30.jul.2009

SÅNN! Da er jeg endelig hjemme og på plass i sofakroken. Vi var i Sverige fra lørdag til tirsdag, og i går kjørte jeg en tur til Steinkjer (12 mil herfra) og hadde jentekveld med eks"stemor" og eks"stesøster". Det var første natten min borte fra Vilja (hun har jo sovet borte, men ikke jeg), så det var litt skummelt. Men, det gikk veldig fint, hun og Roy koste seg masse alene hjemme. ♥

Jeg har fått shoppet litt i dag! Vilja har fått seg større dyne, lillesøster har fått seg lik sengekant som storesøster, og de har fått seg likt sengesett. Jeg gleder meg til å beundre to sovende, vakre prinsesser! Vilja begynner forresten i barnehagen på mandag. Det blir spennende! Hun blir nok en skikkelig barnehageunge, så sosial og glad i å leke og være ute som hun er. Lille babyen min, barnehagejente allerede.. Så fort tiden går (nå hørtes jeg ut som ei gammel kjerring)! Det er bare 53 dager igjen til termin også nå. Jeg vil være gravid lengre, jeg! Jeg elsker å strutte med magen, jeg stortrives som gravid! Det er rart hvor fin man kan føle seg, med hovne føtter og sideflesk.. ♥

24.jul.2009

Jeg har ingenting på hjertet, så jeg tenkte jeg skulle dele et bilde av min vakre lanounge istedet. Vi reiser til Sverige i morgen, så det blir stille på bloggfronten til litt uti neste uke. God helg alle sammen!

p1020986

Å være ung mamma.

I forhold til mange andre, så er jeg ikke en så veldig ung mor - men jeg blir i hvert fall en veldig ung tobarnsmor! Jeg var 19 år da jeg ble gravid med Vilja, og rakk akkurat å bli 20 før hun ble født. Var fortsatt 20 da jeg ble gravid med lillesøster, og er 21 nå som hun snart kommer til verden. 

Det er både fordeler og ulemper med å være ung mor, men fordelene taler sterkest -  jeg stortrives som ung og sprek mamma! Jeg føler ikke jeg går glipp av noe, selv om det selvfølgelig er kjedelig at vennene forsvinner.. De er jo opptatt med sitt, festing og drama, og jeg føler jeg blir veldig glemt. Men, de som virkelig er verdt det, de er her enda. Og de setter jeg stor pris på!

Gjennomsnittsalderen på førstegangsfødende i Norge var 28,1 år i 2008, så jeg må innrømme at jeg har vært litt halvflau når jeg har fortalt hvor gammel jeg er innimellom. Heldigvis har jeg aldri fått kommentarer på alderen, men så har jo heller den ingenting å si, sånn i det store og hele. En mor på 17 kan jo være mye mer moden og flink enn ei på 26, f.eks. Og tenk, jeg er verdens beste mamma! Begge våre prinsesser er planlagte, og høyt elsket. ♥

Når det gjelder økonomi og utdannelse, så er jo det selvfølgelig det en viktig faktor når man vurderer å få barn. Jeg synes man bør være ferdig med videregående, og at man bør ha nok penger til å klare å forsørge et barn (og det får man av å jobbe, eller å studere!). For en baby koster faktisk en del! Den lever ikke på pupp det første året, som mange tror. Utstyr og klær må kjøpes inn, bleier er dyrt, og etterhvert som barnet vokser til må man også bruke penger på barnemat. Det går jo an å kjøpe utstyr brukt, men det koster fortsatt penger. Man trenger barnevogn, bilstol, sprinkelseng, madrass, sengetøy, badebalje, vognpose..  

Jeg har fullført vgs. + jobbet et år, og har nå fått studieplass som jeg skal søke permisjon fra. Vi leier 1. etasjen i en enebolig, har 100 kvm. og boltre oss på, vi har bil og penger til å kjøpe det vi trenger, og egentlig det vi vil også. Og det er jeg veldig glad for! Dette er vårt/våre barn, og jeg er glad jeg ikke trenger å være avhengig av andre for at vi skal klare oss. Vi har det kjempebra!

