Hurra!

Jeg har trukket en vinner! ..og enda en!! :D Det var så gøy, og jeg var så godt i gang, hihi!

Drea og Nina får hver sin rosa sjiraffkoseklut, som de kan gi til sine små prinsesser! ♥ Send meg adressen deres på linn_th@hotmail.com, så skal jeg dra rumpa mi ned på postkontoret så fort jeg får det til! Gratulerer! :DSiste sjanse

..til å delta på konkurransen min - etter kl. 20 er det over og ut! Jeg har lastet ned en excelgreie som velger vinner for meg, men jeg lurer på om jeg må ha hjelp av Roy for å få det til. ;p Men jeg skal utrope vinneren iløpet av kvelden, altså!

Jeg sitter halvdød i sofaen, sliten etter en lang dag. Saga var kjempeurolig i natt, hun hadde mageknip, stakkars. Usikker på om det var grunnet smaksprøven av grøt i går, eller ertestuingen jeg hadde spist. Vi får bare prøve igjen med grøten, tenker jeg. Roy har vært på skolen i dag og, så jeg og snuppene tok en tur til foreldrene hans i formiddag. Vi dro hjem til Viljas dupp, som hun overraskende nok tok i senga si! Hun begynner og bli stor og flink jente!! ♥Saga begynner jaggu også og bli stor. Og vakrere blir hun for hver dag som går.. ♥ Jeg er heldig, jeg!

Søstre

En kan jo spørre seg hvorfor jeg sitter her dødstrøtt med en sovende Saga i fanget, istedet for å legge meg. Teita! Jeg må bare jabbe litt her, så skal jeg krype under dyna inntil kjærest! Saga spiste faktisk litt grøt i kveld, men jeg tror hun fikk vondt i magen av det. :( Hun har vært lei seg nå, helt til hun tilslutt sovnet liggende på magen i fanget mitt. Stakkars lita! ♥ 
Hihi, to søte sinnatryner! 4 måneder gamle begge to på bildene. Det er rart, de er ganske like utseendemessig, men ellers ganske ulike. Vilja er en lys. liten turbo, som må ha på seg masse klær, og som godt kunne latt vær å spise mat om hun ikke måtte. Saga er mørk og veldig bedagelig, utrolig varm av seg, og glad i mat! Hun er like lang, og har samme hodeomkrets, som det Vilja hadde da hun var like gammel - men det er 1,5 kilo som skiller de. Lille Vilja, hun er en slank frøken. ♥ Hun var veldig tynn da hun var baby, men nå synes jeg hun bare ser slank ut, liksom. Ikke syk. Og hun er jo i kanonform, så no problemo! 

Nei, nå må jeg legge meg. Jeg jabber sånn når jeg er trøtt, dere er vel ikke interessert i overtrøttsjabbet mitt uansett! ;) Mett i magen etter herlig indrefilét til kvelds, nå trenger jeg litt kjærestekos! I morgen er jeg alene med begge jentene. Det kan bli.. spennende?! Beleiskiftsvikarer mottaes med takk!

Lørdagskos

Jeg og Saga er alene hjemme i dag. Roy er på skolen, og Vilja er hos farmora si og baker boller! :)  Sagamora har sluknet i bæresjalet, og jeg spiser appelsin til frokost. Det var ikke det helt store utvalget i kjøleskapet, kan du si. 

Etterhvert skal vi ut og farte litt, vi skal treffe pappas eksdame og dattera og barnebarnet hennes! ♥ Jeg gleder meg sånn, så jeg sitter bare her og tripper. Skulle vel strengt tatt ha sminket meg nå som Saga sover, men.


Jeg var visst ikke så flink til å ta bilder i speilet.. ;p

I kveld har Roy lovt meg en reprise av nyttårsaftens indrefilét - gjett om jeg gleder meg! Om Saga følger de siste dagenes trend så legger hun seg i nitiden, så da får vi kanskje spise "i fred" også. ♥

Husk konkurransen min her, jeg trekker en vinner kl. 20 i morgen!

To gode venninner

Hurra, jeg fikk kjøpt meg masse fint i går! En sort bukse, en hvit bluse, en lilla topp, en sort cardigan, en dongerishorts, en tights, et smykke, ny foundation, easy-bake-kakefat.. det var det (ja, pluss en topp som ble for liten, så den har jeg allerede gitt bort)?! Til 1100 kr! Ikke verst! Takk til Jasmin for god hjelp! ♥

Roy var på skolen i går ettermiddag/kveld, så han leverte Vilja hos mamma før han dro, og jeg hentet henne der på vei hjem fra byen. De hadde spist omelett, så hun kunne fortelle at hun hadde spist "pøsse, ækk, ott.. ..osin, æppe!" Det kommer så masse nye ord nå, vi nærmer oss nok 130-140 (jeg tok meg sammen og slutta og telle på 100 ;p), så en del av de er langt i fra rene. Hun rekker jo ikke å perfeksjonere de før hun begynner på nye.


Cathrine og hennes Mathea har vært her og lekt i dag! Vilja og Mathea leker veldig bra sammen, men de småkrangler litt og. ;) De er begge to bestemte frøkner, så da blir det litt uenigheter. De koset seg masse og da - med lesestund i senga, og med kald ostepølse i sofaen. ♥

Roy skal på skolen i ettermiddag også, så bror kommer hit på middag. Jeg skal servere noe så fancy som hermetisk lapskaus! I love it!

Husk konkurransen min her!

Shopping

Hurra, i dag skal jeg fornye klesskapet mitt litt! Min kjære Jasmin skal være shoppingassistenten min, og hjelpe meg å finne noe fiiint! ♥ Som jeg har nevnt tidligere, 20 kg opp og ned to ganger på to år - det gjør litt med både kropp og klesskap! I need a change!


