30.aug.2009

Parykkfesten i går var veldig trivelig. Nå dro vi hjem ganske tidlig da, for vi var oppe med Vilja klokken seks i går, og jeg skal ikke skryte på meg å være partyløve når det kun er tre uker igjen til termin, hehe. Men, vi fikk i hvert fall i oss god mat, og fnist litt av alle de rare parykkene. Sånn så vi ut;
p1030063
(Det ser visst ut som jeg har verdens lengste overkropp. Kanskje jeg har det?! Og som dere ser, Roy fikk ikke tak i seg annen parykk.. Djeez.)

Verdens teiteste nabo fortsatte festen som hadde vart siden fredag i natt, og jeg har aldri før hatt så lyst til å hamre løs på noens kneskåler før. Er det så vanskelig å skjønne at fester egner seg best inne når det er midt på natta? Naboen liker seg nemlig ute på verandaen. ..med musikk på full guffe. ..og han er snart 50. Hei hurra! Jeg ringte politiet, og ti minutter senere var det stilt. Puh. Jeg er høygravid og ikke til å kødde med, og når de klarer å vekke Vilja.. DA! 

28.aug.2009

Ååå, akkurat nå elsker jeg NAV litt! Jeg ringte de på mandag, for jeg manglet ca. 2000 kr på utbetalingen min. I dag fikk jeg det etterbetalt, men fikk alt for mye?! Ble litt halvsinna, for de klarer aldri å gjøre noe rett. Men, etter en kjapp gjennomgang av bankkonto og lønnslipper, så fant jeg ut at jeg fikk for lite sist måned også - jeg hadde bare ikke merket det! Så juhu, alle pengene jeg fikk i dag er mine! :D

penger3

Jeg fikk forresten stellevesken jeg bestilte på søndag i dag. Den er utrolig fin, mye finere enn jeg trodde! Løp og kjøp, den heter Aida, fra byStroom! Selges hos lilleprinsen.no

Roy spiller fotballkamp i kveld, og jeg sitter i sofaen og koser meg med "Vil du bli millionær". Tanten min er på besøk fra Gøteborg, så jeg har vært med henne tidligere i dag. Vi spiste deilig lunsj på "Jordbærpikene", og fikk shoppet litt også (joda, det var den der konfiskeringen av visakortet..). I morgen er det feiring av Cath-krøll sin 25-årsdag, det blir gøy! Alle skal ha på seg parykker, og jeg har kjøpt meg en kjempefin en av Drea! Roy er tregest i verden, og fikk tak i en i dag. Jeg tror ikke jeg har sett styggere. Jeg får sende ham ut på ny jakt i morgen, hehe! 

God helg alle sammen! ♥

27.aug.2009

Jeg vurderer å konfiskere mitt eget visakort. Det lukter svidd av det, jo! Jeg var innom Nøstebarn for å bytte et par sokker i dag, og kom ut igjen 980 kroner fattigere. Og jeg som handlet varer fra dem for 1005 kroner på søndag.. Neida, sååå. Småjentene mine har i hvert fall fine og varme klær! ;p

I dag har jeg vært på kafé og truffet tre herlige jenter & lille baby Adrian. ♥ Det har begynt å gå opp for meg at lillesøster snart kommer, og jeg gleder meg så masse at jeg får helt vondt i magen! Baby, baby, baby! Det er bare 25 dager igjen til termin nå, men jeg håper jeg slipper å vente sååå lenge. Jeg føler Moder Jord skylder meg fem dager, ettersom Vilja kom fem dager på overtid, hehe. Vært kjekt! 

Vi trodde Vilja hadde fått seg sin første "barnehagesykdom" i forrigårs forresten, for det ene øyet hennes verket og verket.. Men, i dag hadde det heldigvis gitt seg, så det var nok ikke øyekatarr allikevel. Flaks! Legger ved et bilde av Viljamor hengende i mei taien på pappas rygg, på vei hjem fra barnehagen. Hun er så god!! ♥

dsc00986

25.aug.2009

Krybbedød. Ordet gir meg frysninger. 15-20 barn dør i krybbedød i Norge hvert år, det er 15-20 for mange! Vi har en tendens til å tenke, "det skjer ikke meg", men det håper jeg ingen gjør når det kommer til krybbedød. Det er vårt - foreldrenes - ansvar, og det ansvaret må vi ta! Vi må ta de forhåndsregler vi kan, og forebygge på best mulig måte. Selvfølgelig kan ting skje uansett, men da har vi i hvert fall gjort vårt, ikke sant? 

