddet og prøvd den enda, men den var fin, i hvert fall!

Vilja er så morsom, forresten - jeg må bare fortelle! Roy spurte henne om de skulle gå ut en tur i ettermiddag. "Uuut?" "Ja? Skal vi gå ut en tur?" ..så ser hun bare på ham, før hun strekker fram foten og sier "skoa!". ♥

26.okt.2009

Vilja har vært pjusk i dag og. Hun var sulten i morges, ba faktisk om frokost (hun bryr seg katta om mat, så det har aldri skjedd før) - men den kom rett opp gitt (utover ikea-teppet vårt, så det heiv vi ut. Ikea er kjekt sånn, det koster ikke så mye å kjøpe nytt.) Hun har holdt på både middagen og kveldsmaten da, så jeg håper hun er frisk nå. Det blir hjemmedag fra barnehagen i morgen og da, for de skal vel være symptomfrie i 48 timer før de får komme dit igjen. Ta en spy og send den videre, er naturlig nok ikke så populært. ;)

Jeg ruslet en tur og shoppet litt med Astrid i dag, en klassevenninne fra vgs. som fikk ei lita datter i august. Jeg fant meg en tights og en genser på Bik Bok, og fikk også byttet en søt dongeritunika som jeg optimistisk kjøpte en størrelse for liten før helgen. Jeg la min elsk på et par sko på Bianco, så jeg må nok tilbake og prøve de. I love shoes!! Gjett om henggeipen min var lang da jeg prøvde to par som jeg kjøpte da jeg var gravid istad; det ene paret var alt for høye (11 cm), og det andre paret var alt for smale. Buhu! Vilja var fryktelig søt da hun prøvde på seg det ene paret og vaklet bortover gulvet her da. ♥ Hun prøvde genseren min også, se så skjønn;

dsc01155

Nei, nå skal jeg finne sengen. Denne vintertiden sliter meg ut!

25.okt.2009

..har jeg ikke fått meg fint design? Jeg har feilet og spekulert og bannet og det meste i dag nå, og til slutt ble jeg ganske fornøyd! :) Jeg har ikke peiling på HTML, så jeg har bare prøvd meg fram. Not bad, hey?

Vilja har kastet opp i helgen, men hun har vært like pigg som alltid, så vi har koset oss masse. I kveld var vi ute på kveldstur, for å prøve å utsette leggingen litt. Ikke lett med innspikra rutiner når klokka stilles! Hun la seg kvart over seks i dag, og legger seg vanligvis kvart på sju, så håper vi kommer i havn i morgen. Jeg skal til fysioterapeut med Saga igjen i morgen, forresten - spent på om foten hennes har blitt bedre. Krysser fingrene for det! :)

Dette ble et høyst kjedelig innlegg, for jeg har egentlig ikke noe å skrive. MEN, jeg har en søt film av mine to små som dere kan få se;23.okt.2009

Jeg har egentlig ikke ork til å skrive, men jeg vet jo at det er en del innom her og ser etter oppdateringer , så må vel skrible ned noen ord. :) Saga har begynt å gråte hver kveld, og det tar all energien min.. Hun har endelig sovnet nå, i moby wrapen på brystet mitt. Å bære henne i sjalet er det eneste som funker for å roe henne ned, stakkars.. På dagtid de siste dagene har jeg gått lange turer, og jeg og Roy har begynt julerengjøringen - så bloggingen har blitt nedprioritert, gitt. Men, vi lever - og vi koser oss. ♥

Jeg og Vilja har bakt brownies i dag, og Viljamor koste seg med å smugsmake på røra. Det ble et veldig rot, men vi hadde det gøy, hihi! 

p1030492


21.okt.2009

p1030470

Linker.

Det er vel fler enn meg som liker å nettshoppe, tenker jeg - så her kommer jeg til å legge ut det jeg har av linker til nettsider hvor du får kjøpt både barneutstyr, barneklær, klær til deg selv, sko, sminke osv.. Har du linker å dele, legg de igjen i kommentarfeltet! ♥

Klær og sko ++, til dame, herre og barn:
http://www.asos.com/
http://www.cutesygirl.com/
http://www.laredoute.no/SplashPage/SplashPage.aspx?CategoryId=29681
http://www.ellos.no/?CategoryId=8391
http://nelly.com/viewPage.asp?page=WELCOME_FEMALE&gender=1&language_id=3
https://www.ginatricot.com/
http://www.hm.com/no/#/start/
http://www.gojane.com/
http://www.forever21.com/Default.asp
http://www.sportmann.no/psnweb/default.aspx

Barneklær og utstyr:
http://www.mortil3.no/
http://www.bomedbarn.no/nor
http://www.roselille.dk/
http://www.mixmax.no/
http://www.lilleprinsen.no/
http://sprell.no/
http://englebarn.no/shop/
http://ullbarn.no/
http://www.mamut.net/krokofantenas/shop/
http://www.babydesign.no/
https://nostebarn.no/
http://tumleplassen.no/
http://familiebutikken.no/
http://www.barnibody.no/
http://www.linusoglinea.no/
http://www.barnecompagniet.no/
http://www.engulknapp.no/
http://tinyshop.no/
http://www.lilletordivel.no/
http://www.muffeladen.no/
http://www.minimikki.no/
http://www.barnegarderoben.no/
http://www.prinserogprinsesser.no/
http://www.rakkaren.no/
http://www.moia.no/
http://www.barneparadis.no/
http://lillemille.dk/
http://barna.aktiweb.net/index.php
http://www.eddabedda.com/
http://www.prinsenogpia.no/
http://levlogisk.no/