I morgen er det planleggingsdag i barnehagen, så da skal Vilja være hjemme med oss. Cathrine og Mathea kommer for å holde oss med selskap, så det blir gøy! Jeg må rydde som en gal før det kommer besøk hit da, for det ser virkelig bomba ut her. Hvor er den polske vaskehjelpen jeg har ønsket meg så lenge? Jeg får ta meg sammen og shine litt her i kveld. Akk.


Mathea og Vilja i Sagas dåp. ♥

Sulten sjiraff

Nå er jeg snart klar for dansing igjen! Gleder meg! Sitter og fyller opp Sagas mage med melk nå, så hun forhåpentligvis holder seg blid og fornøyd til jeg kommer hjem igjen. Sist jeg var på dansing var både hun og Roy rimelig gjennomsvett, etter en time med gråting. :/ Får håpe det bare var tilfeldig, og at det går bra denne gang. Jeg vil nødig ende opp som fullstendig melkeku, som ikke en gang kan forlate huset uten å ha kalven med.. Vi forsøkte med litt maisgrøt i går, men det må nok litt mer prøving til - prinsessen var langt i fra interessert! Milk is tha shit! 

 

Her er en film av da Vilja matet sjiraffene på Fuerteventura! Flinke jenta! ♥ Det er litt vanskelig å høre, men hun sier "mat". ;) ..og mamma'n sååå stolt da, haha!

Hva skal jeg bli?

Jeg hadde egentlig planen klar. Jeg har en studieplass på bachelor i vernepleie som venter på meg til høsten, og der skulle jeg begynne med blanke ark og masse motivasjon! Men.. Nå er jeg ikke så sikker mer.

Aller helst vil jeg tilbake på Bunnpris som jeg savner sånn. Men jeg føler at det er på tide med en utdanning, jeg har tross alt to små barn som ikke akkurat blir billigere i drift som årene som kommer. Men hva vil jeg bli? Jeg elsker å administrere, jeg elsker papir og penner og tastatur og stress og post-it-lapper. Jeg er den perfekte kontordame! Jeg har utrolig lyst til å jobbe med barn og ungdom med psykiske problemer, eller innenfor rusomsorgen også - men sekretær; det er meg. 


Så da har jeg egentlig bestemt meg da?! Men hvordan utdanning skal jeg da ta? Jeg tenker litt på økonomi og administrasjon på BI. Det er jo litt mer spesifikke utdanninger å velge i, men jeg vil tro at det er bedre å ta en bachelor enn et halvårig studium som kontormedarbeider? 

Dette er vanskelig. Hvilken utdanning har du, og hva jobber du som? :)

(Wow, dette innlegget inneholder nok norgesrekorden i "men"!)

Husk konkurransen min her!

Tips; med barn til syden.

Hege Renate spurte om tips når det gjelder å reise med barn til syden. Da vi reiste nå var Vilja 19,5 mnd, og Saga 4 mnd. Vi hadde kun med vogn til Vilja, og mei tai og lommeslynge til Saga. Jeg har tatt fly t/r to ganger med vogn, og det har gått bra begge gangene, men jeg har også hørt om mange som har fått vognene sine ødelagt. Derfor vil jeg råde dere til enten å kjøpe en rimelig vogn som dere tåler å få ødelagt (jeg kjøpte en carena easy til ca. 800 kr da jeg skulle fly med Vilja første gang), eller å gamble på at det går bra, og heller bruke reiseforsikringen dersom det ikke skulle gjøre det. Bilstol hadde jeg ikke turt å sende som baggasje, da de ikke tåler å få seg en trøkk. Det trenger ikke nødvendigvis å vises dersom det er skade på den, og det er jo skummelt! Man kan ta med bilstolen inn på flyet, men da må man enten kjøpe et eget sete til barnet og bilstolen, eller gamble på at det er et ledig sete ombord. Jeg er egentlig bilstolnazi, og synes det var dørgende skummelt og ta buss med barna usikret på Lanzarote, men det var jo ikke noen andre muligheter. Det er jo ikke setebelter på bussene, så da måtte vi i tilfelle hatt med to bilstoler, og tatt taxi. Men jeg føler meg mye tryggere i en "charterbuss" enn bak i en svetteluktende taxi. De er jo ikke akkurat kjent for å kjøre så pent..

Ellers er det greit å huske på å ta med nok bleier og evt. våtservietter. Det er sterkt parfymert, og dyrt, der nede. Dersom barnet spiser annet enn bryst kan det nok også være kjekt å ta med mat hjemmefra, så man ikke sitter der med skjegget i postkassa og en baby som ikke liker maten. Vi hadde med polarbrød extreme og leverpostei til Vilja. ;) Leker til både flyet og opphold er greit å ta med, og klær til "alt slags vær". Om det blåser litt er det ikke nødvendigvis så varmt i skyggen, så om barnet skal oppholde seg der er det greit med litt mer enn bare enn body. Termometer og febernedsettende er alltid viktig å ha med seg når man reiser med barn! 

..har jeg glemt noe nå? Badekåpe og badebleier/badetruse! Og caps/solhatt og sandaler! Håper jeg var litt litt hjelp.. :) God tur!4 måneder

Sist søndag ble Saga 4 måneder, og i dag var det klart for kontroll på helsestasjonen. Hun har blitt 6670 gram og 64 cm lang - akkurat gjennomsnittlig. Det er så utrolig deilig og i hvert fall ha én unge med matvett. :) Hun vokser nok igjen Vilja før vi aner ordet av det!