Her er noen enkle råd:
  • -Legg barnet til å sove på ryggen (man trenger ikke å snu barn som snur seg over på siden/magen og tilbake selv).
  • Unngå for varmt sovemiljø, og for mye klær på barnet. Det er ikke nødvendig med lue innendørs! Pass også på at barnets ansikt ikke blir tildekt av sengetøy/bamser o.l. 
  • Ikke dekk vogna med tepper (jeg ser dette alt for ofte, jeg blir helt dårlig av det!!).
  • Unngå røyk under svangerskapet og i barnets nærmiljø.
  • Amme barnet, dersom det er mulig.
  • Ha barnet på foreldrenes soverom inntil 1 år. Enten i egen seng, eller forsvarlig i foreldresenga.
  • Madrassen barnet ligger på bør være fast og ren, aller helst ny.

I januar var jeg i begravelsen til ei lita jente som døde i krybbedød bare én måned gammel (mammaen hennes skriver blogg her). Det er det sterkeste jeg har opplevd noen gang. Bildet av pappaen som bærer den bittelille kista ned midtgangen, sitter fastbrent på netthinna mi. Jeg håper jeg aldri skal oppleve en slik begravelse igjen!

Ta en titt innom Landsforeningen uventet barnedød sine hjemmesider, og gi gjerne et bidrag til forskningen deres.
24.aug.2009

Oi, I'm impressed! Bestilte som nevnt tidligere klær fra Nøstebarn i går kveld, og de er på vei allerede! Det er ikke noe problem å handle på nett når det går så kjapt! :) Nelly.com har forresten begynt med barneklær - løp og kjøp! Jeg har funnet mye fint, men jeg bør nok la visakortet få hvile seg litt nå, hehe. Eller forresten..

Legger ved et bilde av mine to elsklinger.. Snart blir det tre! ♥

royogvill


24.aug.2009

I går kveld la jeg meg tidlig, sammen med dataen. Jeg var så smart at jeg tok med meg visakortet også, så jeg fikk svidd av litt penger før jeg forsvant inn i drømmeland. Denne stelleveska er snart på vei til meg, i tillegg til et lass med fine ullklær til lillesøster fra Nøstebarn. Vilja er jo født i juni, så mye av småttisklærne vi har er sommerklær - da har jeg en unnskyldning til å shoppe litt! ♥

Vilja våknet seks i morges, så hun ble levert i barnehagen til frokost klokken åtte. Jeg er alt for tjukk og sover ikke så godt om nettene, så jeg har sovet tre timer i formiddag, hihi. Har fått ryddet ferdig badet, merket alle buksene og genserne til Vilja med navnelapper, og funnet fram litt mer babyklær, så jeg har jo fått gjort litt også. Ringt NAV har jeg og, de er en gjeng med surrehuer!!

Nei, nå skal jeg tusle for å hente Vilja i barnehagen. Må bare se meg for for drive by-shooters, det har vi nemlig hatt i nabolaget i dag. En bil med ungdommer kom i full fart, stoppet utenfor og skjøt (!) på postkassene våre, og kjørte videre i like full fart som de kom. Hva for en hobby er det da?!

22.aug.2009

Da er Leandervuggen i hus. Kjøpte et saueskinn i samme slengen, og nå henger vuggen så fint, oppredd og klar til lillesøsters ankomst. ♥ Så fint det skal bli med enda en liten prinsesse å susse på! Det kribler i magen, og jeg skjønner ikke at det kan gå an å ha så mye kjærlighet i seg! Så mye som jeg elsker Vilja, skal jeg elske enda et lite nurk?! It's amazing.

dsc00973

21.aug.2009

I dag er det kun én måned igjen til termin. Ting begynner å bli klart nå, men det er noen småting som må ordnes. Ettersom det ikke er så lenge siden jeg fødte sist, så er sjangsen en del større for å føde før termin, så jeg bør vel ha ting klart snart. Sånn i tilfelle. Vugga må res opp, stellebordet må ryddes, de bittesmå klærne må pakkes fram og få en runde i vaskemaskina, og jeg skal gå til innkjøp av en Leandervugge til å ha i stuen. De er fine, og jeg innså da vi var på babybesøk i går at det er genialt å få lillesøster ut av Viljas rekkevidde. De er svindyre da, men hey. Jeg liker å bruke penger. :D
356
Store, lille Vilja har blitt flink barnehagejente, og har kost seg masse denne uka. I går ble hun ikke lei seg da vi dro, og i dag hadde hun rett og slett ikke lyst til å være med hjem igjen! Hihi! Kjekt at hun begynner å trives ordentlig. Hun har kommet med masse nye ord de siste ukene, og det er så gøy! I går lærte hun seg å si "øye", og i dag har hun lært seg å si "bleie". Yndlingsordet er "OI!", hehe - det blir flittig brukt! ♥ I dag dukket forresten tann nummer to opp!
dsc00959

19.aug.2009

Jeg fikk svidd av masse penger i går! Me like! Jeg har shoppet alt for masse i det siste, men det er i hvert fall ting Vilja trenger. I går kjøpte jeg en fleecedress, ulldress, ullue, jakke, et ekstra par regnvotter, to joggebukser, et Hello Kitty-sett, to sengesett og.. Hm, kommer ikke på mer! Dro fram rettetanga da jeg kom hjem, og fikk på strykelapper på alt. Tips; rettetang funker like fint som strykejern til å feste på navnelapper på klærne! 

