(ain't no) sunshine

Kosedag i sola i går, i dag - og i morgen. ♥ 


Puppy love

Jeg og småsnuppene har vært på koselig playdate hos Krøll (Cathrine) og Mathea i formiddagdag. :) Vilja og Mathea er så morsomme sammen; bestevenner i det ene øyeblikket, og to små bitches (i mangel på bedre ord, haha - men det beskriver i grunn oppførselen ganske greit) i det andre. Stort sett leker de fint da, og satt til og med i hverandres armkrok og så film en liten stund. ♥ En annen liten søtnos som Vilja satt med i armkroken, var vofsen Luka. En nydelig liten cavalier king charles spaniel-frøken på 14 uker. Har dere sett noe så snuskenuskepjuskete? Jeg vil også ha en!Jeg trodde vi dro hjem fra playdate i ok tid, men ettersom både Vilja og Saga sovnet etter fire minutter med kjøring, så var vi tydeligvis litt sent ute. Det ble en 35 minutters kjøretur på meg rundt omkring her til Saga våknet, da satte vi snuten hjem. Planen var at Vilja skulle sove litt til, men hun var visst ikke enig i det. Dessverre, får man si, får hun har vært rampen selv i ettermiddag. ;p Dere aner ikke hvor mye rart hun finner på om hun begynner å bli trøtt! Pøbelsnupp! ♥

Ettermiddagen ble tilbragt hos mommo (barnas mommo, that is), som vi ikke har truffet siden før vi dro til Gøteborg - så det var to små som var veldig glade når de fikk se henne igjen. I morgen er det visst meldt finvær - i can't wait! :D

Gratulerer med dagen

For ett år siden var vi samlet i morfars 75-årsdag. Det var storfeiring på en gård på Inderøya, og vi var mange som var der for å feire ham. Dagen før hadde mormor og morfar vært innom på besøk hos oss, og morfar tok med seg sengebunnen på Viljas sprinkelseng hjem - den var knekt og han skulle ordne den. Den hadde han allerede ordnet opp da vi kom til burdagsfeiringen. Han var en stå-på-kar, hjalp alle med det de trengte hjelp til.

Nå har han vært død i fem måneder. Knapt to måneder etter den store feiringa, hvor morfar var i like god form som alltid, ble han plutselig syk. Veldig syk. Han fikk dødsdommen på Levanger Sykehus, og beskjed om at han kun hadde maks to uker igjen å leve. Heldigvis hadde de satt feil diagnose på ham, og han ble flyttet til St. Olavs Hospital hvor behandling ble startet. Da tok det ikke lang tid før han var i mye bedre form, og han strålte så da han fikk besøk av solstrålen Saga på sykehuset. Julen 2009 fikk han feire hjemme, og på nyåret ble han friskmeldt. Kreften var borte! 


(Vilja og olderfar, 18. desember 2008)

..dessverre var det også denne gangen gjort en feil. Han var ikke kreftfri, derimot spredte kreften seg i stor fart gjennom kroppen hans. Han ble svakere og svakere, og til slutt orket han nesten ikke å snakke. Men han brukte de kreftene han hadde til å holde Saga i hånden, og han gråt da Vilja ga han en klem. 

17. februar 2010, tapte han kampen mot kreften. I dag får mormor to langstilkede roser på døra, en fra Vilja og en fra Saga. Vilja har sunget bursdagssangen til oldefar i himmelen, og vi skal blåse opp ballonger og tenne et lys for ham i dag. 

Du blir aldri glemt! ♥

Tilbords

Det er meldt regn de neste tre dagene, og jeg lurer virkelig på hva vi skal finne på for at vi ikke skal bli fullstendig gale av hverandre. For all del, det er kjempekoselig at vi er hjemme alle sammen og har all verdens tid til å være sammen på - men når man må gå oppå hverandre innendørs, så kan det bli litt mye. Jeg skal ærlig innrømme at jeg følger med klokka på ettermiddagen, og teller ned til leggetid. Men når snuppene har vært i seng en times tid, så savner jeg de så masse at jeg nesten har lyst til å vekke de igjen. Kanskje vi skal ta oss en tur i bassenget i morgen? Det hadde nok vært gøy!


De tre fineste småsnuppene i hele verden -  Vilja, Saga og min kusine Sofia. ♥

For litt over en uke siden, fikk jeg beskjed på facebook om at jeg hadde vunnet en vervekonkurranse en lokal TILBORDS-butikk hadde gående tidligere i sommer. Hurra! I dag var jeg innom for å hente premien min; en sammenleggbar piknikkurv, en vannmugge med is-innsats, to jordbærrensere og en isskje. Jeg er heldig, jeg!


