Oldefaj bjåke himmel'n

Nå skinner sola igjen, etter en voldsom tordenskur ("oldefaj bjåke himmel'n" ♥) i ettermiddag. Det har vært sol og fint i hele dag, helt til himmelen plutselig ble svart i halv fem-tiden da, så vi har fått vært litt ute. :) Jeg og Saga var på trilletur med Linn & Mille i formiddag, og nøyt sola litt ute i hagen deres før vi dro hjem. Vi tok med søskenvogna og gikk for å hente Vilja i barnehagen litt før tre, og hun ville gjerne ta med gulrot og besøke hestene hos moffa, så da dro vi dit. Vilja er så glad i dyr hun, søtingen! ♥


Sleeping beauty. ♥

Gah, jeg har tidenes vannblemme på lilletåa etter helgens høye hæler - men ingenting å stikke hull på den med. Det gjør vooondt! Som trøst skal jeg innta en medium nr. 7 fra Pizzabakeren om en times tid, gjett om jeg gleder meg! Roy har innført boikott etter at vi bestilte uten mais men fikk med sist gang, så da må jeg spise alene.. Men jeg skal kose meg allikevel, jeg! ;) Hva er deres planer for kvelden?


Electrical

Hvor blir det av alle leserene mine? 6 følgere på bloglovin' forlot meg i forrige uke, og statistikken på blogg.no synker også. Er det ikke koselig å lese her lenger? Eller er det fordi at jeg ikke blogger like ofte som jeg gjorde tidligere? Jeg vil jo at dere skal fortsette å lese her! :)

Det har vært partyhelg her i huset denne helgen. Roy var ute på fredag, og jeg var ute i går. Det er godt å være sosial når været er fint, og man ikke trenger å ha dårlig samvittighet for at småsnuppene hjemme er våkne og sure. ;p Jeg og Malin hadde det kjempegøy i går, selv om vi etter 3,5 time med intensiv øving ikke klarte å få Glowdansen feilfri da sangen ble spilt på byen. Neste gang, Malin - neste gang!


Frøken statisk! ♥

Ettermiddagen i dag har vi tilbringt hos Roys mamma, hvor vi fikk deilig pizza til middag. Jeg, snuppene og "fommoj" tok turen på lekeplassen etterpå - der trives de godt begge to med å huske og leke i sandkassa. ♥ Nå har jeg slukt i meg en pose med baconcrisp, og vurderer å finne senga. Håper på finvær i morgen også, så jeg og Saga kommer oss ut på tur! 

Der dro sola

Finværet inntok Trondheim i forrigårs, og det ble en todagers bloggpause på meg, gitt. Men nå er regnet tilbake, og jeg tilbake i sofakroken. ;) Jeg og Saga er hjemme alene, og hun ligger ute og dupper litt nå. Vi har ingen planer i dag, så når hun våkner skal vi bare kose oss. ♥ Haha, hun er så teit.. Om jeg sitter i sofaen kommer hun bort og er sutrete, og om jeg setter meg på gulvet for å leke med henne, så flytter hun seg tre meter unna for å leke alene! Lille røver, som Vilja kalte henne her forleden. Hihi!


Jeg og jentene skal på middag hos mamma i ettermiddag. Jeg tenkte vi skulle dra i barnehagen litt før, slik at Saga kan leke seg litt hun og. Det er jo bare litt over en måned til hun begynner der.. Lille babyen min. ♥ Jeg gruer meg skikkelig! Jeg har sendt mail til BI for å få dato for skolestart, jeg regner med at det nok er mulighet for at Saga kan være hjemme litt lengre enn 2. august, eller eventuelt ha litt korte dager fram til jeg begynner på skolen. Håper det! Jeg skulle jo helst ønsket at hun var litt eldre, men det kan jeg jo ikke gjøre noe med. Vi får bare håpe at Vilja passer godt på henne. :)

Men nå jabber frøkna ute i vogna, så vi blogges siden! Hei og hå! 

Nart ej kattn våj!