Sminke og hår:
http://www.feelunique.com/
http://lookfantastic.com/
http://balsam.no/
http://no.strawberrynet.com/main.aspx?region=NO

Sko:
http://www.brandos.no/
http://skopunkten.no/
http://www.lillevinkelsko.no/
http://www.smaafotter.no/ (barnesko)

Smykker:
http://jojo.joona.se/index.php

Interiør:
http://lobelia.no/
http://tusserogtroll.no/
http://www.kidsparadise.no/ (til barnerommet)
http://www.boligfryd.no/
http://www.velkommen.org/
http://www.frk-doris.no/
http://www.creme.no/

Diverse:
http://www.personligalmanacka.se/
http://www.skiltonline.com/
http://merkalt.no/

Vilja.

Vilja 1 måned: De første leveukene ville Vilja helst bare ligge i fanget, og tett inntil mamman sin på natten. Gjerne oppå henne! Hun har mye luft i magen, og sliter litt med det. Hun har ikke særlig med døgnrytme, og sover når det passer seg, og er en del våken på natta. Hun sovner nesten alltid i bilen, vogna og meitaien. Rett før en måneders dagen hyler hun omtrent en hel helg, så det blir mye bilkjøring for å roe henne ned. Bilstolen er favoritten, ved siden av å bli båret. Vi er hos kiroporaktor, som finner spenninger i ryggen hennes. Tre dager før hun ble en måned, kom de første bevisste smilene - til mamma da hun lå på stellebordet.

 

Vilja 2 måneder: Vilja er en bestemt liten frøken, og sier fra hva hun vil. Hun har begynt å komme litt i rytme, og har nå spikra fast en formiddagsdupp cirka en time etter at vi står opp om morgenen. Bilstolen er fortsatt en favoritt, men vogna er ikke så populær lenger. 6 uker gammel er Vilja hos fotografen for første gang, og 7 uker gammel er hun med på sin første ferie. Laaangferie, helt ned til København. Vilja sover stort sett i bilen, og er også stort sett flink til å sove på natta - selv om hun sovner sent (cirka kl. 23). Dog skal hun kun ligge inntil mammansin! Hun begynner å bli raus med smilene nå, men smiler helst til mamma og pappa. Rundt denne tiden finner Vilja ut at bæsjing er æsj, og lar likegodt vær.

 

Vilja 3 måneder: 10 uker og 2 dager gammel ruller Vilja fra mage til rygg fra første gang. Det er ikke særlig bevisst, men hun rullet! ;) Søvnmessig er vi på samme sted; hun sovner sent, men er flink til å sove om natta, så lenge hun får sove inntil mamma. Vogna er lagt for hat, den nekter hun å ligge oppi. Mei taien er gull verdt nå! Babygymen og andre leker begynner å bli interessante, og 11 uker og 5 dager gammel så fører hun en leke til munnen for første gang. Vilja blir forkjølt for første gang, og snørrer og hoster en del. Hun har plutselig gjort om på natten sin, og sovner nå mellom 20 og 22. 12 uker og 2 dager gammel ler hun en trillende latter for første gang! Bilstolen er ikke lenger søvnmedisin, men vogna er på vei til å bli godkjent igjen.

 

Vilja 4 måneder: Vilja fikk seg ny vogn i 3 måneders gave, og hun eeelsker den! Nå sover hun alle dagduppene sine i den, og en eller to runder i den om natta. Etter det er hun så urolig at hun havner oppi ved mamma. Hun sovner nå rundt 20-21, og sover 10-11 timer om natta. Vilja er på sin første Steinkjertur, på besøk hos Elin og oldeforeldrene. Togturen dit var så kjedelig at hun sov seg igjennom den, men på togturen hjem igjen var hun opptatt av å følge med ut vinduet og på alle folkene. Hun er kjempeivrig på leker nå, og griper godt tak i dem, og slenger på dem. Hun holder nå hodet så godt at vi kan "heise henne opp" etter hendene. Mamma og Vilja er på babysang hver torsdag, det synes Vilja er kjempemoro! Hun elsker andre babyer, og storgliser når hun får "snakke" med dem. Det er også spennende å utforske dem med hendene. Hun ler oftere og oftere, og har sin første latterkrampe da pappa pakker ut den nye vogna. Ellers er det veldig artig å fly, og å bli "spist". Hompetitten er også kjempegøy! Treogenhalv måned gammel får Vilja grøt for første gang - og hun elsker det! Vi innfører grøt hver kveld fra da. Når hun nærmer seg fire måneder starter vi kveldsstellet med bad 18.45, så sovner Vilja stort sett når hun har fått grøt, pupp og litt tillegg på flaske, rundt 19.30. Vi oppnår søvnrevolusjon når Vilja får sove på magen, og hun sover og sover og sover, uten en lyd - og setter ny søvnrekord på 7 timer. Hun sover 3-4 dupper om dagen, og cirka 12 timer om natta. 21. september blir Vilja døpt. Vi er på fem behandlinger til soneterapeut for å prøve å få orden på bæsjinga, som fortsatt er omtrent ikke-eksisterende. Vilja har en uke hvor hun har lagt bilstolen for hat, men det går seg til. Vogna blir bare mer og mer populær, og Vilja sover som en stein når vi er på trilleturer, noe vi er ofte med Viljas venner Casper og Mathea. Casper gir forøvrig Vilja hennes første kyss. ;D Hun elsker leker, og slenger gjerne rundt på rangler dagen lang. Absolutt alt går i munnen, og hun jabber og vræler masse. Nesten alltid blid nå, gråter ytterst sjeldent. Hun er raus på smilene, men det vises godt hvem hun kjenner og ikke.