Herlige lille godungen.. ♥

Saga knakk rullekoden i går, forresten - nesten 19 uker gammel. Til sammenligning var Vilja 20 uker gammel. Blir spennende å se om Saga følger resten av Viljas utvikling, og begynner å krabbe og gå like tidlig som henne. 

Jeg har akkurat skrevet handleliste, og skal snart avgårde for å handle ukens middager, hente pakke på posten, og hente Viljamor i barnehagen. Dessuten har jeg kjempelyst til å dra på klesshopping, men jeg har verken tid eller penger per nu, så jeg vindusshopper litt på nett istedet. Jeg trenger desperat nye klær!!

Konkurranse!


Saga deler ut en sjiraffkoseklut til en heldig jentebaby! Kanskje din egen, eller en venninnes baby dersom du ikke er mamma selv? Den er kjempegod å myk, og Saga sier den er god å gnage på også! ;p

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å legge igjen en kommentar om hvor du har funnet bloggen min! Jeg avslutter konkurransen på søndag kveld! Lykke til. :)

AVSLUTTET!


God (, bråkete) morgen!

Ah, så godt det var å være tilbake i sofaen med et stort glass vann og stillhet. Vel, innendørs stillhet, i hvert fall - rett utenfor stuevinduene våre står det to digre gravemaskinbeist som bråker verre enn verst. Jeg forsøker å overse dem, men kan ikke påstå at det funker. Det skal bygges en tomannsbolig klin inntil verandaen vår, så det kan bli en festlig vår. Gah.


JåleVilja i går kveld, pyntet med tre smykker og et armbånd. ♥

Ettersom vi har levd på take away-pizza på Lanzarote, er det vel på sin plass å spise litt sunt nå når vi har kommet hjem. Til frokost/lunsj nå har jeg spist en boks mager vaniljekesam med frosne blåbær og litt kanel + mandler ved siden av. Naaam! Det er så synd at det er så dyrt å spise sunt.. Det er jo helt høl i huet at det skal være det! Ikke rart folk blir feite..

Vel hjemme.

Da har vi kommet hjem igjen!

Vi tar det fra början; Flyturen nedover gikk over all forventning. Begge ungene var superflinke, og fikk masse skryt fra både medpassasjerer og besetningen. Vilja fant seg en rad med ei kjempekoselig dame og de to døtrene sine bak oss, og tilbringte litt tid på fangene deres. Kjekt!
 Vel framme kom vi på hotellet vårt, Lansazur, som var helt ok. Det er et bungalowhotell, og vi fikk selvfølgelig en av de som lå lengst vekk fra resepsjonen/restauranten/bassengene. Det var ca. 200 meter å gå, og det er litt upraktisk med to små. Menmen. Da Vilja var i seng (hun hadde stått over duppen og sluknet tvert) og det var middagstid, fikk vi beskjed om at vi ikke fikk ta med middagen på rommet, som jo var planen vår. Typisk! Vi gikk hver for oss for å se på bufféten, men den var virkelig dårlig. Det eneste som så nogenlunde greit ut var chips, og det er jo ikke akkurat en middagsslager for seg selv.
 Dagen etterpå ringte vi Apollo, for å prøve å finne en ordning. Vi snakket med ei dansk ei som ikke skjønte norsk og var dum som et brød. Vi forsøkte å forklare at vi gjerne ville ha igjen pengene for all inclusiven, ettersom vi ikke kom til å benytte oss av den da vi ikke fikk ta med maten på rommet. Hun svarte med å ringe resepsjonen for å høre om de ikke kunne starte middagen en time før.. Vel, det var vel litt storforlangende. Hun skjønte liksom ikke helt problemet, og klarte å lire utav seg at "det er ikke vår feil at barna deres legger seg tidlig." Hovedpoenget var jo ikke at vi ikke fikk med maten på rommet, men at vi selvfølgelig ikke var interessert i å betale 2000 kr for mat vi ikke skulle spise! Etter utallige telefonsamtaler (my god, jeg gruer meg til telefonregningen!) fikk vi tilbakebetalt ca. 1100 kr. Apollo skal få seg et brev, for å si det sånn! 

Søndag tilbragte vi ved bassenget og på stranden, Vilja syntes det var herlig å leke i sanden! Tirsdag tok vi bussen ut til Rancho Texas Park, en dyrepark! Vi var der i fire timer, og fikk med oss show med papegøyer, rovfugler og sjøløver - og så vaskebjørn, hvite tigre, slanger, puma og krokodiller! Vilja synes "katta", altså tigrene, var den tøffeste! ;) Rovfuglshowet var jævlig skummelt, så det rømte vi midt i. De slapp løs to og to fugler så vi skulle få se hvordan de fløy, men de fløy jo fader meg rett over hodene på oss! En svær, jævla gribb smelte vingen sin i hodet mitt, og der satt vi med to små! Skjønner ikke hvorfor i all verden de ikke informerte om det først, det er jo galskap å ha unger med på sånn! Ikke rart vi fikk streng beskjed om å sitte helt i ro, vi skulle ha luktet lunta. Aldri mer på rovfuglshow, i hvert fall - det er helt sikkert!
Tirsdag, onsdag var det bare trivsel ved bassenget og på stranden, før vi på torsdag tuslet avgårde til en litt større strand cirka førtifem minutter fra der vi bodde. Der lekte vi i sanden helt til Vilja ble trøtt, og sa "ferdig ute! hadet ute!". Haha, hun er så morsom!! :D

 