Dere skulle sett Vilja da jeg kom for å hente henne i barnehagen i dag! Typisk at jeg hadde lagt igjen mobilen hjemme slik at jeg ikke kunne filme henne. Hun sto på baugen på sjørøverskipet de har, og sang "Hiiiiv å håååj, 'nart ej kattn våååååj! Hiiiiv å håååj!" ♥ Hun bare fortsatte med å synge når jeg snakket til henne, tullingen. Hihi! Da vi kom hjem var det taco til middag, og Vilja spiste masse! Hun har hatt god matlyst etter at hun var syk sist, det er så deilig! Hun har jo aldri vært noen storspiser, men nå hiver hun innpå. Deilig og slippe og tenke på vekta henne en stund. :)


Denne lille bollejenta har alltid vært glad i mat. ;)

Etter middagen dro jeg og jentene på besøk til moffa, med gulrøtter til hestene. Vi plukket litt blomster og Vilja løp storfornøyd rundt på gresset. Det blir enda morsommer å besøke moffa når finværet omsider kommet - jeg gleder meg! Vi dro hjem litt før seks, og da fant Roy ut at han og Vilja skulle ta seg en tur for å se på min kjære bror spille fotballkamp. Jeg og Saga nussa og lo litt, før hun etter en porsjon grøt kom hun seg i seng. ♥ Nå sover begge barna sin søteste søvn, og jeg skal finne senga jeg også. Natta!

Gøteborgstur

Usj. Da er "luksuslivet" som mamma i permisjon over. Siste fulle utbetaling med foreldrepenger kom i dag, nå gjenstår det bare en liten slant som kommer i juli. Foreldrestipendet fra Lånekassen tok slutt nå i juni, så nå blir det også slutt på shopping inkludert lunsj på kafé flere ganger i uka. Det blir godt å begynne på skolen til høsten også, men jeg kommer nok til å savne permisjonstilværelsen. Det er langt i fra en lek å være hjemme med barn, det er mye arbeid - men det er jo ufattelig mye kos også! ♥


Hushjelpa vår. ♥

Apropos kos! Jeg og Vilja har bestilt oss tur til Göteborg og tante 6. - 11  juli! Saga skal være hjemme og kose seg med pappsen, så det blir nok win-win for alle parter. Vilja gleder seg masse, i hvert fall! "Ta flyet.. tante b'itt.. færje!" (Ta flyet til tante Britt i Sverige.) Håper finværet holder seg der, her er det drittvær enda!

Nå skal jeg finne senga, har vært så trøtt i dag. Det er nok ettervirkninger av den supermorsomme byturen jeg og Lina hadde på lørdag! Mojito's og tyrkershots FTW!

Møkkavær

Regnet høljer ned, og jeg og Vilja koser oss inne. Roy er ute og triller med Saga, stakkars. ;p ..jentenes tante Lina er hjemme igjen, Vilja var kjempeglad da hun var med for å hente i barnehagen i går. ♥ Vi spiste deilig wok til middag, før Vilja bled tante og farmor på kjøpesenteret for å handle litt. Hun kom hjem med håret fullt av hårspenner, rimelig fornøyd!

Jeg og Lina var på koselig kafébesøk på Egon på kvelden, med Christine, Liv Eli og Silje. Egons bakte potet er god!! ♥


Pianisten vår. ♥

I dag skal vi nok en tur til Roys foreldre, så Vilja får lekt seg med tante. Kanskje får hun lurt med noen på lekeplassen i dritværet også? Jeg vurderer en bytur i kveld, men blir liksom ikke helt i den rette stemninga når det høljer ned sånn som det gjør nå.. Vi får se hva som skjer! 

Nå skal jeg spise frokost sammen med Vilja som sitter og perler. Ha en fin lørdag!