 

Vilja 5 måneder: Like etter at Vilja fyller 4 måneder, begynner hun å støtte seg opp på utstrekte hender. Hun begynner nå å bli litt skeptisk til "fremmede", spesielt menn - men ingen er skumle så lenge hun er på mammas eller pappas arm. Hun får orden på magen sin, etter to behandlinger hos kiropraktor - og bæsjer nå hver dag, og sover myyyye bedre!! På grunn av at hun legger på seg så lite, kutter vi ut puppen da hun er fireogenhalv måned, og begynner med morsmelkerstatning. 20. oktober knekker hun rullekoden, og ruller fra rygg til mage "hele tiden". Sover stadig bedre, og spiser nå bare én gang om natten, sånn rundt 02.30. Vi øver på å sovne selv, og bruker rundt 20 minutter på legginga hver kveld. Ellers skal ALT undersøkes nå. Hun tar tak i alt, og slenger det gjerne i gulvet - da blir det jo så morsom lyd. Det blir det også når man deiser ting i bordet/gulvet, så det blir også gjort ofte. 31. oktober ser Vilja snø for første gang. Sover nå 11 timer på natta, og er våken allerede før klokken seks om morgenen - noe mamman og pappan setter stor pris på. ;p Følger ivrig med på TV'en, tegnefilmer hvor de synger er en stor favoritt - da sitter latteren løst. Hun ler hver dag nå!

 

Vilja 6 måneder: På 5-månedersdagen sin stiller Vilja seg opp i krabbestilling for for første gang. Hun tar også tak i tærne sine når hun ligger på rygg, for første gang. Hun begynner å sove i krabbestilling om natta, det er sikkert godt til lille mavehuset. ;D Hun får vaksine nummer to, og får heldigvis ikke feber slik som første gang. Vi øker til to måltider med fast føde iløpet av dagen - hun får nå lunsj eller middag i tillegg til kveldsgrøten. For å få i henne litt mer mat, innfører vi et ekstra måltid ca. kl. 22. Hun spiser fint i søvne, så vi lurer i henne litt ekstra. Etter hvert våkner hun til dette måltidet selv også. Rett før 6-månedersdagen sin så består de to nattmåltidene egentlig bare av to "skvetter", så vi prøver å kutte ned til bare ett igjen. Hun sover rundt 10,5 time på natta fortsatt, fra 19.00 - 19.30 til 06.00. På dagtid har hun kuttet ut den siste duppen, og har nå tre stykker. Hun har begynt å vinke masse (dog ikke når hun skal vinke, mest når hun spiser), og å klage HØYT når ting ikke er som hun vil. ;)

 

Vilja 7 måneder: 6. desember åler Vilja seg framover for første gang. Hun bruker den neste uken på å finne seg en teknikk hun er fornøyd med, og 12. desember får hun seg kjapt over gulvet på jakt etter lekene sine. Hun larver seg framover; opp på fire, gnuuuu, opp på fire, gnuuu. ;D Søndag 14. desember øver hun seg på å løfte en og en arm når hun står på fire, og plutselig tar hun tak i noe hun kan holde seg fast i, og setter seg opp på knær. Iløpet av den påfølgende uken skjer det MASSE; hun begynner å klappe og vinke "på kommando", begynner å krabbe så smått på knær, og setter seg opp på knær uten å bruke noe til å hjelpe seg opp. Vi kutter ut nattserveringa, og Vilja begynner til vår store overraskelse å sove en times tid lengre på morgenen. Julaften reiser Vilja seg opp i senga for første gang, og bruker resten av romjula på å øve seg på å reise seg opp andre plasser også. Det blir litt knall og fall, men 1. nyttårsdag klarer hun å reise seg helt selv ved mormors stuebord - og 3. januar reiser hun seg også ved vårt stuebord. Hun er umulig å legge for tiden, fordi hun kun skal stå i senga - hun står omtrent i søvne.

 

Vilja 8 måneder: Vilja bruker dagene til å krabbe rundt i full fart, og å stå-stå-stå. Hun finner ut at hun kan slå to leker mot hverandre for å lage lyd, og lærer seg å spise puffet havre helt selv. Hun plages med nakken sin igjen, og vi er en ny runde hos kiropraktor, og prøver også manuellterapeut. Hun har havnet i foreldresenga, ellers vil hun ikke sove. Døgnrytmen har hun forskjøvet, og legger seg rundt 23, og sover til ca. halv ni. Dette får vi heldigvis snudd litt på når hun nærmer seg 8 måneder, og hun legger seg 21, og sover til halv ni - ni. Tidligere har hun sovet to langdupper på to timer + en liten ettermiddagsdupp, men nå får hun sove bare 2,5 time på dagen, slik at natten blir litt lengre. Rett før hun blir 8 måneder begynner Vilja å øve seg på å si mamma. "Mmmm.. mmaaaam. Maaammaaam. Mammaaaa!" Den siste kvelden som 7 måneder gammel beibis, står hun i et kvarter i senga si på kvelden og roper mamma og er sint, før hun legger seg ned og sovner helt selv. 

