25.sep.2011

God morgen! :) ..ja, ikke for det - vi har vært oppe i 3 timer allerede, men. Her i huset er det morgenfugler! Bare Saga som er hjemme i dag da, Vilja er hos Roy og koser seg. Godt til både liten og stor å få litt alenetid one-on-one. ♥ Saga er i storform nå som hun får styre showet helt alene, vanligvis er jo Vilja er og holder styringa. ;) 

 

 

Frøkna storkosa seg i dusjen i morgest, og jeg synes dette bildet ble så nydelig. ♥ Postet det i Instagram i morges, fler som bruker det? Legg igjen nick da! :) Mitt er rodstilk. 

 

Har dere forresten tatt med barna på den nye Knertenfilmen? Jeg og Roy tok med Vilja i går, og hun instisterte på at også Casper skulle være med. Jeg sendte en melding til mammaen, og etter en stund ringte en overivrig Casper og sa at han veeeldig gjerne ville være med - for han hadde altså racermange Lynet McQueen-biler!! ;p Så da var det to søte små som satt på nest bakerste rad og delte smågodt. ♥ Flimen var veldig fin, forresten - og akkurat perfekt lengde til at alle barna i salen klarte å holde ut til den var ferdig. 


Kua mi, jeg takker deg

Vips var det helg igjen, og her sitter vi og koser oss med SingSangkortene våre. De har vært forsvunnet et par dager, men i går kveld dukket de opp - godt gjemt i Sagas Hello Kitty-veske. ;) Er skikkelig fornøyd med disse kortene altså, Vilja har lært seg mange sanger! Det blir litt annet med 30 kort hvor sangene går igjen, enn en stor sangbok hvor hun jo ikke klarer å finne i de sangene hun vil selv. Med SingSangkortene så kjenner hun jo igjen de med tegningen på forsiden. :)

(Kortene kan kjøpes på www.fava.no, vi har de som heter Mine første sangkort.)

 


 
Her synger den lille lura Fader Jakob og Kua mi. Saga bruker å synge Kua mi i barnehagen, og de bruker en del tegn-til-tale, så hun har lært Vilja å lage horn til kua, og å melke. ♥

 
Det titter fram litt blått bak skyene her nå, så forhåpentligvis får vi oss en tur ut snart. Klokka 13 skal Vilja få se Knerten i knipe på kino, mens Saga tar seg en dupp hos mormora si. :) Ha en fin helg allihopa! 

 
(reklame)


Hurra for Saga!

2 år har gått siden min elskede, lille Saga kom til verden - 17.09.09, kl. 00:45. ♥  


(Fødselshistorie kan leses her.)

Saga har blitt ei stor og flink jente, som slår suverene hodekråker og går på do for å bæsje. Hun er stort sett bare blid og god, men hun har også ben i nesa og vet hva hun vil. ;) Hun elsker å ligge på gulvet på dyna si, og slappe av med kosekatta og tåteflaska si - og sier sjeldent nei til å kose litt i fanget. Men ikke pjusk henne, bare hold rundt. Hihi! Hun legger seg ti over halv sju, sovner selv, og sover cirka tolv timer. På dagen tar hun en dupp på 1,5 time. Hun er glad i mat, og elsker kokt gulrot! Hun får oss til å le utrolig mange ganger i løpet av en dag, med alle sine krumpspring og ansiktsutrykk. Hun er rett og slett en herlig unge, som vi alle er så utrolig glad i! ♥


 

Gratulerer så masse med 2-årsdagen, lille gullungen min - jeg elsker deg! ♥


11.sep.2011

Her startet dagen klokken ti over fem i dag. Jeg aner ikke hva Vilja drømte, men hun ropte helt desperat etter strømpebuksa si?! :p Jeg oppdaget at jeg har fått øyebetennelse da vi kom opp, og nå sitter jeg her og synes litt synd på meg selv. Det er litt bedre nå enn i morges, men det gjør vondt å se til sidene, og det verker fortsatt litt. Dumme forkjølelse!