9 måneder

I dag er Sagasnupp 9 måneder gammel. ♥ Jeg skjønner virkelig ikke hvor tiden blir av. Jeg synes jeg nettopp var gravid, men så er det plutselig bare enogenhalv måned igjen til hun skal begynne i barnehagen?! Lille babyen min! ♥ Jeg er spent på hvor lenge vi må vente på de første skrittene hennes nå. Vilja var 9 måneder og 8 dager gammel da hun tok sin aller første skritt, men jeg håper egentlig Saga venter litt lengre. Både fordi de ikke er så fornuftige enda, hehe, og på grunn av at Sagas halvskjeve føtter helst ikke trenger den belastningen enda. Men, hun går når hun går - og sånn er det med den saken. ;)


Selvbetjening i saccosekken. ♥

Jeg og pensjonistene troppet opp utenfor kjøpesenteret City Syd da det åpnet i morges. Pensjonistene for å tråle Coop Obs for tilbud - jeg for å kose meg på Cubus som hadde 40% på alle klær i dag! Kjøpte to joggedresser, to siklesmekker og ei lue til Saga, en joggedress og ei bukse til Vilja, og ei kort dressjakke til meg selv. 

Hva skjer med at ALT jeg har kjøpt i det siste er blomstrete, forresten? Haha! Jeg må ta bilde av Londonfangsten min og vise dere, det ser jo helt snålt ut! Blomstrete veske, blomstrete bukse, to blomstrete sele-shortser, blomstrete dressjakke og.. det var kanskje det? I love flowers.

Where's the sun?

12 grader og regn. Det er 16. juni, for fanken! Skal vi ikke sitte i trusa og klage over varmen nå? Jeg blir så oppgitt. Jeg vil ha sommer!!

Jeg har fått meg to fine trilleturer med Saga i dag, har travet rundt i gatene her med Lady Gaga på øret. Jeg elsker Lady Gaga, vi skal gifte oss! ♥ Gleder meg vilt til konsert i oktober - det blir så rått! Anyhow. Ellers har det ikke skjedd stort i dag. Vilja var hjemme til halv ti i morges, og i ettermiddag har vi vært hos Roys foreldre og spist taco. :)


Endelig funker bildeopplasteren! ..det var flere som gledet seg til å se bilder fra London, og da må jeg dessverre bare beklage; kameraet ble glemt igjen hjemme i sofaen! :/ Det eneste jeg har er disse to bildene over.. Det ene er meg og Big Ben, og det andre er meg og en herlig Mojito i solsteiken i Notthing Hill!

Begge barna sover søtt nå, og jeg venter bare på at klokka skal tikke litt til - så skal jeg på besøk hos Malin. ♥

Bæ, bæ hiiije haam


Home again

Kvart på tre i går tok Saga og svigermor imot meg og Roy på sentralbanestasjonen, og jeg fikk endelig nussenusse på lillesnuppa igjen! ♥ Vilja sov duppen sin hos mommo, så de møtte vi da vi kom oss helt hjem. Saga var noget forvirret, og Vilja var så glad at hun bare lo og hoppet rundt som en gærning, hihi! De har begge hatt det kjempefint da vi var borte, heldigvis! Jeg hadde ikke forventet noe annet da, de er jo to superflinke godinger! ♥ (Og to levende bevis på at man slettes ikke behøver å venne ungene til å sove borte fra de er 2 uker gamle!!)

Helgen i London har vært kjempefin, selv om vi kunne vært heldigere med været. Vi var framme på hotellet klokken 14 på torsdag, og snudde omtrent i døren for å dra ut på shopping. Vi trålet Oxford Street så langt vi kom på et par timer, fikk bra fangst allerede den første dagen. Primark er en genial butikk, men fytti satan, for et kaos!! Viktig beskjed til alle som skal dit og handle en eller annen gang; dobbeltsjekk størrelsene! Jeg plukket etter størrelsene som sto på kleshengerne, og måtte tilbake for å bytte over halvparten dagen etterpå. Klabb. ;p På fredag trålet vi resten av Oxford Street, og tok turen til Notthing Hill på ettermiddagen. Vi hadde tenkt å sjekke ut markedet, men de fleste holdt på å stenge, så vi tok oss en drink / øl i solveggen til en bar istedet. 

[Superfint at bildeopplasteren ikke fungerer.. ARGH!]