 

Vilja 9 måneder: Vilja bruker fortsatt dagene til å krabbe rundt, og å stå-stå-stå. Nå er hun også en kløpper til å gå rundt bord/sofaer etc., elsker å gå når vi holder henne i hendene. Løpe kan hun også! :) 8,5 mnd gammel er hun med mamma på tur til Gøteborg og Oslo. Hun er kjempeflink på både fly og tog, og sover godt selv i reisesenga si på fremmed rom. I Oslo er hun på sin første aketur, med "søskenbarna" Simon og Sofia. Vilja har god forståelse for ord nå; hun vinker når vi sier "hadet", rister på hodet når vi sier "nei" eller "ikke lov!", og viser hvor stor hun er når vi spør om det. Hun sover fortsatt 2,5 time på dagen, og nærmere 12 timer om natta. Hun legger seg cirka åtte nå. Farmor og farfar er barnevakt når mamma og pappa er på kino, og Vilja er flink og legge seg da også. Dagen før hun blir 9 måneder, lærer hun seg å gå (les: løpe) med prinsessegåbilen sin helt selv! Hun har øvet seg på å stå selv en liten stund, og nå begynner hun å bli ganske så flink.

 

Vilja 10 måneder: Vilja står selv - hele tiden, og så lenge hun vil..11. mars tar hun sine første skritt - HURRA! Hun går litt hver dag, men foretrekker fortsatt å krabbe. Rekorden er på 17 skritt! Vilja kan å vise hvor søt hun er, ved å legge hodet på skakke - og viser også hvor sterk hun er, da lager hun en "ta-i"-grimase. Hun elsker å showe, og klapper for seg selv når vi ler av henne. Vilja er på sin første overnatting hos mormor, og er kjempeflink! Hun hermer etter mye av det vi gjør, og er blitt veldig glad i å "snakke i telefonen". Hun tar både fjernkontroller og andre telefonlignende ting inntil øret, og babler i vei. Hun gjør seg til og ler når vi ler, og har lært seg betydningen av mamma nå. Mamma er forøvrig den aller, aller beste når Vilja er trøtt eller lei seg. 

 

Vilja 11 måneder: Iløpet av den første uka som 10 måneder, proffesjonerer Vilja gåingen sin. Hun vandrer avgårde på eget initiativ, og dukker plutselig opp gående. Hun babler som en foss, og vi har nå skjønt at hun kaller pappa for "dada". Om vi sier "pappa", så svarer hun "dada". Koda (farmor og farfars hund) kaller hun også "dada", men med et litt annet tonefall. Hun sier også kake, om vi ber henne om det.  Hun rister kraftig på hodet om det er noe hun ikke vil, også for å signalisere at hun ikke vil ha mer mat. 21. april klatrer hun opp i sofaen helt selv! Når hun fyller 11 måneder, har hun stort sett gått over til gåing. Krabber bare om hun faller og ikke har noe og reise seg opp igjen ved. Ute er hun derimot litt skeptisk, og vil helst holde i hånda. Hun elsker og være ute, dissing er en stor favoritt! 

 

Vilja 1 år: 11. mai reiser Vilja seg opp selv for første gang. Det ventet vi på, ettersom hun bare trengte å skjønne at det gikk an uten å ha noe til å hjelpe seg på huk med. Vi øver på å sitte på potta, og 18. mai leverer hun for første gang; både tiss og bæsj. Hurra! I midten av mai slutter Vilja helt med krabbingen. Hun er veldig hengiven, og deler ut både klem og nuss. Hun kan å leke borte-bø, og å blunke med ett øye. Hun elsker å jåle seg, og tar på seg briller, smykker og armbånd, og gliser til oss slik at vi skal skryte av henne. Hun sier "hei" til både kjente og fremmede, og er ikke lenger så skeptisk til de hun ikke kjenner. "Borte bra, men hjemme best" har slått inn, og Vilja trives helt klart best med sine ting, og sin seng. På ettårsdagen sin er Vilja 8160 gram og 75 cm lang. Hun sover ca. 12 timer om natta, og 2,5 timer på dagen. Hun bruker str. 74 og 80 i klær, og er fortsatt tannløs.