På fredag slengte vi oss med på en tur til Fuerteventura, den nest største av Kanariøyene. En buss hentet oss på hotellet, vi tok båten over til Fuerteventura, og kjørte bussen videre til parken. Der var det også show med papegøyer og sjøløver, pluss et med slanger og krokodiller. Her vi fikk vi se marekatter, elefanter, flodhester, kameler, sjiraffer, flamingoer, aper.. også videre. ;p Vilja fikk mate sjiraffene, og hun leide et følge på fire kameler! Stooolt jente!! ♥
..og i går var det altså dags for å reise hjem! Vilja begynte å bli trøtt da vi ventet på å boarde, så hun sovnet i pappas fang ikke lenge etter at vi kom i lufta. Hun var litt sutrete da hun våknet, men da damen fra turen nedover kom fram for å snakke med henne, så lysnet hun opp - og ble med henne tilbake til deres seter. Og der satt hun storfornøyd da jeg gikk for å se hva de holdt på med, tegnet og spiste godis. Søta! ..og snille damen og jentene som underholdt henne da mamma og pappa ble kjedelige! ♥ Halv ti var vi hjemme i huset vårt, og Vilja la seg med en gang. Pappa hadde vært her og tent opp og satt på varme, så vi slapp å fryse ihjel. Det er godt å være hjemme igjen! :)
Hilsen fra Lanzarote

Hei alle sammen!

Vi koser oss masse, skikkelig deilig med en liten forsmak pa sommeren! Reisen nedover gikk kjempebra, vi har sa flinke unger!! :) Hotellet vi bor pa (Lanzasur club) er fint, men all inclusiven vi hadde sett frem til ble ikke noe suksess. For det forste sa far vi ikke ta med maten pa rommet (som ligger ca 200 m fra restauranten), og for det andre var det bare skitmat. Kun frokosten som duger. Men vi har snakket med Apollo, og far i hvert fall igjen matpenger for fem dager, far hape vi far igjen for alle dagene. Det ble jo litt dyrere enn forventet nar Roy ma ut a skaffe take-away hver kveld..

Ellers er sydenlivet knall. I gar var vi pa stranden, og har vi vaert i en zoo og sett hvite tigre, krokodiller og toffe sjolover! Det falt veldig i smak hos Vilja, og vi likte det godt resten ogsa! I morgen blir det nok stranda igjen, Vilja syntes det var sa herlig.. :)

Nei, jeg far runde av for jeg faller ut her og mister det jeg har skrevet! Solklem fra meg og assistent Saga! ¢¾

15.jan.2010

Dagens siste innlegg - jeg lover!

..nå er det meste pakket, jeg mangler bare å finne i litt leker og diverse som skal være med inn på flyet. Og jeg må huske på å smøre en matpakke til Vilja, sikkert like greit å gjøre det i kveld? Hm, der bæsja Saga. Kanskje hun sovner nå? Trasig at hun er kveldens dronning når vi må stå opp så tidlig i morgen. Jeg har satt vekkerklokka på 05:45, grøss og gru!!

Nei, nå skal jeg finne senga, tror jeg. Saga har fått ny bleie av pappsen, og er forhåpentligvis klar til å sove nå. Hadet så lenge - miss me while we're gone! ♥


15.jan.2010

Jeg sitter godt plantet i sofaen, og tenker på alt det jeg burde gjort istedet. Hvorfor gjør jeg alltid det?! Jeg må dusje, jeg må pakke ned klærne mine som jeg har lagt fram, jeg må huske å pakke ned undertøy, jeg må pakke ned toalettsaker, jeg må.. hva mer må jeg? Helt sikkert noe mer også! JO, jeg må pakke håndbagasje! En liten, rosa sekk med leker til Viljamor.

Reisefeberen begynner å ta meg, men jeg har på samme tid ikke helt forstått at vi reiser i morgen. Det skal bli så koselig!! Første ferie siden Vilja var 7 uker - første ferie som en familie på fire! ♥ 

 
Sagahjerterumpe i de fine klærne jeg vant på Malins blogg forleden.

Jeg er litt stressa, jeg. Forresten, jeg må skynde meg å skryte litt før jeg løper i dusjen; Vilja sa i fra om at hun måtte bæsje i går, og bæsja på do! Og Saga rullet for første gang fra rygg til mage! Superflinke jenter!


15.jan.2010

Iiiih, i morgen reiser vi! Værvarslet er så som så, men kose oss skal vi jaggu gjøre allikevel. ♥ Vi må kjøre hjemmefra senest halv syv i morgen tidlig, så vi må være ferdigpakket i kveld. Vi har ikke begynt enda, men det går da fort og greit og pakke. Jeg har skrevet huskeliste over de viktigste tingene, så får det bare briste og bære dersom vi glemmer noe som ikke er så viktig.. ;p Så lenge pass, paracet til ungene (sånn i tilfelle), penger og billetten er med, så skal det da gå fint! Men jeg satser på å få med resten også, altså. Hihi!


Bassengområdet på hotellet vi skal bo på.

Jeg så plutselig i går at det har rydd inn med nye følgere på Bloglovin', noe som jeg selvfølgelig synes er kjempekoselig! Så hyggelig at dere liker bloggen min!! ♥ Det blir nok en ukes opphold i bloggingen nå som vi drar på ferie, om jeg ikke får lurt inn et innlegg eller to. Det kommer uansett masse fine bilder når vi kommer hjem igjen! :)

  bloglovin

Nå skal jeg, Roy og Saga ta oss en liten lunsjdupp før vi starter på pakkinga. Jeg skal få oppdatert her en gang senere i dag og! Prækast! 

