30.mar.2009

001509zh

Jeg elsker deg, vakre jenta mi.


29.mar.2009

Vi skal flytte! Hurra! Nå som tre blir fire, så trenger vi større plass. Eller, ikke nødvendigvis større plass, men et ekstra soverom må vi ha! Og det har vi fått! ..vi flytter inn i en stor 3-roms, 2. etasje i en stor enebolig (hele boligen leies ut, i etasjen under oss er det to sokkelleiligheter). Hurra! Vilja skal få seg eget prinsesserom, og jeg skal kose meg med høyt tak og peis! Dessuten er det bare ti minutter å gå til barnehagen (og fire minutter til verdens beste pizzasjappe!). Hurra!

Jeg og Roy sitter i hver vår ende av sofaen nå, og ser reprisen av Ungkaren 20 vs 40. Om få strakser kommer Lina (Roys søster) med nuggets fra McDonald's til oss, jeg gleder meeeg!

I morgen skal jeg til legen igjen. Jeg er ikke i form. Tirsdag skal jeg på ultralyd av halsen, det blir litt skummelt. Huff!

Nå kommer maten! Ha en fin kveld alle! :)

Glød du, liksom.

2. trimester*-gløden kan kysse meg i ræva. Jeg ser ut som et dass. Et gravid dass. Jeg har hatt verdens største munnsår på overleppa i nesten tusen år, og det ser ikke ut til å ville forsvinne med det første, og jeg har en million kviser i hele trynet.

Okey, jeg overdriver litt (les: masse). Jeg er goddamnhot til å være gravid småbarnsmor, selv om jeg i dette usminkede øyeblikk føler meg skikkelig fæl. Jeg har akkurat lagt Vilja ut i vogna for en dupp, og skal grave dypt i sminkeveska mi nå, for å se om jeg finner den der 2. trimester-gløden. 

Legger ved et bilde av snuppa mi - hun er vakker hun.

p1020599
* Et svangerskap er delt opp i tre trimester, altså 1-3 mnd, 3-6 mnd og 6-9 mnd.

18.mar.2009

Jeg har mageknipe fra helvette. Så vet du det.

Vi (jeg og Vilja, altså) har vært på farten i hele dag. Dro inn til byen og møtte Cathrine og Mathea klokken halv elleve, vandret litt rundt på Solsiden før vi koste oss med pastasalat, cielo-is, kakao og gulrotkake. Skjemte bort oss selv, kan du si. Deilig! Regner med lillebaby i magen koser seg når det regner ned sånne godsaker, hihi! Litt før halv tre tok vi bussen opp til mamma, hvor vi var i et par timer før vi dro hjem igjen. Nå er Vilja i seng, og jeg rett ut på sofaen. Roy er på skolen, han er ferdig straks. Håper han kommer hjem foooort!

Aaaau, mageknip!

Jeg har bestilt meg ny mobil, forresten. Den jeg har er full av sikkel, og har vært i bakken et par gang for mye. Iløpet av uken får jeg forhåpentligvis en splitter ny Sony Ericsson W302 i posten! Hurra! 

16.mar.2009

Tenkte jeg skulle skyndte meg og skrive et innlegg i reklamepausen tl Paradise Hotel, men så måtte jeg tisse, sååå. Hiver inn en video av Vilja istedet, se så flink hun er til å gå!

(jeg får ikke til å legge inn hverken embed-kode eller img-url, så dere får være flinke og trykke på linken selv)

http://s107.photobucket.com/albums/m282/linnpling/?action=view&current=P1020476.flv

Hvor fort skriver du?

Test hvor fort du skriver her; http://norwegian-speedtest.10-fast-fingers.com/

Jeg skriver 113 ord, 533 bokstaver, per minutt! Du da?

15.mar.2009

Endelig har jeg tid til å skrive! Nå har jeg sendt kjæresten på RBK-kamp med pappa, bror og "svigersøster", lagt Vilja, og rigget meg i sofakroken med pc, fjernkontroll og potetgull & dip. Deilig! 