 

Vilja 13 måneder: Vilja lærer seg å blunke med ett øye, og flørter med alle. Hun elsker å være ute, og går bort til ytterdøren og slår på den. Hun øver seg på å si "ja", og svarer det når hun hører vi stiller spørsmål. Etter et besøk på Rønningen hvor vi ser sauer, lærer Vilja seg å svare på ?hva sier sauen?. Staheten hennes skinner stadig igjennom nå, og hun blir kjempesint om hun ikke får lov til ting. Da får hun ?spaghetthiføtter?, stamper i gulvet og HYLER. Vilja lærer seg at sauen sier ?bæ? (kua også), katten sier ?mjau?og hunden ?voff?. Hun begynner også å si ?ta-ta? (takktakk) når hun gir fra seg ting. Vilja klarer nå å klatre ned fra sofaen o.l. helt selv

 

Vilja 14 mnd: Vilja løper nå! ..hun kan å si "nei-nei", og "tante". Hun har også lært seg at hesten sier iiiih, og rister på hodet når hun sier det. Fugler kaller hun for "titt-titt", og hun har endelig blitt enig i at kua ikke sier bæ, men "mæ". Vilja elsker å danse, også rundt i ring, og finner rytme i det meste. "titt-tei" lærer hun seg også, og mamma og pappa blir flittig brukt nå. "MAMMAAAAA? PAPPAAAAAA??" Dagen før hun fyller 14 måneder dukker det endelig opp en liten tagg i nedmunnen. Vilja synes den er spennende å kjenne på! På 14-månedersdagen sin har Vilja sin første dag i barnehagen

 

Vilja 15 mnd: Vilja storkoser seg i barnehagen. Det er litt trist når mamma og pappa sier hadet, men når hun skal hentes har hun ikke tid til å bli med hjem. Hun har blitt en skikkelig klatremus, og klatrer på alt. Hun er veldig flink motorisk, og klarer å bygge tårn på opptil åtte klosser før det raser ned. Etter barnehagestarten kommer det masse ord; tut-tut, hadet, bø, kake, au / aua, oi, koko, øye, bleie, baby, se, der, drue, bø, vovve, sko. Hun har masse forståelse også, og det virker som hun skjønner nesten alt vi sier (selv om ordet "nei" går inn det ene øret og ut det andre..) Hun har masse humor, og elsker å se på dyreprogram på Tv'en.  21. August dukker tann nummer to opp i nedmunnen

 

Vilja 16  mnd: Vilja har lært seg å si "NEI!", og kjefter både på oss og seg selv. Venstre fortann dukker opp 12. September. Hun løper fort-fort nå! 17. September, akkurat 15,5 mnd gammel, blir Vilja storesøster til lille Saga. Hun er verdens snilleste storesøster som helst vil ha Saga i fanget hele tiden. <3  

Nye ord: ball, katta, godt, "manje" = banan, "mæl"= melk, hest, bæsj, sokk, kopp, diss(e), natta, ost, mais, ris.


19.okt.2009

Så koselig å se at fler og fler følger bloggen min! Hei alle sammen! :)

Jeg har akkurat kommet hjem fra en rask bytur. Var innom en barneutstyrsbutikk og røsket med meg en topakning med smokker jeg har hørt litt skryt om, Trøst. Saga tar smokk, men vil kun puppen når hun skal sove, og det blir litt slitsomt. Nå sovnet hun på puppen, igjen, så jeg har ikke fått prøvd den enda, men får håpe den faller i smak!

img000056

Se det fine lille lykketrollet (- og den wannabe-spreke mammaen i superundertøy!)! ♥ Hun ligger og smiler i søvne nå, hun er SÅ fin!!

Det er knallvær her, så jeg burde strengt tatt ha vært ute og gått meg en tur istedet for å late meg i sofaen i superundertøyet, men jeg har litt (litt er vel nøkkelordet her, før det gjør strengt tatt ikke så vondt at jeg ikke kan ut å gå) vondt i bekkenet etter gårsdagens tur.. Jeg skal vurdere saken over en SKYR med jordbær og granateple. Yummi!
18.okt.2009

Beklager at jeg ikke har fått blogget de siste dagene, men det har vært fullt opp her hjemme med to små. Barnehagen var stengt torsdag og fredag, så da er det bare å underholde Viljamor. Jeg har fått brystbetennelse også, så jeg har hatt feber og ikke vært helt i storslag. Er heldigvis litt bedre i dag, men er ikke helt kvitt det. For noe møkk!

Uansett, det jeg egentlig skulle si var at alle må huske å støtte tv-aksjonen i dag! Har dere ikke kontanter eller mulighet til å gi i dag, så kan penger overføres til konto 8380.08.09005 (merk overføringen med navn og postnr.) Går du inn på denne siden;  http://care.no/Stott-CARE/Bidrag/ , så får du skattefradrag for gaven dersom du gir 500 kr eller mer.

Ha en fin søndag alle sammen - det skal jeg! Vi har vært på lang tur, og er nå hos mamma for å få søndagspizza. Herlig!

15.okt.2009

I dag og i morgen er det planleggingsdag i barnehagen, så Vilja er hjemme. Vi har vært på trilletur, på lekeplassen to ganger, på butikken, lekt med duplo, tegnet, sett litt TV osv.. - men neida, det er ikke nok underholdning for lille frøken vil-ikke. ;p Hun roper "nei-nei-nei", legger seg rett ned, roper og vræler. Hun skal ikke sitte i stolen sin og spise mat, og hun skal i hvert fall ikke kle på seg. Og skifte bleie? Ikke snakk om! Jeg skal ikke påstå at jeg gleder meg til hun virkelig kommer i trassalderen, hehe. Dramaqueen!! Men hun er ufattelig herlig uansett da. Mammas elskling!

p1030422

 ..i morgen skal vi treffe småvennene hennes, Mathea, Casper og Emilian, så da får hun forhåpentligvis nok underholdning. Trassete ettåring og nyfødtbaby hengende i puppen er ikke en så veldig bra kombinasjon!