Vilja har vært hjemme fra barnehagen i dag, for vi har hatt besøk av hennes søte venninne Mathea, og mamman hennes. ♥ De små prinsessene fikk lekt og herjet litt, og vi mammaene fikk skravlet. I morgen skal jeg på barselsbesøk til Marte (se innlegg lengre ned), og jeg gleder meg sååå! Skal på svangerskapskontroll også, forresten. Den er jeg spent på. Jeg har på følelsen at lillesøster ikke ligger som hun skal der inne. Vi får se!

Bekkenløsningen min er plutselig tilbake, og det får fullt. Jeg har ¨vondt!! Håper det går over, jeg har ikke noe lyst til å gå sånn i fem uker til. Det gjør vondt å sitte, vondt å gå, vondt å bøye seg.. 

18.aug.2009

Ah. Det lukter grønnsåpe her! Og det var jaggu på tide! ..vi har hatt storshining de siste dagene, og nå er det bare badet som gjenstår. Da kan lillesøster bare komme, selv om jeg håper hun venter litt til. 

Vilja er i barnehagen, i dag gråt hun faktisk ikke da vi dro heller. Dét var deilig det! Roy er ute noen ærend, og skal hente henne når han kommer hjem igjen. Vi er uten bil, og jeg har ikke bekken til å hente henne i dag (10 minutter å gå hver vei), så jeg må bare pent vente. Det er rart hvor mye jeg gleder meg til å hente henne hver dag! Kjærleik! ♥

Apropos kjærleik.. Er ikke det et vakkert ord? Mye penere enn kjærlighet! Det vakreste ordet jeg vet om, må være melankoli. Hva er det vakreste ordet du vet om?

13.aug.2009

I dag er jeg 34+5 uker på vei, dvs. at jeg er høygravid fra og med i går! Enn det! Jeg synes at jeg nettopp sto fnisende på badet med en graviditetstest som lyste "GRAVID", jeg. :) Det meste er klart til lillesøster nå, men hun kan godt vente til rundt termin med å komme - jeg har det aaabsolutt ikke travelt. Som sagt stortrives jeg med struttemagen! ♥ Neste uke tenkte jeg å begynne å grave fram nyfødtklærne til Vilja. Det er så rart, de er jo bittesmå! Det er som de sier, man glemmer virkelig hvor små de en gang har vært. Lille nurket, nå er hun stor og flink jente på 14 måneder! 

Vilja bestemte seg for at det var morgen klokken seks i dag, så da tenkte jeg at hun kunne få prøve å være med på frokosten i barnehagen. Jeg har krøpet tilbake i senga, og skal prøve å få meg et par timer til med søvn. Det er deilig å ha mulighet til å slappe av litt om dagene, men jeg kjenner at det er rart å være uten Vilja. Hun er jo "alltid" her! 

p1030008


12.aug.2009

Nydeligste Marte ble mamma igjen i går! Adrian kom til verden 20:57. Et bittelite knøtt på 3130 gram og 49 cm. Jeg gleder meg så masse til å endelig få se hvordan han ser ut! Liten, deilig baby.. ♥

Gratulerer så masse Marte, Henrik og storebror Casper! ..og velkommen til verden, Adrian!

marte

Se så nydelig gravid Martis var. Nå er hun vakker tobarnsmor istedet! ♥

11.aug.2009

Jeg skjønner at jeg er gravid når jeg har sykt lyst på sushi, men aldri har smakt det. Nå klarte jeg ikke mer, så jeg ringte og bestilte et eller annet, som Roy snart kommer hjem med. Får håpe jeg liker det, haha!

(EDIT: ÆSJ!!)

I dag har jeg bare løpt rundt meg selv. Hentet tre pakker på postkontoret, postet et brev, kjøpt bag til TFK-vogna vår, solgt en billett til Alan Jackson-konserten til Bergen på lørdag (har tre billetter til, send en mail til linn_th@hotmail.com om noen er interessert!) og vært innom jobb for å ordne permisjonssøknaden min. Det høres kanskje ikke så mye ut, men med en baby trykt oppi ribbeina og 14 kg ekstra, så holder det i massevis! 