22.jul.2009

Jeg håper jeg skremte livskiten utav den vepsen jeg tråkket på sist onsdag, og at den LED etterpå, for jeg lider nå! Det klør så intenst at jeg flere ganger iløpet av dagen og gårsdagen har vurdert å skjære av meg foten. Jeg er rød og hoven et stort område rundt stikket, og synes det er på tide at det går over snart!! Jeg skal aldri gå barfot i gresset noen gang igjen.

Søteste Vilja står ved stuebordet og blar i "Den store svangerskapsboken". Hun er så lærevillig den jenta, leser alt om fødsel og smertelindring nå. Riktignok opp ned, men det går vel for det samme. Man kan da ta inn informasjon den veien også. Jeg tror forresten hun holder på å få sine første tenner! På tide, kan du si - hun er 13,5 mnd. (AAW, nå fikk babyen i svangerskapsboken en NUSS av Vilja! ♥) Hun har ikke lyst til å la meg verken se eller kjenne, men jeg trooor det er noe på gang. At hun i tillegg er litt slapp i dag, kan kanskje ha sammenheng med det. Jeg venter i spenning!


20.jul.2009

I dag var det gøy å hente posten! Fikk moby wrapen som jeg kjøpte her om dagen, og den egendesignede almanakken som jeg har ventet på! Jeg elsker de begge to! ♥ Jeg er en sucker etter kalendere og ark og penner og system og lister og.. ja, you name it. Freakshow!

(NB! Nå kommer det endeløst med babyutstyrsnakk, så de som ikke bryr seg om det kan hoppe til neste avsnitt.) Huset er forresten fullt av bæretøy og vogner nå. Vilja har en beige TFK joggster twist, en  rød carena easy (trille) og en gammel, blå simo sportsvogn som hun skal ha som sovevogn i barnehagen. TFK'en skal vi kjøpe bagdel til nå, så den får lillesøster ta over. Til turer med begge to har vi en brun easywalker duo med hardbag til lillesøster.  Av bæretøy har jeg en babyhawk mei tai, en peanut shell lommeslynge, og siste tilskudd; moby wrap'en. Mei taien har vi brukt massevis til Vilja, og peanut shellen ble godt brukt den også. Nå gleder jeg meg til å bære i sjal! (Lyser det vogn-/bæretøydilla av meg nå? Hihi!)

Nå skal jeg lage meg en deilig salat! Jeg har så sinnsykt lyst på fetaost, og føler det blir litt vel overdrevet og spise kun det, så jeg får vel slenge den oppi en salat. Men for all del, salat er godt det! Ha en fin kveld, alle!

18.jul.2009

Åå, jeg er så letta nå! Jeg trodde jeg måtte gå resten av helgen og grue meg for svaret fra samordna opptak, men så kom det nå! ..og jeg kom inn på 1. valget mitt; vernepleie på HiST! Jeg skal søke permisjon for dette skoleåret da, så jeg er ikke tilbake på skolebenken før til neste år. Men da har jeg i hvert fall en studieplass som venter på meg! YES! 

16.jul.2009

Jeg elsker pakker i posten. ♥ Ellospakken min kom i går, med de finefine skoene, og mammabuksene jeg gledet meg sånn til å få! Dessverre var buksene en størrelse større enn det jeg hadde bestilt. Bummer! I og med at det tok så himla lang tid å få pakken (bestilte 30. juni), så lurer jeg på om jeg bare skal droppe buksa.. Jeg rekker jo sikkert å føde innen de sender meg en i rett størrelse!