 "Kæm e bestevenninna di da, Saga?"
"Vivvi!" ♥ 

Den lille luringen begynner å snakke litt nå, det er jo på tide ettersom hun fyller 2 år neste lørdag. Vilja snakket som en foss da hun var 2 år, hun rundet 100 ord allerede da hun var 19 måneder. Saga har forstått oss veldig lenge da, så jeg stresser ikke med det. Men det er veldig gøy at hun endelig viser litt interesse for å lære. :) Nå har hun lært seg hva mamma og pappa heter (Linn og Roy)! Vilja kaller hun Vivvi, og hun selv heter visst da-da. ♥ Hun setter sammen opp til tre ord, men det er liksom de samme ordene som går igjen.. De vi hører mest er "baby", "nei", "nyne" (dyne) og "mælla" (tåteflaska som hun er så veldig glad i)

video:img3016

09.sep.2011

I dag har jeg og Vilja vært på kino, med klassevenninna mi Tonje og sønnen hennes. :) Jeg tenkte at det var midt i blinken for oss å finne på noe koselig, for Vilja er så utrolig grinete for tida. Hun våkner i sekstida, før hun egentlig er våken, ergo sutrer hun en times tid før hun blir blid.. Etter en aktiv dag i barnehagen, uten dupp, er hun sliten når jeg henter, ergo er hun sur hele ettermiddagen. GAH. En treåring med vilje og temperament kan virkelig sette en på prøve, altså! Forhåpentligvis blir hun vant til travle barnehagedager snart, for dette er ikke noe særlig. :/ Barnehagen de gikk i før hadde jo bare 8 barn, nå er de i en stor barnehage, med 19 barn på hennes avdeling. Det blir en litt annen hverdag. 
 

 

En stykk lykkelig frøken venter på bussen til byen. ♥

 

Kinoturen ble litt så som så da, for Vilja sovnet en tjue minutter inn i filmen, haha! Sov som en stein, tok nesten en time før jeg fikk vekket henne igjen! Vi så Biler 2, og det var kanskje ikke helt hennes sjanger. Mest glad i prinsesser denne frøkna her. ;)

 

Jeg har ryddet kjapt over stua her nå, og inntatt sofaen. Venter på pizza og Idol! Fin fredagskveld! ♥


SingSang

Saga har funnet senga, og jeg og Vilja koser oss oppe litt til. ♥ Vi var så heldige og fikk pakke i posten i går, "Mine første sangkort". Dere har kanskje hørt om SingSang? I den forrige barnehagen jentene gikk i, brukte de disse kortene hver dag. Da hadde de valgt ut et knippe som ungene kunne, og lagt de i en boks. Under sangstunda hver morgen, så fikk barna trekke et kort hver.

 Her ser dere forsiden og baksiden av kortene. På forsiden er det et bilde som illustrerer sangen, slik at barna etterhvert husker hvilken sang det er. Det bildet vi ser over er "Ved veien lå et hus", som handler om en skomaker som har en kone og en sønn, og en hund med lus. Ser dere? :) Den boksen som vi har inneholder 30 sanger, bl.a. "Alle fugler små de er", "Bro, bro brille" og "Det satt to katter på et bord". 
 

 

Frøkna sitter og ser gjennom kortene ved siden av meg her nå, og nynner og synger litt for seg selv. Hun må nok dessverre legge seg hun også nå, men jeg har lovt henne at vi skal leke med de i morgen tidlig også - da skal Saga få være med også. :) ♥ Skal se om jeg får filmet luringene i aksjon, så får dere se bedre hvordan det funker!

 

"Mine første sangkort", og også en masse andre titler, kan kjøpes her, forresten. Der finner man også en blogg, og tips til forskjellige aktiviteter man kan bruke kortene til. :)