Nei, nå skal jeg henge opp klær, og så skal jeg forhåpentligvis sluke den rare maten min kjære kommer hjem med! Ha en fin kveld! ♥


10.aug.2009

Det var sårt å levere Vilja i barnehagen i dag. Hun klamret seg fast i meg, og da hun skulle vinke i vinduet dukket nedovermunnen opp. Huff! Heldigvis hadde det gått fort over, og hun hadde kost seg masse resten av dagen - med sandkassa og bærplukking. Jeg er glad jeg har mulighet til å ha henne der korte dager foreløpig. Hun er der bare i kjernetida nå, fra 9.30 - 14.00. Da sover hun jo to timer også, så det blir ikke mange timene borte fra mamma. Heldigvis!

Etter at vi hadde lekt litt her hjemme, og spist middag (I ♥ moussaka) dro vi en tur i bassenget! Hihi, herlige Vilja fikk latterkrampe idet vi gikk uti vannet. Hun er så god! Nå sover hun søtt i senga si, utslitt etter en fin dag. Hun er så vakker når hun sover..

p1020985

I morgen skal jeg prøve å få unna litt ærend imens Vilja er i barnehagen. Tre pakker skal hentes på postkontoret, terminbekreftelse skal hentes hos legen, søknad om utsatt studieplass skal sendes HiST, og jeg må innom jobb for å ordne et skjema om permisjon. Også må jeg nesten rekke å ta meg en formiddagsdupp også! Det er jo rene luksusen å ha tid og mulighet til det!

Jeg ble forresten jævlig sint når jeg leste denne artikkelen istad. Hvor idiot går det an å bli da?

07.aug.2009

Nå har jeg akkurat levert prinsessa i barnehagen, etter en veldig koselig morgenstund her hjemme. Roy er bortreist, så jeg og Vilja er alene hjemme til i morgen. Savner kjæresten, men vi koser oss vi, altså! ♥ Det hadde gått veldig fint med Vilja i barnehagen i går, så håper det går bra i dag også. Hun var litt lei seg da jeg dro i dag, men gråt ikke.. Men, det var nok til at jeg hadde dårlig samvittighet hele veien hjem. Regner med de har kommet seg ut nå, så da er jeg vel forlengst glemt. Vilja digger sandkassa!

Til dere mammaer og gravide som leser her, så tenkte jeg at jeg skulle dele en link om bilsikring. Det er så utrolig viktig, men jeg tror at mange ikke vet så mye om det som de skulle ha gjort. At et bilsete er godkjent betyr ikke at det er bra, og et bilsete som var best i test for ti år siden er slett ikke noe du bør bruke nå! Ta en titt her, det er en tråd på Babyverdens forum, hvor brukeren "Helene harefrøken" deler det hun kan. Hun har forresten en veldig bra blogg om bilsikring, ta en titt på den også! 

Nå skal jeg hive meg i dusjen, og så håper jeg at får med meg noen på stranda! Det er SÅ varmt! Ha en fin dag alle sammen! :)

05.aug.2009

Dagen i dag var den siste dagen med tilvenning i barnehagen, og det gikk kjempefint! Jeg var der en times tid da jeg leverte, også var jeg innom en tur da de skulle legge seg, ellers har Vilja vært der helt alene. Store, flinke jenta! ♥ Hun hadde ropt på meg et par ganger da, men glemte fort mammajakten når hun fikk presentert en ny leke, hehe. Jeg er veldig fornøyd med barnehagen, alle barna trives, og de to damene som jobber der er veldig koselige! Ikke noe som er bedre enn det. Jeg tenkte jeg skulle slenge ved et bilde av Vilja i barnehagen, men pc'en min vil av en eller annen merkelig grunn ikke lese av minnekortet uten at laderen står i. Og tenk, jeg gidder ikke å reise meg å hente den. Jeg er alt for tjukk! Det får bli et bilde av Vilja og nydeligste Tino istedet. ♥

dsc0091803.aug.2009

Snuppa våknet opp med en bitteliten taggtann i munnen i går morges - akkurat i tide til barnehagestart. Hun skjønte vel at hun ikke kunne begynne i barnehagen tannløs, hihi! Det var jaggu på tide da, de fleste barna på samme alder har rundt 10 tenner! Det gikk veldig fint i dag. Vi var i barnehagen fra 10 - 12.30, og Vilja var kjempeflink til å leke seg, både alene og med de andre barna. I morgen skal hun få sove der, og på onsdag skal jeg dra en tur når hun er våken.. Spennende - og litt vemodig. Det som er verst å tenke på er at jeg ikke skal være der til å trøste henne når hun slår seg.. Huff!

Det var ei som spurte etter magebilde i går, så da slenger jeg ved et nå. Uke 33+2 nå (dvs. 33 uker og 2 dager, et svangerskap er 40 uker og 2 dager), bare 49 dager igjen!

dsc00928