You give me fever

God kveld! :)

 

Jeg er straks på vei i dusjen, men fant ut at det begynte og bli på tide og si hei og hallo her snart. ♥ Vi har det fint, Vilja og Saga begynner å bli bra igjen etter en ekkel forkjølelse. De har hatt feber begge to, Vilja har ikke vært i barnehagen på en uke.. I dag er de endelig feberfri! De har litt stygg hoste begge to enda da, men den gir seg vel forhåpentligvis snart. Det er så kjedelig når de er syke hele tiden!

 

(Bildeopplasteren vil ikke samarbeide..)

 

Jeg var i Oslo i helgen, på besøk hos venninna mi Marit. Fikk gjort unna litt annet besøk også, bl.a. var jeg noen timer hos eks-kollega Renate i Fredrikstad, og ei natt hos tante m/mann og barn.  ♥ Kjempefin helg, skulle ønske jeg hadde tid til en til snart. Men, først står flytting til ny leilighet på tapeten! Huset vi bor i nå skal selges, så i dag har jeg takket ja til en fir-roms 1,4 km herfra. 8 kvm mindre plass enn det vi har nå, men det tåler vi. :) To etasjer, to bad (det ene med badekar), tre soverom og vedovn på stua. Det blir forhåpentligvis bra! Om to uker sitter jeg med en kopp te og fyr i ovnen, jippi!

 


Mine babytips!

Med to små i hus så har jeg jo plukket med meg noen lure triks på veien, og tenkte jeg skulle dele de med dere. :)

 

De viktigste av alt; bilsikring. Sørg for å ha montert bilstolen korrekt i bilen, så blir det litt mindre skummelt å kjøre hjem fra sykehuset med en nyfødt baby. Vi har hatt maxi cosi cabriofix med easyfix base til begge snuppene, og brukt sammen har de vært best i test i nyfødtkategorien i mange år. Base er forøvrig kjempekjekt om man bruker bilen mye, så kjekt å bare klikke setet inn og ut. (Sjekk ut denne siden for veldig god info om bilsikring!)

 

Vel hjemme fra sykehuset kan dagene preges av søvnløse netter.. Mot luft i magen hos babyen kan fenikkelte gi god virkning. Den fåes kjøpt hos helsekostbutikker, både i pose og løsvekt. La den trekke i fem minutter, og gi 2,5 ml på sprøyte før hvert måltid. Teen kan man også drikke selv, så får babyen litt ekstra gjennom morsmelka. Apropos morsmelk så fungerer PureLan veldig godt mot såre brystvorter, den kan kjøpes i enten stor eller liten tube på apoteket. Fungerer også utmerket som lipgloss! ;) Kjempegode amme-bh'er får du kjøpt på Cubus til en ok penge, og Avent sine ammeinnlegg er fantastiske.

 

Om man gir babyene morsmelkerstatning kan de fort bli litt harde i magen. Da kan malt haes i melka, men pass på at det ikke blir for mye da det kan gi luft. Begynn i det små, og øk heller på om det trengs. Til Vilja måtte vi ha i en skje i alle flaskene iløpet av en dag, mens Saga berget uten. Til større barn som plages med hard mage, er duphalac(/lactulose) redningen. Forhør deg med lege først! ..vi gikk også til kiropraktor med Vilja pga. forstoppelsen hun slet med fra hun var 7 uker og fram til hun var 4,5 mnd (fra da fram til nå har det gått litt i rykk og napp, men denne perioden var klart verst). Etter tre behandlinger av låsning i bekkenet var avføringen nesten normal. :)

 

Manuellterapi kan også virkelig anbefales! Å, jeg kjenner jeg nesten får litt forelskafeeling av å tenke på manuellterapeuten vi var hos! ♥ Vilja hadde "kolikk". Min mening er at kolikk er et ord som er funnet på fordi ingen gidder å sette seg inn i hva som er galt med barnet. Vilja sov f**n ikke før hun var åtte måneder, vi var da hos manuellterapeuten som fant låsninger i både nakke, rygg og bekken. Vi kom hjem med en ny unge, og det var omtrent som et mirakel! Ikke godta forklaringen om at barnet har kolikk, bestill dere en time hos manuellterapeut og jeg garanterer dere at han/hun finner noe (oversikt over manuellterapeuter som behandler barn finner du her). Saga, som såvidt hadde kolikktendeser, har også vært 5-6 runder til behandling. Jeg dro for å være føre var, men det ble funnet en skjev nakkevirvel hos henne. Hipp hurra for manuellterapi!

 

Det siste tipset jeg kommer på, er bæretøy. Bæretøy er Guds gave til slitne mødre som savner å ha to hender ledige. Jeg har brukt både mei tai, elastisk sjal og lommeslynge, og til baby synes jeg helt klart elastisk sjal er best. Du får babyen tett inntil, og begge hendene fri. Som en bonus sover de fleste barna som steiner når de blir bært også. ♥

 

Ellers er mine beste råd og følge magefølelsen din - mammaen vet (nesten!) alltid best. Gjør det som passer dere, og ikke la andre bestemme hva som er best. Vil dere samsove og får beskjed om at dere aldri kommer til å få ungen ut av senga - geip tunge og kos dere med samsovinga. Alt ordner seg! :)