Nikeskoene mine kom på døra i dag! Jeg elsker dem! Nå blir det deilig å gå turer, når jeg har ordentlige sko. De er bestilt og egendesignet på nike.com, så det er ekte vare (i motsetning til de som selges på nike-shox.net f.eks). Betalte 1700 kr inkl. frakt, og norsk moms er innbakt i den summen. De koster 1598 kr i butikk her, så det er jo et scoop å få de egendesignet og bringt på døra til 1700 kr!

nikeshox

14.jul.2009

I forbindelse med sykmelding og permisjon har jeg det siste 1,5 året hatt endel å gjøre med NAV. Og jeg kan ikke si at jeg sitter igjen med noe godt inntrykk av dem. De soser bort papirer, de aner ikke hva de snakker om, og de er trege. Jeg ringte for å ordne opp i noe i går, men han jeg pratet med ringte tilbake og sa jeg måtte ringe en annen avdeling. Så jeg ringte i dag, og fikk oppgitt et helt annet svar enn det han jeg snakket med i går oppga. Han hadde "aaaldri hørt om det", men i dag fikk jeg høre at det var sånn det skulle være. (Snakker litt i halvgåter her jeg nå da, men jeg gidder ikke å legge ut om hele saken - da sovner dere før jeg blir ferdig.) Er det så forbanna vanskelig å få med seg det som er av enkle regler? Enden på visa ble i hvert fall at jeg må tilbakebetale 2700 kr. til arbeidsgiveren min. Hurra.

I går var solen framme, så jeg, Roy og Vilja tok en tur til Voll gård. Vilja storkosa seg blandt geiter, kyr og høner.
Geita var til og med så heldig at hun fikk en deilig Viljakos. ♥
geit

12.jul.2009

Jeg var på jentekveld hos ei venninne fra barne- og ungdomsskolen + vgs. i går. Reker og vin på de andre, reker og farris på meg. Reker er godt! Kom hjem litt over halv elleve, og dro fram visakortet hos feelunique.com. Neste uke får jeg pakke med lillashampoo fra L'Oreal, hårkur fra Redken og en blyantgreie fra i.d. minerals for å lage sotede øyne med. Betalte kun den nette sum av 427 kr (og feelunique tilbakebetaker momsen jeg må betale når jeg henter ut pakken). Det er 27 kr mer enn bare hårkuren koster på salong!

feelunique


Nå blir det nok nettshopping på en stund. Sånn når jeg ser bort i fra at jeg har funnet barnehagevogn til Vilja på finn.no, hehe. Moro å bruke litt penger innimellom! 

I dag er det endelig finvær igjen! Vilja sover nå, og jeg skal hive meg i dusjen. Etterpå tar vi nok turen ut til sjøen, tenker jeg. Ha en fin søndag, alle! ♥

11.jul.2009

 Jeg sluknet på sofaen litt over åtte i går, men ble jaget i seng litt over ni. En times tid senere kom Roy for å legge seg, og fant meg fullt påkledd på hans side av senga. Han tok av meg klærne, og dytta meg over på min side. Og jeg husker faktisk ikke engang at han kom å la seg! :Þ Og jeg som trodde Vilja var i koma når hun sover på sitt tyngste..

Vilja har akkurat spist lunsj, og vi prøver å gruble ut en plan for dagen. Det er innevær, og jeg kommer ikke på noe vi kan finne på. Spurte Roy om vi trengte noe på IKEA, men det gjorde vi visst ikke.

p1020933

Vilja har lært seg å kose med magen.. Den får både kyss og klem! Vilja blir nok verdens beste storesøster! ♥

10.jul.2009

dsc00896

I morgen er jeg 30 uker på vei. Kun 73 dager igjen til termin i dag! Sist føltes det som en evighet, men nå går tiden så utrolig fort. Jeg vil være gravid mye lengre, jo! ♥

Vi var for å kjøpe en sprinkelseng til i dag, og endte opp med et røverkjøp! De hadde bare utstillingsmodellen igjen av den vi ville ha, og skulle ikke få inn mer, så vi fikk den til 500 kr! Førpris var 1299 kr. Kjekt! Kanten kan taes av på den ene siden, så den kan brukes helt til den blir fort kort. Det blir Vilja som får denne nye da, så arver lillesøster hennes. 