Vilja var som nevnt på sin første overnatting på fredag. Jeg og Roy var på premieren til "Menn som hater kvinner" - som var en utrolig bra film - og koste oss med "Den 6. sjans" og pizza fra pizzabakeren etterpå (og sluknet halv elleve. Hurra for barnefri?!). Vilja koste seg på overnatting, men var lys våken klokken fire på morgenen, hehe. Men med litt mormorkos i panna, så sov hun videre til klokka sju. Og det skal man jo slettes ikke klage på! ..vi dro til svigers etter at vi hentet Vilja i går morges (ja, klokken ti, vi klarte ikke å vente lengre), og der ble vi visst helt til klokken halv seks i dag. Gadd ikke dra hjem i går, så vi la oss like godt der. Vilja hadde jo med overnattingsbag, så det var ikke noe problem. :)

I dag har vi vært på aketur, i kjempevær. Vilja elsker å være ute, hun krabber rundt på snøen og jabber i et sett. Hun er så herlig! :) Jeg la klart kameraet i gangen, men det klarte jeg selvfølgelig å glemme.  

Sove?

Ettersom det har vært drittvær i Trondheim i dag, så ble det ikke en knall dag i byen, men koselig fordetom. Møtte farmor på stasjonen, og tuslet litt rundt. Spiste deilig rekesmørbrød til lunsj, og fikk meg en fin pyntegreie (fat med stett og lokk, som et mini kakefat, på en måte). Vilja fikk seg en supersøt bamsedress som farmor har strikka, må prøve å få tatt et bilde! 

Apropos Vilja; hun gikk tolv skritt selv i morges! Wuhu! ..og i morgen skal loffa på sin aller første overnatting! Jeg har hjertebank og svette hender allerede. Hun er jo LITA jo! Og MI! Jeg gruer meg. :| Men det blir utrolig deilig å sove en hel natt, og ikke minst å våkne helt av seg selv - det har jeg ikke gjort på over 9 måneder, liksom. Det blir kanskje litt deilig allikevel. Og tenk hvor deilig det blir å hente henne på lørdagsmorgenen!! Jeg gleder meg!

11.mar.2009

First of all; VILJA HAR TATT SINE FØRSTE SKRITT I DAG!! ..åtte ganger har hun tuslet av gårde, 2-5 skritt om gangen. Hun er 9 mnd og 8 dager i dag, jammen har hun det travelt med å komme seg fram i verden. Jeg er STOLT!! :D

Ellers må jeg bare beklage at jeg falt ut herfra et par dager. Det har vært fullt opp, så jeg har liksom ikke hatt helt tid til å sette meg ned å skrive. Skal skjerpe meg!! :) 

I dag har jeg og Vilja vært hos pappa på middag, og i morgen får vi "besøk" av farmor. Vi skal tusle litt i byen, og så skal vi til pappa. Gleder meg masse, farmor er best i verden! ..hun blir til fredag (bor egentlig på Steinkjer, 12 mil herfra), så vi skal leke litt da også. 

Nå begynner (jævladrit-)Champions League, så jeg vurderer å finne senga. Paradise Hotel må selvfølgelig settes på opptak! Noe sladder må jeg få med meg jeg også! Vilj

Søndag.

Det er litt rart. Det er jammen søndag når det er søndag her i huset også. Jeg sto opp klokken åtte, men sitter fortsatt i morgenkåpa - og ikke har jeg spist frokost eller dusja enda. Roy ligger omtrent opp-ned på gulvet, han driver på med noe rart noe for å få orden på ryggen sin, og Vilja ligger ute i stormen og sover. Jeg slapper av i sofaen, med økonominyheter på TV'en. Nå er jeg null interessert i økonominyhetene, men jeg gidder faktisk ikke å strekke meg etter fjernkontrollen. Det er tross alt søndag.

