Hva skal jeg bli?

Jeg hadde egentlig planen klar. Jeg har en studieplass på bachelor i vernepleie som venter på meg til høsten, og der skulle jeg begynne med blanke ark og masse motivasjon! Men.. Nå er jeg ikke så sikker mer.

Aller helst vil jeg tilbake på Bunnpris som jeg savner sånn. Men jeg føler at det er på tide med en utdanning, jeg har tross alt to små barn som ikke akkurat blir billigere i drift som årene som kommer. Men hva vil jeg bli? Jeg elsker å administrere, jeg elsker papir og penner og tastatur og stress og post-it-lapper. Jeg er den perfekte kontordame! Jeg har utrolig lyst til å jobbe med barn og ungdom med psykiske problemer, eller innenfor rusomsorgen også - men sekretær; det er meg. 


Så da har jeg egentlig bestemt meg da?! Men hvordan utdanning skal jeg da ta? Jeg tenker litt på økonomi og administrasjon på BI. Det er jo litt mer spesifikke utdanninger å velge i, men jeg vil tro at det er bedre å ta en bachelor enn et halvårig studium som kontormedarbeider? 

Dette er vanskelig. Hvilken utdanning har du, og hva jobber du som? :)

(Wow, dette innlegget inneholder nok norgesrekorden i "men"!)

Husk konkurransen min her!

Kommentarer:
Postet av: mooremiri

mamma er vernepleier!:)

og det er jo uendelig med muligheter der.. :)!

ikke noe dumt yrke det nei:)

27.jan.2010 @ 13:09
URL: http://mooremiri.blogg.no
Postet av: rodstilk

Miriam LaBreche: Ja, ikke sant. :) Men jeg er redd det er kamp om de jobbene jeg vil ha, og at jeg ender opp med en jeg IKKE vil ha.. Og det er jo litt kjedelig.. :/ Hva jobber mammaen din innen da?

27.jan.2010 @ 13:11
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: mooremiri

sv: ja sant...

akkurat nå jobber hun på Laugsand.. eldresenter ellerno sånn:p

men hun har sagt opp, og skal begynne å jobbe med vanskeligstilte barn... tror jeg det var...

27.jan.2010 @ 13:17
URL: http://mooremiri.blogg.no
Postet av: rodstilk

Miriam LaBreche: Ah! :) ..det som jeg IKKE vil jobbe med, hehe!

27.jan.2010 @ 13:18
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Cecilie

Hva med advokatsekretær (det har jeg tatt), eller medisinsk sekretær? :-)

27.jan.2010 @ 13:35
URL: http://cesorm.blogg.no
Postet av: rodstilk

Cecilie: Jeg har tenkt på det, men har hørt det er vanskelig å få seg jobb som advokatsekretær? Hvor jobber du? :) Kan se for meg at en bachelor er kjekk å ha..

27.jan.2010 @ 14:38
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Stine

Jeg tenker, uten at jeg vet, at en bachelor er bedre enn et halvvårsstudium. Men disse halvtårsstudiumene er jo veldig intensivt, så kan du rett ut i jobb etterpå. Et halvår og tre år er jo en ganske stor forskjell. Men det viktigste er at du gjør noe du vil. :)

27.jan.2010 @ 14:42
URL: http://stineverden.blogg.no
Postet av: rodstilk

Stine: Ja, det er det jeg tenker jeg og! Man kan rett ut i jobb etter et halvår ja, men er man like attraktiv på jobbmarkedet med et halvårsstudie bak seg? Så enig med deg, jeg stemmer for bachelor. Men i hva?

27.jan.2010 @ 14:49
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: mooremiri

sv: ja ikke sant! hehe!

mamma ville bare ha erfaringen, men vil helst jobbe med barn og ungdom..

er jo mange muligheter.. men er ikke sikkert det er så lett å få jobb innen d du aller helst vil jobbe med nei...

27.jan.2010 @ 14:54
URL: http://mooremiri.blogg.no
Postet av: Kathrine

Hei

Jeg kjenner meg igjen i de tankene du sysler med :)Jeg gikk lærerskolen, bare for å oppdage at jeg egentlig ikke er så glad i å oppdra andres barn. Så jobbet jeg i bank som rådgiver noen år. Jeg er også glad i plastmapper, oversikt, permer osv, men, i alt av finansverden er det veldig viktig å prestere og skaffe resultater. Jeg er ikke så glad i og selge produkter kundene egentlig ikke trengte, så jeg tok bachelor i sykepleie. Og der stortrivdes jeg fra dag en. Jeg er sosial, liker å kunne hjelpe andre og trives i en stresset hverdag. Perfekt! Og mye dokumentasjon og mapper og utfylling av skjema osv. Har ikke angret et sekund.