Jeg har endelig fått forlovelsesringen min på fingeren! Den er helt fantastisk fin, og jeg sitter og ser på den hele tiden. Den glitrer og skinner og.. ..sukk!! Den er i hvitt gull, og det er seks diamanter i dryss oppå. Jeg har fått den laget av to ringer jeg hadde som var blitt for små, så ingen har maken. I love it!!

p1030455
(klikk på bildet for å få det større)13.okt.2009

Jeg hadde aldri trodd det skulle være så fantastisk. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve så mye kjærlighet. Jeg hadde aldri trodd at et lite smil kunne fjerne alle sorger på et brøkdel av et sekund.

Jeg smelter når Vilja kommer bort til meg for å gi meg nuss og klamrer seg rundt halsen min. Jeg smelter når Saga ser på meg med store øyne og smiler sitt største smil. Jeg smelter når Vilja roper "mammaaa?". Jeg smelter når Saga sovner i armene mine og er så vakker, så vakker..

Jeg kan være så sliten som bare det når Vilja trasser og er grinete, men så lyser hun opp og gjør noe morsomt, og jeg får bare lyst til å klemme henne flat. Jeg kan være så trøtt som bare det når Saga er våken for fjortende gang på natta, men så ser hun på meg og jeg vet jeg er det kjæreste hun har, og kan ikke annet enn å smile..

p1030262


13.okt.2009

Turen på barneortopedisk i går gikk veldig fint. Fysioterapeuten veileda meg i hvordan jeg skal tøye foten hennes (seks repitisjoner på 30 sekunder tre ganger daglig), og også litt hvordan jeg skal bære henne osv., med tanke på at hun også er skjev i rygg og nakke. Stakkars lille snuppe som har hatt det så trangt i magen.. ♥ Nå må vi bare være flinke til og tøye og stimulere henne på høyre side (hun vil helst ligge mot venstre), så blir det nok bra!

Jeg har vært alene hjemme med jentene i natt, for Roy har vært i Oslo på Green Day-konsert. Jeg grudde meg sånn til i morges, men det gikk kjempefint! Vilja kom seg i barnehagen til kjernetid halv ti, og jeg fikk til og med sminket meg! SUPERMOM!  :D ..vi hadde kjempefin jentemorgenstund! ♥ 

Etter at Vilja ble levert i barnehagen, hentet jeg Roys mormor og vi dro på shopping. Hun har snakket om å få kjøpt litt klær til snuppene, og det får hun jo selvfølgelig lov til. ;)

blogg

Her ser dere litt av fangsten! Og se, jakke til meg og (satt ned til 499 kr. på Cubus)!! Snille svigermormor! ♥ Vilja fikk seg fleece-sett (vel, det er vel strengt tatt polyester) og jålelue fra KappAhl, ulldress fra Name-it og to par ullsokker fra Janus, og Saga fikk seg kjempekul heldrakt i leopardmønster fra KappAhl, lik ulldress som Vilja (bare i lilla) fra Name-it og body fra Cubus som det står "verdens beste lillesøster" på. ♥

11.okt.2009

Nok en nydelig høstdag, og vi har kost oss ute. Først på trilletur med to sovende små, og deretter hos pappa mens Roy skiftet dekk på bilen. Vilja løp rundt, og Saga koste seg på mammas bryst i mei taien. 

utpåtur

Vi var en tur hos mamma i formiddag, for der var morfar! Han fikk kur nummer to med cellegift på fredag, og hadde permisjon fra sykehuset i dag. Det er ikke mye igjen av mannen, han har gått ned maaange kilo, men han er pigg - og ikke noe er bedre enn det! 

Vilja la seg for førti minutter siden, men hun ligger fortsatt og skravler. Saga ligger i fanget mitt og titter rundt, og skriker til litt innimellom. Hun har vært urolig i ettermiddag, hun har nok mye luft i magen - etter den gigaprompen istad og dømme, i hvert fall. Vi skal forresten på barneortopedisk for å sjekke foten hennes igjen i morgen. Håper den ser bedre ut! :)

Ellers har jeg intet nytt å meddele. Annet enn at jeg har lyst på kake! Har dere forresten smakt Møllerens brownies? Hvis ikke, gjør det! Den er HIMMELSK! ♥

10.okt.2009

I dag har vi hatt en flott dag i Trøndelag, med blå himmel og sol. Herlig! Vi tok en trilletur rundt i området her når Vilja skulle duppe, jeg er stolt som en hane når jeg får trille på den fine søskenvogna med de små prinsessene mine oppi. ♥  Ellers har vi vært på besøk hos mamma en tur, og kost oss hjemme. Nå er Roy nede i garasjen og trener, og jeg ser Lisa Williams og spiser Gjende-kjeks (hele pakken forsvinner visst, oops!). Saga sov på brystet mitt til jeg forsøkte å flytte å henne over i Leandervugga nå nettopp, men der ville hun ikke ligge. Hun vil aldri ligge i den, faktisk - det var 2500 velbrukte kroner, gitt! Den er fin da, om ikke annet. ;p