14.jan.2010

Vi har alt for mye babyklær. Jeg mener, alt for mye! Saga vokser og vokser, og jeg har måttet pakke ned to størrelser hittil. Ettersom vi har klær nok til fjorten jenter, men bare har to selv, så har jeg sortert ut det jeg vil ta vare på, og bestemt meg for å gi bort resten. 

I dag var jeg på St. Olavs og hang fra meg en pose med klær i str. 50 på kontordøren til avdelingssykepleieren på Nyfødt Intensiv. Det var litt vemodig, det er jo tross alt klær småsnuppene mine har vært bittesmå i ♥, men da jeg fikk denne mailen i ettermiddag var det veldig verdt det: "Tusen takk!! Det kommer godt med!! Snilt av deg å tenke på barna på en sykehusavdelig!! Igjen TUSEN TAKK. Lykke til med deres barn som nå har vokst seg utav klærne!"
Enda et bilde fra fotograferingen i går. ♥

Jeg skulle gjerne ha sendt klær til barn i Russland o.l., men selv med uttallige googlesøk så klarer jeg ikke å finne ut noen måte å gjøre det på. Noen som vet (vi bor i Trondheim)? Jeg ønsker ikke å gi noe til Fretex.

14.jan.2010

Puh, i dag kom endelig lommeslynga jeg bestilte i forrige uke. Den er i solbeskyttende tekstil, og tørker fort slik at man kan bade med den. Vi tar bare med vogn til Vilja når vi drar til Lanzarote på lørdag, så vi må ha med litt diverse å bære Saga i. Og hva er vel bedre enn en som beskytter mot uv-stråler? Jeg har en annen lommeslynge også, men den er i fleece, så den blir vel litt i varmeste laget. Jeg har ikke helt fått taket på å få Saga skviset nedi slynga enda, så foreløpig har vi bare prøvd den på Vilja. Får øve litt med Saga i morgen. :) 


Jeg har vært på lunsj med "eks-stesøstra" mi Ann Kathrin i dag, og hennes datter Andréa. Vi spiste deilig lunsj på Jordbærpikene, og fikk sett litt på salget. Jeg ga meg selv kjøpeforbud, men måtte bare plukke med meg en solhatt til Vilja og en kjempefin kjole til Saga. 

Nei, nå skal jeg ta med Vilja på badet så hun får dusje litt - I'll be back tonight! ♥


13.jan.2010

I dag har jeg rukket (du vet, busy woman ;p) og vært hos fysioterapeut med Saga, vært hos fotografen med Saga, og vært på dansing! Jeg har begynt på jazz igjen, meget rusten etter 7 års pause, men tjohei så gøy det var! :D Lille frøken fotomodell er litt snurt etter at mamma har vært borte et par timer, så jeg må nesten vie tiden min til henne, men jeg slenger ut et par bilder så dere får se så vakker hun er. ♥


12.jan.2010

Enn så glad jeg ble da jeg hentet posten i dag, og så at det var kommet en pakke til meg fra Malin! Jeg vant en konkurranse på bloggen hennes forleden, hvor premien var et rosa ME&I-sett i str. 62/68 + en overraskelse i valgfri størrelse. Men, søteste Malin hadde lagt med to overraskelser! ♥ Settet passer Saga perfekt, og Vilja fikk seg en superfin tunika som jeg har siklet etter før, pluss en plysjtights! Hipphurra!


Skal prøve å få tatt et bilde av snuppene med klærne på i morgen!

Apropos klær. I need help! Jeg har et lass med klær, men nesten ingenting kan brukes sammen, og jeg har masse klær i "feil stil". Jeg har gått opp og ned tjue kilo to ganger de siste to årene, og har derfor handlet klær etter forskjellige behov. Klær som var behagelige og fine da jeg var gravid, og klær som er smarte under amming. De siste to årene har jeg vært "normal" bare et lite halvår! Jeg trenger virkelig en utskiftning av garderoben min, og det snarest! JAN THOMAS, gi meg en makeover, takk!!

11.jan.2010

Jeg.. er.. trøtt! Saga var ikke interessert i å duppe med meg i dag, så det ble bare en to-minutters dupp på meg. Jeg trengte minst en time. ligger frøkna og sover på brystet mitt, og jeg burde vel strengt tatt ha sovet litt jeg og. Roy maser om pizza fra Pizzabakeren, men jeg har spist alt for mye kake. Hvilken luring var det som sendte med meg alle hjem?! Kake til frokost, kake til lunsj, kake til kvelds. Jadda, babykiloene forsvinner nok aldri. ;p

I morgen skal jeg en tur til manuellterapeuten med Saga. Det er på tide, hun sover veldig urolig på natta. Typisk den siste uka før hun er til behandling. Etter det kommer Astrid og hennes Minea på kakerester. Det blir kos. ♥

Her er det litt fler dåpsbilder, forresten. Jeg skal konsentrere meg om "4-stjerners middag halv åtte" nå. Later!

Tante og Saga.
Meg og en litt misfornøyd Saga.
Meg, snuppekjærest og litaSag.
Mathea og Vilja.
Tante og prinsesse Vilja. ♥

10.jan.2010

Da er Saga døpt! :) Vi har hatt en kjempefin dag. Begge jentene var kjempeflinke i kirka, jeg er helt imponert over hvor tålmodig Vilja var! Store, flinke snuppa! ♥ Vi stresset som verst med å komme oss avgårde med alt pikkpakket i morges, men kom utrolig nok en halvtime for tidlig, haha! Vi som alltid kommer for sent. Det var den samme presten som døpte Vilja, så det var jo litt artig. Det var bare et annet dåpsbarn, og det var lillebroren til Viljas kompis i barnehagen. Jeg og mammaen hadde termin på samme dag! Litt artig det og! ;)

Da vi var ferdige i kirka dro vi til lokalet vi hadde leid. Jeg gjorde et forsøk på å legge Vilja, men da både kosen og smokken fløy gjennom rommet fant jeg ut at det nok ikke var noe vits. Vi hadde kjempegod sodd til "middag", etterfulgt av masse deilige kaker! Jeg tar det som et godt tegn at det var oreokaken min det var igjen minst av! Hurra! Den er altså et godt tips til andre som er like dårlige husmødre som meg, hihi! Min kakefavoritt er marengskaken som Roys kusine lager! Yummi!! Jeg.. *kremt* ..sitter med kakefatet i fanget nå.