Vi har jo det meste, og trenger absolutt ikke klær og leker f.eks., men det blir jo litt allikevel;
  • madrass
  • kantbeskytter
  • dyne
  • tisselaken
  • bag til vogna
  • lekegrind
  • peisgrind
  • smokker

Nikeskoene mine ble sendt i dag, forresten! Det gikk mye fortere enn forventet! Nå må jeg bare vente på at de finner den lange veien hit, så skal jeg bli sprek. Vel, litt i hvert fall!

09.jul.2009

img000038

Nystusset og nystripet - og veldig fornøyd! Ble fire timer i frisørstolen i dag, før jeg måtte løpe avgårde for å kjøre bror og kjæresten hans til flyplassen. Rakk ikke å style håret, så det blir nok enda finere når jeg får gjort det i morgen. DEILIG med kort hår altså, hvorfor har jeg ikke hatt det før? Var langhåra fram til jeg var 14-15, da ble det halvlangt, og har vært det siden. Men kort er min store favoritt - i hvert fall nå når det er varmt! Se, så langt håret mitt var før;

n69384014912472433042

08.jul.2009

Jeg er skikkelig nyforelsket. Kjærligheten er foreløpig ikke gjengjeldt, og den kommer nok ikke til å bli det heller. Jeg vil så gjerne ha en liten hund!! ♥

mops

Har du sett noe så nydelig? Det er en oppdretter like ved her vi bor, som har fire nydelig mopsevalper nå. De har livecam oppi hundesenga, og jeg tar meg selv i å sitte med hjerter i øynene og se på de små skapningene som sover hele dagen lang. Lille voffs, jeg vil ha deg!

07.jul.2009

Viljamor våknet med et vræl klokken seks i morges, så det passet egentlig veldig fint at vi hadde avtalt at mamma skulle komme å hente henne klokka ni. Da fikk jeg og Roy krype under dyna igjen, og sove heeelt til klokka tolv! Det er lenge det! Jeg kan vel fortsatt telle på en (i hvert fall en og en halv) hånd de gangene vi har vært barnefri, så det var luksus. ♥ Savner Vilja masse nå da.. Hun sover nå, og skal spise middag hos mamma før hun kommer hjem igjen. Jeg og Roy skal prøve å hive i oss litt mat før den tid vi og. 

Jeg forsøkte å laste opp en film av lille-Vill her i går, men etter at den hadde lastet i en evighet, så kom det opp feilmelding. Men den ligger her, ta en titt! Hun er så utrolig herlig, mitt alt! ♥

(Går det ikke an å bruke embed-koder her? Eller er det bare jeg som ikke skjønner hvordan? Må alt man skal legge ut av bilder og filmer lastes opp?)

06.jul.2009

Jeg ble plutselig borte noen dager, gitt. Vi stakk til Sverige i finværet, med Roys foreldre. De har (som jeg nok har nevnt tidligere?!) hus ikke så langt ifra Östersund. Vi hadde egentlig tenkt oss en tur i Dyreparken der, men så ble det til at jeg og Roy tok en kosetur inn dit istedet. Tuslet rundt i gatene i finværet, og fikk småshoppet litt også. Det er koselig i Östersund. 

Vi har bare nytt sola i dag også. Vært en tur på lekeplassen, og jeg og Vilja var en tur hos mamma i ettermiddag. Hun skal passe Vilja fra formiddagen i morgen, så vi får shinet her hjemme. Makan til rot det blir når det er finvær, vi tramper jo bare ut og inn her, og orker ikke rydde. Sløvsekker! 

Jeg bestilte meg en egendesignet almanakk i går, forresten! Herfra; http://personligalmanacka.paulanders.com/ Genialt! Jeg er alt for avhengig av almanakken min, og drasser den med meg overalt - og nå får jeg en akkurat som jeg vil ha den! Gotta love it! ♥

Vad tycks om den nye headeren..?