Tjolahopp

Huff, det står stusselig til her inne på bloggen for tiden. Jeg rekker ikke over alt når begge barna er hjemme, og bloggen blir ikke førsteprioritet. Men, jeg kommer sterkere tilbake! Legg meg til på bloglovin' davel, da er det enkelt å holde oversikten - og man slipper å innom alle bloggene man leser for å se etter oppdateringer. :)


Supersøta på flyplassen - stolt som bare det der hun trillet kofferten sin selv! ♥

Tanten min, med mann og mine to søskenbarn på 9 og 12 år (de eneste jeg har), er på besøk fra Oslo, så de koset vi oss med i går. Det var sommerens fineste dag i går - den nøt vi til det fulle. Vilja badet både i et skogsvann og i havet, hun er ei lita badenymfe! Bare synd at hun også er en frossenpinn, så hun fryser jo halvt ihjel der hun nekter å komme på land! ;p 

Men nå vil Vilja kose. ♥ Ha en fin søndag! 


Thunder and lightning

Tjena! ..nå ligger jeg rakt ut på sofaen på hytta i Mörtsjön, Regnet høljer ned her, og det tordner og lyner - så i dag har vi hatt innedag. Det er koselig det og, selv om det selvfølgelig det er mye morsommere å leke ute! I morgen er det meldt litt bedre vær da, så da skal vi kjøre en tur inn til Østersund og Frösön Zoo. Vilja gleder seg til å se apekattene!

Åå, i dag har jeg bestilt meg flybilletter til Oslo i oktober! Da blir det Lady Gaga-konsert med herlige jenter, og gjett om jeg gleder meg! Det blir supergøy med jentetur, og hva kan vel toppe mer enn en Lady Gaga-konsert?! Hooray!

Jeg vet ikke hvor lenge vi blir her, men vi drar vel hjem på fredag, sikkert? Da skal jeg få lagt ut masse fine bilder fra Göteborg, så får dere se hvor masse vi koset oss. ? Jeg låner mammaen til Roy sin Mac nå, og den har ikke minnekortleser, så så lenge vi her blir det bildeløse innlegg - såfremt jeg ikke får lagt ut noe mobilbilder fra facebook..

Men nå skal jeg og Roy suse til butikken og kjøpe oss litt godis. Over og ut! 

I farta

Hei og hå!

Vi er vel hjemme fra Gøteborg, men nå drar vi videre til svigers' hytte ved Østersund. Vi koser oss masse i sola, og det var veldig godt å være samlet familie igjen! ♥ Jeg skal forsøke å få oppdatert dere litt i kveld. Takk for at dere titter innom! :)

Regnvärsdag

Tjollahei! ..her regner det i dag, men vi koser oss allikevel! I morges var vi ned snartur på et svärt kjöpesenter rett ved her (Nordstan), för vi tok bussen til Slottskogen. Det er en stor park, hvor det er både seler, pingviner, elger og rådyr blant annet. Dessverre begynte det å höljregne akkurat da vi gikk av bussen, og Vilja begynte å bli veldig trött, så det endte med at vi tok trikken, eller toget som det heter ifölge Vilja, hjem igjen. Like blid selv om det regner.. ♥

Etter duppen til Vilja har vi värt en tur på en 4H-gård, og vi har baket boller. Nå har vi akkurat smakt på de deilige rosinbollene, og skal tegne litt för det blir natt og mörkt etterhvert. I morgen kommer solen tilbake, så da skal vi gjöre et nytt forsök på Slottskogen, og kanskje ta en tur ut til havet for å bade. :)

Liseberg

Förste dag av storjenteferien er unnagjort, og vi har hatt det kjempefint. :) Vi var ute på lekeplassen i morges, og en tur på et kjöpesenter hvor Vilja fikk kjöpt seg nye sandaler - MED blinklys på! Tror dere hun er kry, eller?! Halv tolv tok hun seg en minidupp (typisk..), og så lagde vi lunsj för vi satte kursen mot Liseberg. På vei dit stakk jeg innom Expert og kjöpte meg nytt kamera, endeliiig! Jeg kjöpte meg nytt kamera rett för Vilja ble födt, og har angret siden da, nesten. Det er et vanlig digitalkamera, men på störrelse med et speilrefleks - så jeg får det jo liksom ikke med meg noen steder. Endelig kan jeg putte kameraet i lomma og ta det med på lekeplassen, hurra!En stk. storfornöyd Vilja med gevinsten sin på Liseberg!

..hun var livredd, jeg mener livredd, kaninene (Lisebergmaskotene), og det var ikke aktuelt å ta noen karuseller - men vi fikk brukt masse penger på sånne klypemaskiner og på lykkehjul! Vilja dro derifra med syv (!) nye bamser, og en 4-pk. med plopp-sjokolade. Jippi!


Gothenburg calling

Hej allihopa!