Men ja, vi har hatt en kjempefin dag! Jeg hadde selvfølgelig ikke strøm igjen på kameraet, så jeg har bare bildene pappa sendte meg på mail her istad. Dessverre er ikke pappa noen superfotograf, og det var veldig liten størrelse på bildene. Fortsettelse følger, altså!


Meg og Sagamora. ♥


Tante, Vilja og mamma. :)


08.jan.2010

Jeg blir helt ærlig flau av å se på MGP. Neste år må jeg nesten melde meg på selv, tror jeg.

I dag har jeg og Saga våget oss ut, og har vært på lunsj med tanta mi som kom fra Gøteborg i dag. Jeg gjemte stakkars snuppa under Rørospleddet fra bilen og inn på Solsiden, så det gikk nok helt fint. Det verste var nok min dårlige samvittighet over å ha ullpleddet over vogna - det er det verste jeg ser!


(Vilja 9 mnd. Fikk det tilsendt redigert på ny i går.. ♥)

..i ettermiddag har vi vært på Lekeland med to vennepar med barn, og herja masse! Vilja digger både ballbinge, trampoline og stor sklie - så det var gøy! :) Sånn, om vi ser bort i fra oppkastepisoden i sklia..

Det blir nok dårlig med blogging resten av helgen, vi skal jo ha dåp på søndag! I morgen skal vi pynte lokalet, og treffe familie som har kommet hit i anledning dåpen. Ooog, jeg skal bake en oreokake! Ønsk meg lykke til. ;p Ha en fin helg alle sammen!

07.jan.2010


My dancing queen! ♥ Hun er så kul, jeg ler meg ihjel av henne! :D

..kosedagen vår har vært kjempefin! Vi har danset og lekt masse, og Vilja fikk seg en liten dupp inne i vogna si også. Vi lagde oss deilig laks med stekte poteter til middag, og jeg og snuppa bakte brownies til dessert. Yummi! Etter at supersjefen var i seng halv syv tok jeg meg en liten handlerunde med mamma, mens Saga var hjemme med papsen. Jeg har et gavekort på 200 kr på Tilbords, og fant meg masse fint jeg kunne bruke det på. Hadde jeg bare vært på Tilbords, og ikke på nabobutikken Kitch'n . Djeez, hvordan går det an? "Ehm, dette gavekortet må du nesten bruke i nabobutikken." Jaja, jeg kjøpte nå det jeg hadde funnet uansett, så nå har vi et par kjempefine serveringsfat og enda en ildfastform. Jeg får skylde på ammetåka. ;)

07.jan.2010

I dag ble det hjemmedag på Viljamor. Det er -26º grader her i dag, og bilen ville slettes ikke starte. Så, da koser vi oss hjemme alle sammen! ♥ Jeg sitter med Saga på fanget, og Vilja og Roy herjer som bare det på gulvet. Vilja ler seg halvt ihjel, haha! Jeg har egentlig en del ærend i forbindelse med Sagas dåp på søndag, men det må nesten bare vente. Vi behøver brus, kaffe, saft, servietter og en fin blomsteroppsats. Og jeg må på postkontoret og hente bordkortene (som jeg har lagd selv i Photoscape) og dåpsgaven fra meg og Roy. Hun får maken stol som det Vilja fikk til sin dåp:


Jeg gleder meg sånn til helgen, det blir kjempekoselig! Tanta mi med mann og barn kommer fra Oslo, vi har ikke sett dem siden slutten av mai! ♥ Tilsammen blir vi 33 stykker - håper det holder med seks kaker + muffins. Jeg skal prøve meg på en oreokake, den bør bli god. :)

EDIT:
Stolene er herfra.