Roys mormor hadde bursdag på fredag, så vi skal dit på middag og kake i dag. Jeg har gledet meg hele uken, vi får hjemmelaget lapskaus! Hurra! 

..ellers tenkte jeg at jeg bare måtte nevne at om noen vant i lotto i går, så kan de godt spandere 6000 kr på meg, så jeg kan kjøpe ny vogn til Vilja. Jeg siklersiklersikler på en TFK Joggster Twist! 

En fin søndag ønskes alle!

Big news!

storesoster

..i slutten av september blir Vilja storesøster! Hurra! Jeg er 12 uker på vei på mandag, og vi gleder oss sånn! :D


God morgen!

Faktisk, så kan JEG si god morgen 13.15! Wow! Vilja, som forsåvidt ønsket meg god morgen (i den grad hun kan det) klokken 07.07, ble hentet av mormoren sin klokka åtte, og koser seg der nå. Jeg har gnudd leeenge i senga, og sitter nå i sofaen med "TV 2 hjelper deg" og fire (!) brødskiver med bringebærsyltetøy. Vannglasset mitt er tomt, så jeg bruker tiden det tar å skrive dette blogginnlegget til å manne meg opp til å gå å fylle det opp.

Jeg hadde en kjempekoselig kveld i går, først på kafé med gamle venner, og så på restaurant med nye venner. Fikk skravlet masse, og spist verdens møreste indrefilét. Restauranten stengte klokka 23, så da fant vi veien hjem.

I dag skal Roy på fotballkamp, og jeg skal hente Vilja og slappe av litt hos mamma før vi drar hjem. Har sett for meg taco i kveld, håper Roy er med på den. Nam! Ha en fin lørdag!

Oh happy days!

Endelig har jeg tid, og lyst, til å skrive. Dagen startet ikke helt bra, men etter en bytur så er jeg mer enn happy! Dere får vite hvorfor iløpet av helgen, tenker jeg! Uhuu, I've got a secret!

Jeg og Roy ligger i hver vår ende av sofaen nå, mens Vilja ligger ute og sover sammen med rådyrene. Fire små rådyrrumper vrikker seg rundt her ute, skjønner dere. De er så søte! Roy mener jeg er litt i overkant opptatt av de, men jeg synes faktisk det er ganske koselig å ha litt "ordentlig" natur rett utenfor stuevinduet - i hvert fall når vi bor så nærme sentrum som vi gjør. 

rdyr

Klokken 18 skal jeg på kafé med jentene jeg gikk i klasse med på videregående, og 19.30 skal jeg spise en ordentlig middag med permisjonsvenninnene mine, Cathrine og Marte. Gleder meg masse til begge deler! ..det er jo egentlig ikke til å stikke under en stol at jeg ikke er så mye utav huset her uten Vilja. Vel, egentlig er jeg ikke så mye inne i huset uten Vilja heller, hehe. Hun er veldig glad i å følge etter oss, både på kjøkkenet og på do. Snuppa mi! Legger ved et par bilder av min vakreste lille lanounge, tatt i går kveld. Se det rampete smilet på bildet øverst til venstre. Hun der, altså! :D

lanoungen


Klar for senga!

Nå er det såvidt jeg klarer å holde øynene mine oppe her, så nå skal jeg finne senga. Jeg har endelig fått godis i hus, så jeg har kost meg masse i sofaen nå. Har sett rørende fødsel i Sykehuset, store pupper i Glamourjentene og mye rart i Ungkaren 20 vs 40. Vilja fant sengen klokka åtte, etter at vi hadde lekt oss masse og badet. Eller, Vilja badet, ikke jeg. Jeg er nok liiitt for stor for badebaljen hennes, hehe.

God natt allihopa!

Makka pakka akka bakka!