I morgen skal vi en tur til pappa for å få bytta om til vinterdekk på bilen. Han bor rett ved en stall, og Vilja elsker å hilse på hestene. Pappas hest, Silver Tap, vant forresten V75-5 på Leangen i dag, hurra! 50 000 kr i lomma på papps, regner med det drysser litt på meg?! Hihi! Her er den fine pappan min og den fine hesten (og pappas fine hus i bakgrunnen);


09.okt.2009

Hadde nok en koselig lunsjdate i dag, og det ble bakt potet med taco på meg. Yummi! Dro rett fra Egon og til manuellterapeut med Saga. Vilja plagdes jo laaang tid med låsninger i både nakke, rygg og bekken, og jeg ser litt tendenser hos Saga også, så da lkjører vi på med behandling med en gang. Hun hadde en liten skjevstilling i nakken, så vi skal tilbake igjen om en måneds tid. Hun har ligget fryktelig trangt i magen, stakkars - klemt både her og der. Litt rart egentlig, ettersom Vilja var en halvkilo større.. 

Vi har vært hos mamma en tur i ettermiddag, bare for å finne på noe. Det snør og regner om hverandre her, så det er lite vits i å gå på lekeplassen. Inne kjøres det med dukkevogn og bygges duplo, men det er ikke like gøy hele ettermiddagen. Saga har sovet siden vi var hos manuellterapeuten, stakkars - det tok visst på.

Nei vettu, nå synes jeg det har blitt mye barnepjatt her inne i det siste. Ikke så rart kanskje, ettersom det er det dagene mine består av for tiden. Men, jeg er mer enn bare mamma-Linn også! Er det noe dere vil jeg skal skrive om? 

p1030386

Meg og Viljusen i ettermiddag. ♥

08.okt.2009

Jeg og Vilja (Roy og Saga lå igjen i senga) sto opp til hvite hustak og hvit bakke i morges. Snøen har lagt seg (en del har dog forsvunnet iløpet av dagen), og mandlene mine hovnet bare av synet (de burde virkelig blitt fjernet, men jeg tør ikke. Pysa!). Vilja var storfornøyd da vi gikk ut for å dra til barnehagen, hun sa vel "oooii" omtrent fjorten ganger på vei til bilen, haha. Snø er kult - og Vilja er enda kulere!

vilja

Jeg har vært på lunsjdate med verdens beste jenter i dag. Dere som bor i Trondheim må absolutt prøve Bare Blåbærs (på Solsiden) pizzabrød, altså! Jeg spiser det med maldonsalt, feta og pesto - d e l i c i o u s. ♥ I morgen blir det lunsj på Egon, mon tro om det blir bakt potet med taco på meg da? I love food! 

Saga sovnet så søtt ved siden av meg her, så nå skal jeg kose meg med Herr Hellstrøm på TV3. Ha en fin kveld, allihopa!

dsc01103

07.okt.2009 (mammaklær til salgs)

Jeg har ryddet litt i klesskapet mitt, og har litt mammaklær jeg trenger å få unna. Om det er noen gravide her og snikleser, er det noen av dere som er interesserte? :) Alt er i str. S, og, bortsett fra den røde og grønne t-skjorta som er fra nine.no, er fra H&M Mama. Jeg selger plaggene for 70 kr. pr del, eller 450 kr. for alt. Kjøper betaler porto! 

p1030353p1030354p1030355p1030356p1030358p1030359p1030360p1030361

Vi har kosetid i sofaen med Vi på Langedrag (Vilja er hekta!) nå, mens regner høljer ned ute. Vilja koser i fanget til pappsen, og Saga sover på brystet mitt, godt pakket inn i moby wrapen. Herlig.. ♥

Når Vilja har lagt jeg skal jeg være med mamma og besøke morfar på sykehuset. Han har fått kreft, og ligger på St. Olavs og får cellegiftbehandling. Om dere husker at jeg nevnte noen dårlige nyheter for en stund siden, så var det jeg mente.. Først trodde legene nemlig at det var kreft i levra og i bukspyttkjertelen, og sendte ham omtrent hjem for å dø. Men så viste det seg heldigvis at det ikke var der kreften var, og at det lar seg behandle - og de regner med å få han frisk! Hurra!

05.okt.2009

I dag har vi bare vært på farten, bl.a. en tur på Stjørdal for å kjøpe en dunpose til bilstolen til Saga (Odenwälder babynest) og en tur på et par skobutikker og sportsbutikker for å kjøpe vintersko til Vilja (Ecco gore tex track uno). Vi har også vært på både foreldresamtale (masse skryt å få!) og foreldremøte i barnehagen. Sistnevnte varte til klokken ti, og jeg er trøøøtt nå. Saga sover og sover, men hun har sovet siden litt over åtte, så jeg regner med hun våkner snart. Orker ikke å legge meg før hun har fått spist og sånn, for jeg blir bare enda trøttere om jeg må våkne igjen om ti minutter. ;p 

(Jeg bør egentlig ikke blogge når jeg er trøtt, for jeg er så utrolig skravlete da..)

I morgen skal Viljamor være hjemme fra barnehagen, for vi skal en tur på barneortopedisk for å sjekke føttene hennes. Hun går biittelitt innover på fotbladet, så greit å få sjekket opp. Det har gått seg til masse siden hun begynte å gå da hun var 9 måneder da, så regner med at det er problemfritt. Det som nok blir litt mindre problemfritt er at timen der er klokken tolv, akkurat når Vilja pleier å duppe. Og kjenner jeg sykehuset rett, så er det nok forsinkelser ute og går. Regner med vi får en stykk SINT unge da, huff.