2009

..femten dager inn i 2009 finner vi ut at det har bosatt seg en ny liten beibis inni magen min! 10. februar får vi se et bankende hjerte på ultralyd, og gleden over at vi skulle bli tobarnsforeldre bare vokste og vokste. 11. februar reiser jeg og Vilja til tanten min i Gøteborg, der vi koste oss masse. Turen gikk via Oslo og den andre tanten min på vei hjem. ♥ Roys foreldre kjøpte seg hytte i Sverige, og vi var med dit for første gang. 11. mars tar Vilja sine første skritt, ni måneder og åtte dager gammel. Jenta vil fram i verden! 13. mars gir vi slipp på snuppa, og hun er på sin første overnatting hos mormora si. Iløpet av våren koser vi oss masse med Marte og Krøll, og deres små; Casper og Mathea. 3. april har jeg og Roy 2-årsdag, og nyter et deilig biffmåltid på Big Horn. Påsken feirer vi på svigers' hytte i Sverige, og når vi kommer hjem får vi se ei vakker, lita jente på ultralyd! Vi flytter inn i ny leilighet, og alt er bare fryd og gammen. ♥ 14. mai er jeg hos Alex på Adam & Eva, og klipper meg kort. Vilja feirer sin første 17. mai, i kjempefint vær. 19. mai fyller jeg 21, og har familie på kaffe og kaker. Bursdagsfest får vente til magen er tom for beibiser! ;) 27. mai feirer Roy bursdag, siste gang han fyller år som starter på 2. Samme dag blir Vilja ordentlig syk for første gang, med høy feber, Den 4. barnesykdom har kommet i hus. Jeg og Vilja reiser en svipptur til Oslo, vi finner snart veien hjem igjen ettersom Vilja ikke trivdes. 3. juni fyller snuppa 1 år, og feiringen varer i mange dager! 18. juni blir jeg enig med meg selv, og frøkna inni magen blir fra da av kalt Saga. ♥ 21. juni kommer endelig sommeren til Trondheim, og Vilja nyter sola i bare bleien. 18. juli får jeg gladbeskjed fra Samordna opptak; jeg har kommet inn på Vernepleie! 3. august våkner Vilja opp med en liten tann i nedmunnen, akkurat i tide til første dag i barnehagen 4. august. 11. august får Marte & Henrik sin prins nummer to, Adrian. 1. september var jeg hos Lena på StudioG og tok bilder av meg og tjukkemagen. 7. september får vi oss en liten kattepus til stor glede for Vilja, men Roy reagerer sånn at vi må levere den tilbake. 17. september blir vesle Saga født, i en forrykende fart. Fødselen tok 20 minutter, gudskjelov at vi befant oss på sykehuset. Vilja kommer for å hilse på etter barnehagen, men hun er mest opptatt av mammaen sin som hun ikke har sett siden hun la seg dagen før. 18. september drar vi hjem fra sykehuset, og starter tilværelsen som en familie på fire. ♥ 20. september (20092009) forlover jeg og Roy oss - kjærleik. 2. oktober har vi besøk av fotograf Nina Sundberg, som tar vakre bilder av Sagaen vår. 6. oktober smiler Saga for første gang. 29. november er vi på julegrantenning, Vilja synes det er skikkelig stas å gå rundt treet! 6. desember er vi på åpen gård, og Vilja får sitte på hest og slede. "Meje, meje!" 8. desember kom jeg meg inn i mine gamle jeans - hurra! 15. desember er Vilja hos frisøren for første gang, og får klipt seg en nusselig bob. 21. desember tar vi turen til Sverige for å feire jul, og 26. desember finner vi veien hjem i dag. Samme dag er jeg på min første bytur på akkurat ett år! Romjula fylles med venner og familie, og god mat. Nyttårsaften feirer vi hjemme, med tidenes indrefilét. ..kan 2010 bli enda bedre?

05.jan.2010

Det er grisekaldt i Trondheim i dag. Småttisene skal helst ikke sove ute dersom det er kaldere enn -10, så alle i Viljas barnehage ble lagt inne i vognene sine for å sove i dag. Og alle sovnet.. - bortsett fra Vilja! Det vanedyret der, altså. Hun sover kun ute i vogna hun, uansett. Det er meldt kjempekaldt ut uka, så vi må nok belage oss på sliten unge. Stakkars lita.


Kose litt på lillesøster. ♥

Jeg hadde tenkt å gi Saga et lite bad etter at Vilja la seg, men hun slukna i fanget mitt - så nå enter jeg bare på at hun skal våkne igjen. I mellomtiden knasker jeg polkagriser, og skal forsøke å skrive ned ei liste over hva i trenger til sydenturen. Gode tips, noen? 


05.jan.2010

Nå er politiets samband etter Tøyen-saken offentliggjort. Og jeg må ærlig si at jeg ikke skjønner hva verken politi eller ambulanse har gjort galt. Jeg skjønner at de pårørende er opprørte, og at det er derfor de oppfører seg slik de gjør, og det forstår jo også politiet. MEN, de må jo prioritere sin egen sikkerhet! Når det blir framsatt drapstrusler på nødtelefonen, så skulle det jo bare mangle at politi og ambulansepersonell tar sine forhåndsregler. Eller hur? Familien avviser at de var truende, men man ser jo hvor opprørte og "utagerende", om man kan bruke det ordet, de er. Og igjen; det er forståelig - det ligger tross alt en kvinne med hjertestans inne i leiligheten. 

Det er selvfølgelig trist at kvinnen døde, og jeg skjønner at familien vil ha noen å skylde på - men jeg mener ikke at det var verken politiet eller ambulansens feil at dette gikk som det gikk. Rasisme synes jeg i hvert fall ikke de bør rope så høyt om, for de sambandsmeldingene inneholdt ikke noe rasistisk i det hele tatt. Det begynner å bli litt oppbrukt å hyle om rasisme hver gang det skjer noe som involverer utlendinger. 

(http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=581276)Over til noe annet! :) ..vi troppet opp på politistasjonen i morges, og har fått laget pass til meg og snuppene! Jeg tror faktisk jeg endte opp nogenlunde normal på passbildet også, ikke verst! På det forrige så jeg ut som en halvdopa gother, og fikk beskjed av innsjekkingsdamen på Værnes da jeg skulle til Bulgaria i 2006 at det slettes ikke liknet på meg. 

Sagasnupp sover godt på mammaen sin nå, etterpå skal hun få være med å bestille finfin dåpskake. ♥ Lukket valnøtt med bilde på. Håper den blir like fin som Vilja sin var! Jeg har slitt litt med å få tatt et bilde til å ha på da, for hun blir alltid så opptatt av kameraet når jeg drar det fram, og glemmer å smile. ;p Det blir dette;04.jan.2010

Åå, så glad jeg ble nå! Jeg fikk nettopp en kommentar fra Malin, om at jeg har vunnet en konkurranse på bloggen hennes! Hurra! Så nå får jeg snart et herlig, rosa sett fra ME&I til Saga i posten, og et hemmelig plagg til Vilja fra det samme merket. Spennende!