På lørdag sto sightseeingen for tur. Vi startet dagen med frokost og marked i Camden, før vi tok turen til.. tja.. et eller annet, hehe - for å se Buckingham Palace, Big ben osv. Det var STAPPFULLT ved Buckingham Palace, og plutselig kom den paraden med hundrevis av hester og slottsvakter! Vi spurte en politimann om hva som foregikk, og fant ut at det var Dronning Elizabeths offisielle bursdagsparade som var i full gang! Faktisk sto hun ute på balkongen og vinket med resten av family'n, det var jo litt kult da! :) Vi rotet oss tilbake til Oxford Street-området utover dagen, og gikk litt rundt i Soho før vi fant veien tilbake til hotellet.

Hotellet, Elysée Hotel, kan anbefales, forresten! Det var rent og pent (dog ble ikke håret mitt særlig rent og pent, ettersom det var så lite trykk i dusjen at jeg ikke turte å bruke shampoo i frykt for ikke å få skyldt det ut, hehe), og lå rett ved Hyde Park. Rett over gata var det en populær pub, pluss en liten kiosk. Det tok 3 minutter å gå til nærmeste t-banestasjon (Lancaster Gate), og derfra var det kun én stopp inn til Oxford street. Vi betalte 2000 kr for 3 netter, og det er jo slettes ikke verst!

London, baby

Tjohoi! Jeg har egentlig ikke tid til å skrive, men skyndterskyndterskyndter meg! Jeg og Roy reiser til London kl. 10.20, kommer hjem igjen på søndag. Jeg gruer meg som et helvette til å reise fra ungene, men GUD så godt det skal bli med kjæresteferie! ♥

God helg alle sammen!

På farten

Fin dag! ♥ Jeg skulle egentlig til frisøren i dag, men han var syk, så da blir det frisørbesøk i morgen istedet. Det passet egentlig greit, for da kunne jeg og Saga dra på tur i marka med tre herlige jenter og beibisene deres istedet! Vi gikk ei lita mil, og jeg ble god og svett. Kondisen min er ikke akkurat til å skryte av. ;p Jeg plukket opp Roy og Vilja etterpå, og vi kjørte til foreldrene hans på middag. "Tante 'iiina" (Lina) er på besøk fra Oslo igjen, så da må vi jo leke med henne!


Godsnuppa i saccosekken sin. ♥

Nå skal jeg og kjærest kose oss med film. Bare to dager igjen til vi reiser til London!! Iiih!

De gærne har det godtHelgen

Vilja hadde en kjempefin bursdagsfeiring på torsdag. Hun hadde koset seg masse i barnehagen, men da vi kom for å hente henne så hadde hun nettopp kastet opp. Typisk! To ganger til iløpet av ettermiddagen og selskapet sitt kastet hun opp igjen, men hun var i relativt fin form imellom, og hadde det gøy med gaver og folk hun er så glad i. ♥ Favorittgaven i år var vel trillekofferten fra farmor og farfar, men Duplosettet hun fikk fra oss falt også veldig i smak! 

På fredag måtte jo Vilja være hjemme ettersom hun hadde kastet opp dagen før, så var det full rulle her med bygging av ny duplo og leking med de andre nye lekene. På lørdag kom finværet, og sammen med den kom to herlige familier i barneselskap. Vi tok med oss engangsgrill, grillspyd og kaker til en "park" rett over gata her, og nøyt sola.  ♥


På lørdagskvelden tok jeg turen til Malin, hvor Christina også befant seg. Vi satt ute til klokken 22, da begynte det og bli rimelig kaldt. Vel inne lo vi oss halvt ihjel et par timer, før jeg etterhvert fant veien hjem. :)

I dag skal jeg og Saga en tur på Bunnpris og spise lunsj med Renatesnuppa, som flytter til Fredrikstad på lørdag. Abuhu!! Kom masse hjem på besøk, Neiters! ♥ Ellers er det lite som skjer. Solen dro avgårde igjen på lørdagskvelden, og det er usle 10 grader ute. Føsj!

Vilja 2 år


GRATULERER MED 2-ÅRSDAGEN, VILJA! ♥ Mamma elsker deg!

