Bilsikring

Folkens! Jeg har skrevet om bilsikring tidligere, men nå gjør jeg det igjen. Det er viktig, og jeg tror det er mange som ikke vet hvor stor forskjellene er mellom bakovervendte seter og framovervendte seter. Begynn med å se denne videoen laget av Trygg Trafikk;
 

(Ohoi, den ble stor.)

Her ser du hva som skjer med barnet i en kollisjon - i 50 km/t. Jeg vil ikke en gang prøve å se for meg hva som skjer med et barn som sitter forovervendt om man frontkolliderer i 80-90 km/t. Risikoen for å bli drept eller skadet er FEM ganger større dersom barnet sitter i en forovervendt stol. FEM ganger høyere! Da har man ikke mange unnskyldninger for å snu barnet, altså. Allikevel er det bare 2 av 10 barn mellom 1 og 4 år som sitter bakovervendt, slik som det er anbefalt . I vårt naboland Sverige sitter så og si alle barn bakovervendt til de er minst 4 år, og vi burde ikke være noe dårligere! ..smekk på fingrene til nabodama som kom kjørende med sin 3 år gamle datter på fanget hjem fra barnehagen i går!!!! 

Bøyde ben på barnet og dårlig benplass til personen foran barnesetet som unnskyldning er bare pissprat. Barn har ikke vondt av å sitte med bøyde ben, og trenger de å strekke på bena så klarer de fint å si i fra. Vi kan ikke snu dem fordi vi synes det ser ubehagelig ut! Vi sitter vel dessuten ikke med rette ben i bilen vi heller? 

Ha ungene sikret bakovervendt til de er minst 4 år, og husk og etterstram selene for hver gang barnet festes! ..og kjør forsiktig! :)

Kommentarer:
Postet av: Miss Jones

Veldig viktig! Jeg har ikke unger, men kommer til å sette dem forsvarlig den dagen de kommer, fra dag en og så lenge som mulig :)

01.jun.2010 @ 15:20
URL: http://www.linnjones.com
Postet av: SILJE HELÉN - tenåring og alenemor

Synest det er supert at du blogger om dette, for det er - som du sier, utrolig viktig! :)

01.jun.2010 @ 17:16
URL: http://siljemilf.blogg.no
Postet av: Elise

Takk for dette innlegget! Vi har vurdert å snu setet til to åringen vår, nettopp fordi det ser ut som om hun sitter så ubehagelig, og i det siste har hun vært utrolig sutrete når vi skal på lengre turer. Tror det har en sammenheng, men etter å ha sett den videoen får hun bare sutre de to timene det tar å kjøre til besteforeldrene.

Så takk!

01.jun.2010 @ 19:19
URL: http://www.engelise.blogg.no
Postet av: rodstilk

Elise: AH, akkurat det jeg ville oppnå! Hun som er snart 2 år klarer hun kanskje å si fra om hun får vondt i bena også? Dvd-spiller i baksetet, eller en kul leke kan kanskje hjelpe, dersom sutringen er pga at hun synes det er kjedelig å kjøre bil? :) Flott at dere ikke snur henne, i hvert fall! Supert!!

01.jun.2010 @ 19:34
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Engelise

Hun klarer dessverre ikke å si fra så mye enda, men jeg antar det er det sutringen kommer fra. Det ser faktisk veldig ubehagelig ut å ha beina slik. Kanskje det er noen innstillinger vi kan gjøre med setet, slik at det ikke blir så trangt.

Vi hadde dvd-spiller i baksete før, men jeg fant en video som visste ganske tydelig hva som kan skje med den om det blir kræsj. Den ble tatt ned ganske kjapt for å si det slik.

01.jun.2010 @ 21:21
URL: http://www.engelise.blogg.no
Postet av: rodstilk

Engelise: Så rart at hun sitter så trangt.. Er hun veldig lang? Hvilket sete har dere da? På Britax multi tech og two way elite er det en "kloss" under man flytte på, slik at setet blir brattere men benplassen større. :) Oii, godt poeng. Det hadde jeg ikke tenkt på. Den får nok god fart under en kollisjon, ja! :s

01.jun.2010 @ 21:35
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Mariemamma

Bra innlegg, bilsikring er kjempeviktig! Kan redde så utrolig mye!

01.jun.2010 @ 21:49
URL: http://www.mariemamma.blogg.no
Postet av: HH

Flott innlegg ;)

Du kan ende bredden på videoen ved å endre størrelsen de to stedene hvor det står "width" i koden du limte inn. Prøv for eksempel å sett den til 400 så skal du se den får plass i ruten som innlegget skal være innen for ;)

02.jun.2010 @ 23:32

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/19383842
Blogglisten