NEEI, nå tror jeg at jeg må vekke Saga og komme meg i seng. God natt alle! ♥

04.okt.2009

Jeg var på koselig bursdagsfeiring hos min venninne Janne i går. Alle jentene var der, det var fint å se alle igjen. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg ikke ser de så ofte lengre - de er opptatt med sitt, og jeg med mitt.. Men jeg og Saga koste oss vi, hun var våken i de to timene vi var der, og koste seg med å bli beundret. ♥ Jeg håpte at hun skulle sove da vi kom hjem, men frøkna hadde andre planer, og vi kom oss ikke i seng før halv elleve. Og da våknet Vilja..

I dag har vi hatt en typisk søndag. Daff formiddag, middagsbesøk hos Roys mormor, og vafler hos mamma. Nå er det Rosenborgkamp på tv'en (ikke at det bryr meg), og jeg skal prøve å finne meg en kjole på nett en plass. Har dere sett noen fine kjoler på nett? Planen er å på julebord med Bunnpris om en måneds tid, og da vil jeg være smoking hot. Per nu er jeg ikke særlig smoking hot, her jeg sitter i den rosa morgenkåpa mi. Saga gulpa over både seg og meg istad, så vi tok oss en dusj - og nå koser vi oss i sofaen.

img000047

Så koselig at en del av dere har lagt igjen kommentar på det forrige innlegget, der jeg lurte på hvem som leser her. Blir jo litt ekstra motivasjon til å skrive, når jeg vet at det er folk innom hver dag for å se. :)


03.okt.2009

Hvorfor i all verden har jeg ikke rotet meg inn på bloglovin' før nå? Noe så genialt! Nå har jeg jo full oversikt, jo!

Roen har senket seg i huset vårt, og jeg nyter freden enn så lenge. Saga har holdt meg våken fra halv fire til halv seks i natt, med presselyder ut av en annen verden, så jeg er litt sliten.. Har danset og herjet med Viljamor i formiddag også, så mor har en velfortjent pause, hehe. Roy snakker om å ta med seg Vilja til byen en tur etterpå, men det spørs om han feiger ut når han ser været ute. 3 grader og masse vind - føsj!!

Jeg har akkurat registrert meg hos Mammabloggere. Målet med siden er å samle alle mammabloggere på et sted, og å utveksle blogginnlegg og bloggtips. Et godt tips til dere andre mammabloggere. :)

02.okt.2009

Helg! ..det betyr to dager med kos (og en del stress, ettersom begge barna må underholdes til (omtrent) enhver tid). ♥ Vilja har sovet søtt i senga si siden kvart på syv, og Saga har sovet på brystet mitt og i Viljas sau-saccosekk siden kvart på åtte. Skulle ønske jeg hadde sovet også, men jeg har istedet sett på X-factor, og tatt meg en deilig, lang dusj. De er det ikke mange av for tiden (lange dusjer altså).

Jeg og Saga hadde besøk av en fotograf i dag. Dessverre hadde Saga mageknip, og var derfor mer opptatt av å vifte med armene enn å sove søtt og posere. Får håpe hun fikk til noen fine bilder da, i hvert fall. Her er et jeg sniktok;

p1030345

Jeg er så nysgjerrig på hvem som leser her! Lesertallene mine er rimelig jevne, så det ser ut som jeg har en del faste lesere.. Gi en lyd fra dere da, vel! Jeg vil gjerne ha link til deres blogg, lesestoff er kjekt å ha til ammepausene. ;)

01.okt.2009

Det var ikke bare-bare å få lagt seg i går. Første forsøk ble avbrutt av en enorm sprutgulp nedi vugga, og andre forsøk ble avbrutt av at det ringte på døra. Jeg skjønte ingenting, hvem i all verden er det som ringer på døren klokken 23, når det er natt og mørkt i huset?! Joda, det var han som bor under oss. Det kom nemlig vann rennende ned på soverommet deres? Med en rask titt innpå vaskerommet, konstaterte vi raskt at vi nok kunne ha invitert inn naboen til å prøve svømmebassenget vårt. Retur-slangen (hva nå enn det er..) på vaskemaskinen hadde falt ut, og en del liter vann fløt rundt på gulvet. Klokken ble nærmere 24 før vi hadde fått ordnet opp og funnet sengen, og heldigvis var Saga englebarn og sov i vugga si uten en lyd fram til halv tre. Herlig!!

Pakken min fra Nelly kom i dag, og jeg har fått meg en flott, ny parkas. Jeg kunne kanskje ha hatt den en størrelse mindre, men den så ok ut nå også. OG jeg får plass til en herlig ullgenser. ;) Håper Lånekassen får ut finger'n og godkjenner foreldrestipendsøknaden min snart, så jeg får shoppet litt mer. I love it!!

Nå skal jeg hive i meg litt frokost, har ikke kommet så langt enda. Vi har vært på helsestasjonen i morges, med begge snuppene. Vilja har fått vaksine, og Saga har hilst på helsesøster. Vilja har blitt 9020 gram og 80 cm, og Saga har kommet seg opp på 3500 gram. Ikke verst!