Enn at den lille babyen min har blitt så stor! Hun er stor jente nå, stor og flink jente! ♥ Hun ble vekket med ballonger og pakker på senga litt før kl. 8, og nå har hun dratt i barnehagen for å få seg krone, hihi! I ettermiddag kommer familien i selskap, det tror jeg blir stas. Masse pakker og kaker, kan det bli bedre? :)

Bursdag coming up

Tenk.. for 2 år siden på dette tidspunktet, var jeg og Roy på vei til å legge oss - uvitende om at vannet mitt skulle gå tre kvarter etterpå og at vi 8,5 time etterpå skulle få se den lille prinsessa vår for første gang! ♥ I morgen fyller snuppa vår 2 år, og hun gleder seg sånn! Det gjør selvfølgelig vi også, selv om vi ikke skjønner hvor tiden har blitt av!

Vi har  handlet, ryddet og ordnet klart til bursdagsfeiring her i morgen nå, og jeg har pakket inn gaver og blåst opp ballonger. Hihi! Bursdag er moro! ♥


Vilja vasker Sagas hår.. ;p

Nå skal jeg rydde ferdig litt småplukk, så skal jeg finne sengen. Natta! ♥

Bilsikring

Folkens! Jeg har skrevet om bilsikring tidligere, men nå gjør jeg det igjen. Det er viktig, og jeg tror det er mange som ikke vet hvor stor forskjellene er mellom bakovervendte seter og framovervendte seter. Begynn med å se denne videoen laget av Trygg Trafikk;
 

(Ohoi, den ble stor.)

Her ser du hva som skjer med barnet i en kollisjon - i 50 km/t. Jeg vil ikke en gang prøve å se for meg hva som skjer med et barn som sitter forovervendt om man frontkolliderer i 80-90 km/t. Risikoen for å bli drept eller skadet er FEM ganger større dersom barnet sitter i en forovervendt stol. FEM ganger høyere! Da har man ikke mange unnskyldninger for å snu barnet, altså. Allikevel er det bare 2 av 10 barn mellom 1 og 4 år som sitter bakovervendt, slik som det er anbefalt . I vårt naboland Sverige sitter så og si alle barn bakovervendt til de er minst 4 år, og vi burde ikke være noe dårligere! ..smekk på fingrene til nabodama som kom kjørende med sin 3 år gamle datter på fanget hjem fra barnehagen i går!!!! 

Bøyde ben på barnet og dårlig benplass til personen foran barnesetet som unnskyldning er bare pissprat. Barn har ikke vondt av å sitte med bøyde ben, og trenger de å strekke på bena så klarer de fint å si i fra. Vi kan ikke snu dem fordi vi synes det ser ubehagelig ut! Vi sitter vel dessuten ikke med rette ben i bilen vi heller? 

Ha ungene sikret bakovervendt til de er minst 4 år, og husk og etterstram selene for hver gang barnet festes! ..og kjør forsiktig! :)

En stor og en liten

Sooool! ♥ Saga tar seg en dupp ute nå, etterpå skal vi ta oss en tur ute ved sjøen. Man må bare nyte finværet når det først er her. :)

Vi var på helsestasjonen med snuppene i morges. 8mnds-kontroll på Saga, og en veiing på Vilja. Saga er 69 cm og 7990 gram nå, og Vilja er (cirka, vi fikk ikke målt) 87 cm og 9900 gram. Saga ligger på gjennomsnittet i forhold til høyden sin, og Vilja er aaakkurat innenfor normalen. Håper at all sykdommen i det siste er grunnen til at hun har havnet så langt nede igjen, og at hun kravler seg litt oppover etterhvert nå. Det er jo greit å ha bittelitt å gå på, i hvert fall.


Jeg fikk et prøvebilde fra barnehagen på mail i går kveld, er ikke snuppa vår fin? ♥ Jeg likte ikke helt fargene på bildet da, de nydelige blå øynene hennes vises jo ikke! Vi kan velge å bestille det med ordinære farger da, så vi gjør nok det. Gleder meg til å henge storjenta på veggen, hihi!

Nei, nå drar vi på tur! Ha dere ut i sola dere også! :)