Nå sitter jeg og Vilja hos tante i Göteborg. Vi var framme kvart på ti i går kveld, og Vilja sovna ca halv elleve. Da er det intet annet enn typisk at hun våknet halv syv i dag, hehe. Hun er i storslag da, overlykkelig over å väre på besök hos tante. Hun er forövrig ute for å kjöpe frokost nå.. Det er knallvär her, og vi skal på Liseberg for å kose oss i dag. :)Denne lille skatten er hjemme hos pappsen, og jeg savner henne så.. <3

Jeg var sikker på at tante hadde minnekortleser på dataen sin, men den gang ei - så det blir bildelöse innlegg en stund framover, om jeg ikke får postet noen mobilbilder fra facebook. Men jeg lover at det blir masse fine bilder når vi kommer hjem igjen på söndag.

Ha en fin dag, det skal vi!

(Heia Roy - ä savne dä.. <3)

Bisi og Mimi

Vi har fått to nye familiemedlemmer; Bisi og Mimi. Hvilke skapninger de egentlig er, vet ingen andre enn Vilja - for det er bare hun som ser de. "Bisi, kom!" sier hun når vi er ute, men det er ikke en hund. Bisi er ei stor jente på 7 år, sier Vilja. Hun har snakket om de i ca. 2 uker nå, og de blir nevnt flere ganger hver dag. Mon tro hvem de er? Noen sier at det kan være spøkelser, noen mener at barnet ser hjelperne sine, og noen mener helt enkelt at barna bare fantaserer. Én ting er "de" i hvert fall enige om, og det er at barn med usynlige venner er kreative - og det er jo intet annet enn positivt. Jeg hadde venner da jeg var i 2-årsalderen jeg også som ingen andre så; Ingas og Una. ;p

¨

Kanskje var det Bisi og Mimi som hjalp Vilja med å kle av henne både pysj og bleie natt til i går? 

Vilja sitter i fanget mitt og koser nå, og Saga sover ute på verandaen. OH MY GOD, apropos soving ute. Tror dere vi var langt unna hjerteinfarkt i går, da vi etter at Vilja hadde sovet i over to timer gløtta ut vinduet for å se om hun holdt på å våkne snart, og vogna var TOM? Roy brølte "LINN! VILJA ER BORTE!!!" og spurtet ut døren. Jeg kom etter så fort jeg kunne med Saga på armen. Men da vi rundet hjørnet utenfor inngangen her, så vi plutselig et gløtt av Vilja. Hun sto bak inngangsdøren, rimelig forvirret. Hun hadde tatt en Houdini, og kommet seg utav både seler og stramt festet myggnetting. Takk og lov at hun hadde gått for å gå inn, og ikke tuslet avgårde ut i veien eller noe. Stakkars, hun skjønte jo egentlig ikke hva hun hadde gjort galt heller - "Vijja ferdig sove.." sa hun flere ganger. Men jeg tror hun skjønte at hun absolutt ikke må klatre ut av vogna og tusle avgårde på egen hånd flere ganger!

Været meg her, og været meg der

Himmelen har klarnet, og nå er det helt blått og herlig ute. Vi fikk ikke sol til grillingen i barnehagen, men vi slapp i hvert fall unna regn. Det var veldig koselig, og jeg synes det er så kjedelig at fem av de fine barna har sin siste dag i morgen. Vilja har jo blitt så glade i de. ♥

Vi var i barnehagen til litt før halv seks, og enda da ville ikke Vilja bli med hjem. ;p Hun endte opp hos farmor på overnatting i kveld da, superivrig ut igjennom dørene her med trillekofferten sin. Bestemorfan deluxe!


Mammas skatter. ♥

I morgen er det meldt godt og varmt vær, dog litt skyer. Jeg og Linn skal ta med oss småtrollene våre og ta turen ut til havet, satser på at det blir knall! 

Men nå skal jeg legge meg. Mett i magen etter deilig ostesmørbrød (skinke, fetaost, rødløk, hvitost, sjampinjong og pizzakrydder - aaah), og alt for trøtt til at klokken ikke er mer enn 22:08. Night!

July 1.

God formiddag! ♥ I dag er det 1. juli, og nok en gråværsdag her i Trondheim. Heldigvis regner det ikke sånn som i går, så jeg har et håp om at det klarner opp utover dagen slik at vi kan kose oss på sommeravslutning i barnehagen halv fire.

video:p1050839

Saga er like glad i Lady Gaga som mora, hihi! ♥

I går kveld var jeg hos Malin og spiste deilig enchiladas. Stappmett! Det er så kjipt når man får så god mat, også klarer man ikke å spise så mye som man egentlig vil. Øynene vil ha mer, men magen har fått nok, som Malin sa. ;p 

Jeg var en ny runde hos frisøren også, forresten. Nå er vel håret mitt så hvitt som det kan bli, egentlig - så nå håper jeg at litt (les: masse) blåshampoo kan få det litt sølvaktig. 

Men atte.. Nå skal jeg kline på meg litt sminke, så skal vi på butikken å få tak i noe grillmat. Ha en fin dag, da!