Smårips

Hei! Nå har jeg blitt etterlyst av flere, så da er det vel på tide å skrible ned noen ord. ♥ Det er mye som skjer for tiden, så det har ikke blitt så mye tid til å sette seg ned å slappe ordentlig av - noe som jo er greit om man skal få lirt utav seg noe som er koselig for andre å lese. Men, nå har jeg litt tid! :) 

Siste nytt; Saga har kuttet ut krabbingen (innendørs, i hvert fall - det er ikke så lett å gå på ujevnt underlag ute enda), Vilja har sluttet med bleie på dagtid og jeg har blitt BI-student.

 Stakkars lille Saga er mye gretten på ettermiddagene nå, for hun sover så lite på dagtid. Jeg lurer på når hun har tenkt å forlenge duppen sin, så vi kan få hjem en blid kosejente istedet? Det er én ting kan man gjøre for å få henne i bedre humør da, og det er å gå ut å plukke bær. Aner dere hvor ivrig hun er på bær? Haha! Hun regelrett sluker både rips, blåbær og bringebær - og elsker å få plukke selv. ♥ Vilja er også ivrig på bæra, og har plutselig forsvunnet ut i hagen for å plukke bringebær selv den siste tiden, hihi.Jeg har første forelesning på skolen i dag, så jeg er spent. Det er heldigvis en rolig dag i dag, med tre timer finans- og økønomistyring. I morgen blir det verre! ;p Forhåpentligvis går det fint, jeg må bare venne meg til å bruke hodet ordentlig igjen. Det er slitsomt å være hjemme med to små også, men man trenger ikke å bruke alt av hjerneceller, hehe. :) 

Nei, nå skal jeg klaske på meg litt sminke så jeg ikke skremmer vannet av medstudentene mine. Ha en fin dag! ♥

Sunday morning

God morgen! Jeg sitter i sofaen og koser meg med to små; Vilja og Casper. ♥ Mammaen og pappen til Casper, Marte og Henrik, gifta seg i går - så deres nydelige sønn har sovet hos oss i natt. Saga koser seg hos mommo, win-win for alle barna. :)


Klare for bryllup. 

Jeg har aldri vært i en vielse før, så nå er jaggu lista lagt høyt, altså! Bryllup i ærverdige Nidarosdomen, og et fantastisk brudepar. Jeg har en del bilder, men tør ikke å være den første som publiserer de, hihi! ..vi var hjemme med barna klokka 18 i går, og de fikk herja godt før jeg la de en time senere. Da var rommet fullt av latter og gullkorn fram til klokka 20, for noen herlige unger! 

Vilja: "Casper? Casper? Casper? Casper?"
Casper: "Det e natta no, Vilja.. Det e itj troll her, nei?"

Sisters"Saga sitte fanget Vijja. Vijja passe på Saga." ♥

Hva trenger man i barnehagen?

Fikk et spørsmål om jeg ikke kunne skrive en liste over hva man trenger i barnehagen, og det kan jeg jo så klart. :)

Først av alt trenger man bleier, våtservietter (og evt. salve) og skifteklær. Hvor mye skifteklær man trenger kommer jo litt an på barnet, men
2 x body
2 x stillongs/strømpebukse (greiest med stillongs, lettere å skifte bare sokkene dersom barnet blir våt på bena)
2 x ullundertøyskift
2 x sokker
2 x bukser
2 x gensere
..er et greit utgangspunkt. 

Av uteklær trenger man nå på høsten 
Regnklær
Parkdress (blir fort klamt med regnklær, så bedre med dress om det bare er vått. Vi er fornøyde med vår fra Reflex)
Jakke
Tynne votter / regnvotter
Tynt skjerf / hals
2 x luer (en tynn og en tykk)
2 x ullsokker
Joggesko
Støvler
..og til barn som ikke kan å gå ordentlig, anbefaler jeg Stonz

Til vinteren trengs det
Hals
Votter (perfekt passform på Reimas votter)
2 x lue
Vinterdress (veldig fornøyd med vår Reima, enkelte modeller fåes på tilbud her)
Vintersko (synes Viljas Ecco goretex var kjempefine og lette å ha på)
Vognpose (♥ voksi urban)
Evt. ullteppe (♥ rørospledd, har tre stykk)

Ellers må barnet også ha tøfler (viktig å ha noe på bena dersom brannalarmen går, f.eks), og da anbefaler jeg Robeez. Ingenting som klemmer på de små tærne i vekst, og de glir ikke. Vilja og Saga får alle måltid i barnehagen, men for de som ikke får det må også matbokser kjøpes inn.

My heart aches

Huff, så mye dårlig samvittighet man skal ha som mamma. :( Jeg synes det er så trist at Saga må være i barnehagen, hun er jo bare baby enda! Hun kan jo ikke å snakke enda, så hun får jo ikke sagt fra om hva hun vil (annet enn nei-nei-nei-nei) - og ikke kan hun å gå mer enn 6-7 skritt sånn hun kan løpe etter de andre ungene om de tar fra henne leker.. Jeg anbefaler med dette alle og få barn på våren, slik at de ikke behøver å begynne i barnehagen før de i hvert fall har fylt året. For dette er IKKE noe gøy. :(


Lille elsklingen min. Mamma elsker deg, og håper vi får fantastiske ettermiddager og helger sammen framover - og forhåpentligvis litt fridager innimellom.. ♥ 

Barnehagestart

Long time, no see! ..det ble visst en liten bloggferie på meg, gitt. Håper at jeg er tilgitt, og at dere henger med framover. ;)  Her sitter jeg i sofaen, med nyryddet og støvsugd stue - og tar meg selv i å lytte etter barnegråt fra verandaen. Meeeen, her blir det ikke barnegråt med det første, for småtrollene er i barnehagen! (Panikk!) Vilja var full av gjensynsglede, og det gikk i grunn veldig fint med Saga også. Jeg la henne der etter et par timer lek, og så dro jeg hjem. Nå venter jeg bare på tekstmelding om å komme tilbake - men kanskje hun klarer seg uten mamma en stund? Jeg må vel innse at den lille babyen min faktisk begynner å bli stor, selv om jeg synes hun er litt for lita til å ut i den store barnehageverden hele enda. Men må man, så må man. Sånn er det dessverre med den saken. Heldigvis har vi verdens beste barnehage, så jeg slipper og sitte hjemme og lure på om de har det bra - for det vet jeg at de har! :)


Snuppene deler en is i plaskebassenget. 

Sammen med barnehagestart dukker masse ekstra utgifter opp, så jeg krysser alt jeg har for at stipendet mitt kommer på fredag eller tidlig neste uke. Saga trenger litt ekstra klær, stonz (vann- og vindavstøtende "sko" til å bruke ute), og muligens en regndress. Vilja må ha et par joggebukser (vi forsøker å kutte ut bleien, så da må hun ha masse skift! ;)