Da er vi vel hjemme fra byturen. :) Jeg har spist en superdeilig salat på Jordbærpikene, og et nydelig gulrotkakestykke + en kakao på Det Lune Rede. Det Lune Rede er en mammakafé i sentrum, kjempeflott å dra dit når småsnuppene er med. Der er det masse andre unger og leker, så de orker et par timer med kafébesøk, faktisk. ;)

Det er skikkelig drittføre i Trondheim nå. Det er speilglatt på fortauene, og ikke strødd noen plass. Livsfarlig å ut og gå, jo! Vi har en veldig bratt bakke opp til huset vi bor i, det ble en heftig tur ned den i formiddag, kan du si! Vi har levert bilen på verksted i dag, så det blir nok noen turer ned bakken de neste dagene også. Jeg gruer meg allerede!!!

Vilja står og koser seg foran TV'en nå. Hun ser Drømmehagen, det er sånn småttis-barneTV, minner litt om Teletubbies. Hun elsker det! Annen barneTV bryr hun seg ikke om, men om Drømmehagen går så fyker hun fram til TV'en med en gang. Det er jo selvfølgelig viktig å stå så nærme som overhodet mulig, for å få med seg alt. Hun er så SØØT! Slenger ved et bilde fra i går, av meg og loffa! :)

vilja2


Godis?

Bror har dratt, og jeg er hjemme alene. Jeg er både sulten og lysten på godterier, men har jeg noe å putte i munnen i det hele tatt her? Nei! Og ikke kan jeg dra på butikken heller, for jeg kan ikke dra fra Vilja som sover, og ikke tør jeg å gå til butikken alene i mørket heller (pyse, jeg? Det skal jeg love deg!). BUHU! Det verste er at jeg faktisk var på butikken før jeg kom hjem istad, men jeg kjøpte bare en eske IFA, og den er selvsagt fortært forlengst. Gud, så teit jeg er!

Snille Trondheimere er hjertelig velkomne til å stikke innom med Kims salt potetgull, lett rømme og holiday dip til en stakkars frøken. 

linnsur

Sånn ser en furte-Linn ut. Stakkars meg!

Legebesøk.

Jeg var hos legen i dag. Jeg nevnte at mamma har mast om at jeg ser så hoven ut i halsen, og legen var enig i det. Hun klemte litt på meg, og sendte meg på laben for å sjekke stoffskiftet. Vel hjemme googlet jeg litt, og fant ut at det er relativt vanlig med betennelse i skjoldbruskkjertelen etter en fødsel (5-10 % opplever det). Jeg har/har hatt en del av symptomene, så jeg er spent på resultatene av blodprøven. Legen sa at uansett utfall av prøvene, så ville hun nok henvise meg til en ultralyd av halsen, bare for å sjekke hvorfor det er hevelse der. Litt halvskummelt!

Jeg har besøk av bror. Han stinker snus for øyeblikket - føsj! Vilja står og hamrer på sofaen her, hun sprader rundt i bleien, snart klar til å legge seg. Når hun er vel i seng, skal jeg steke vaffel som jeg og bror skal kose oss med! Roy er og spiller fotballkamp, så han går glipp av det. Too bad! :D

I morgen skal jeg og Vilja på bytur med to søtinger, Cathrine og Mathea. Mathea er Viljas bestevenninne, de er bølle 1 og 2. Her er et bilde av de to rampungene (Vilja er nærmest kamera);

viljaogmathea

Om meg.

Linn Therese heter jeg. Jeg er født 19. mai 1988 i Trondheim, og her bor jeg enda. I 2007 var jeg russ etter tre år på allmennfag, og  3. april samme år ble jeg kjæreste med min elskede Roy. ♥ Vi flyttet sammen to måneder etterpå, og 3. juni 2008 kom vår første datter, Vilja, til verden. Hun ble storesøster til lille Saga 17. september 2009, tre dager før jeg og Roy forlovet oss, 20.09.2009 ♥ 

(under oppdatering)