Jeg og Roy skulle liksom være flinke i januar, og ikke bruke så masse penger, slik at vi ikke merker så mye til at vi tross alt har brukt en del penger på sydentur. Men nå er Roys på vei for å hente pizza fra Pizzabakeren (avhengig, sa du?), og jeg sikler gjennom H&M-katalogen. Pizzaen havner snart i magen min, men jeg skal dy meg fra å bestille klær. Jeg får heller gjøre en innsats for at de alt for mange klærne jeg faktisk har skal passe perfekt igjen. Da hjelper det kanskje ikke med pizza..


(Jeg og kjærest i Bulgaria '07 ♥)

Sagamor ligger på siden av meg her og jabber, hun har virkelig tatt i bruk snakketøyet de siste dagene. Søte baby! ♥ Jeg skal forsøke å få tatt noen fine bilder av henne i kveld, for jeg trenger et til å ha på dåpskaka, og et til å ha på et lerett. Har lerettbilde av Vilja fra da hun var 2,5 mnd, så det begynner vel å bli på tide og få ordnet et av Saga også. Apropos bilder; passbildene ble bra på første forsøk. Slå den da!

04.jan.2010

En kjapp titt på passet mitt i helgen, og jeg kunne konkludere med at det har vært ugyldig i nesten et år. Har visst ikke reist så mye i det siste. ;p Barna må også ha hvert sitt pass, så i ettermiddag skal vi til fotografen for å ta passfoto, og i morgen venter politistasjonen. Det skal jaggu bli en opplevelse å få tatt bilder av prinsessene. Bl.a. må øynene være åpne og se rett fram og munnen må være lukket. Hvor lett er det da? Spesielt på minstemor. Får håpe fotografen er dyktig!

Vilja er endelig tilbake i barnehagen i dag, hun jublet "Tias, Tias!" hele veien dit. Matias er en gutt i barnehagen, og Vilja kaller nå alle gutter for Matias etter å ha lært seg navnet hans før jul. Greit å gjøre det enkelt! ;) Hun blir alltid levert sist, og i dag kom alle ungene og tok imot henne med kos og klem. Søtinger, altså. ♥ Hun ble bittelitt lei seg da mamsen måtte dra, men det gikk over når hun og styreren gikk for å vinke til meg i vinduet - heldigvis. Det er mildt sagt forjævlig å dra derifra når man hører hylene hennes innenfra. Det er lenge siden det har skjedd nå da, hun stortrives sånn atte!


Saga er en skikkelig badenymfe, se som hun koser seg (og se så flink Vilja er til å hjelpe til og holde, hihi)! Mitt nyttårsforsett er å la henne få seg et deilig bad i hvert fall annenhver dag. Det er så alt for lett og ende opp kaputtski etter at Vilja er i seng, men sånn skal det jo ikke være. 

..det dukker opp nye følgere på bloglovin' jevnt og trutt - tenkte jeg skulle gi dere et blidt HEI! Så koselig at så mange lesser her fast. :)

 bloglovin

02.jan.2010

Vilja har blitt en syvsover den siste måneden. I går la hun seg halv sju, og ropte ikke på oss før ti over halv ti i morges. Luksus - i hvert fall når Saga ikke tar natt før bortimot midnatt. Men, lange netter fører til tunge bleier! Sånn hang Viljas bleie etter en løpetur over stuegulvet i morges;


Vi har begynt å skrape sammen penger slik at sydenturen ikke skal ta alle januarpengene våre, så vi var en tur på butikken og pantet flasker i dag. Vi drikker så og si aldri brus o.l., så vi pantet flasker for sikkert et halvår. For de fikk vi den nette sum av 141,50. Hehe. :p Vann ftw! Roys foreldre hadde derimot et bra lager med tomflasker som vi fikk, så nå har vi 450 kr i reisekassa. Neidaså. Alle monner drar! ;p

Jeg og Vilja syntes pappsen og Saga var kjedelige i ettermiddag, så vi har malt og dusjet. Hun var noget skeptisk til fingermalingen til å begynne med, men så ble det kjempemoro! Vi har to lerret her hjemme som hun har malt, de er faktisk veldig stilige! Tror jeg skal kjøpe inn et lite lager, så kan Vilja få lage litt gaver. ♥
01.jan.2010

Ååå, gjett hvem som reiser til Lanzarote 16. januar? VI! Hurra! Fant reisen før vi dro til mamma på middag i dag, og var enige om å bestille om den fortsatt var der da vi kom tilbake. Og det var den! ..så nå må vi pakke kofferten snart! :D Mmm, sol og sand mellom tærne. ♥

Jeg må forresten skryte av maten vi spiste i går. Holy indrefilét, så mørt kjøtt tror jeg ikke at jeg har spist før! Roy er en kløpper til å steke kjøtt! Til indrefiléten hadde vi rosépeppersaus (med stekefettet i), fløtegratinerte poteter og salat. NAM!

Vilja er hekta på å dusje, så vi koste oss i dusjen en halvtimes tid i ettermiddag. Etterpå tok vi på oss morgenkåpene våre, og rigget oss i sofaen med kveldsmat og Viljas elskede flaske med "mikk" (melk ;p). ♥


Jeg innså plutselig tidligere i dag at det jaggu er neste helg vi skal ha dåp, så nå skal jeg hive meg rundt å lage bordkort. Ha en fin kveld! :)