Det er tøft å jobbe med barn som ikke har det så bra når man har småbarn selv. Som sykepleier kan du videreutdanne deg i alle mulig retninger når tiden er inne. Selv begynner jeg på jordmor når permisjonen er ferdig i august.

Det å gå sykepleien gjorde jeg med to små barn (som deg) på fulltid over tre år. Jeg var fokusert og strukturert, og gjorde alt skolearbeid i "arbeidstiden". Jeg leste ikke en eneste helg eller ettermiddag. Fri hver sommer og jul, og jobbet ekstra som sykepleierstudent på barselavd når det passet meg eller trengte ekstra penger.

Lykke til!

27.jan.2010 @ 14:58
Postet av: Marie

En bachelor er mye bedre enn at halvårsstudium! Det er mye mer tyngde i det du lærer på 3 år (bachelor) enn 1/2 år, dessuten så ser det bra ut på CVen at du faktisk har oppnådd en grad.

Min egen erfaring tilsier at jeg ikke vil jobbe som vernepleier. Jeg synes det blir veldig tungt, både psykisk og fysisk. Har jobbet både i sykehjem med svært demente og i barnehage. Begge deler er veldig tungt, og jeg er som deg: Elsker "kontorrotte"-jobber med mer administrative oppgaver.

Jeg studerer pedagogikk på UiO (Blindern), og trives kjempegodt med det! Er straks ferdig med Bachelor og skal forsette på Masternivå der til høsten. Master i Læring, teknologi og arbeid, tror jeg det blir :)

Lykke til med valget ditt!

27.jan.2010 @ 15:00
URL: http://valp.blogg.no
Postet av: rodstilk

Kathrine: Tusen takk for flott kommentar! :) Jeg har også tenkt på sykepleien, men jeg kommer ikke inn her i byen, og har ikke veldig lyst til å pendle (kan komme inn en togtur herfra). Huff, blir usikker jeg nå, hehe. Jeg har jo kjempelyst til å jobbe innen helse også! Har heldigvis litt tid til å tenke på enda. :)

27.jan.2010 @ 15:02
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: rodstilk

Marie: Ja, ikke sant! Jeg går nok for en bachelor, må bare finne ut hvilken! ;) Takk!

27.jan.2010 @ 15:03
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Miss Jones - Har Konkurranse

Er ikke lett nei! Jeg sliter med det samme. Jeg vil begynne med noe. Jeg har allerede en utdannelse men jeg kan ikke jobbe med den!

27.jan.2010 @ 16:00
URL: http://www.linnjones.com
Postet av: Malin ☆

Du bør nok gå for bachelor framfor halvårsstudium. Lengre og tøffere vei, men lønner seg nok veldig i lengden. Tror det er skummelt å komme seg tilbake på skolebenken om du feks jobber et år i butikk først og blir vant til den "høye" inntekten.

27.jan.2010 @ 16:34
URL: http://pisspreikdronninga.blogg.no
Postet av: rodstilk

Malin: ..that's what I'm thinking!

27.jan.2010 @ 16:37
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Sarah

Jeg går bachelor i økonomi og administrasjon ved HiNT av alle plasser. Er fra Trondheim, men snittet på HiST er så utrolig høyt :P

Angrer ikke i det hele tatt! Føles veldig betryggende egentlig - ikke det at man ER noe ved å ha tatt en bachelor i Øk. adm., men man har hatt så mange ulike fag, som trengs i mange situasjoner. Det er et studie som gir mange jobbmuligheter iallefall! De økonomiske- og administrerende fagene man har, vil være dagsaktuelle i lang tid framover :)

27.jan.2010 @ 17:55
Postet av: rodstilk

Sarah: Godt å høre! :) Ja, kommer ikke inn på HiST jeg nei, så blir BI i tilfelle.

27.jan.2010 @ 18:04
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Iselinpus

Jeg studerer Økonomi og administrasjon (på Hio, men har snakket med folk på BI i Oslo, og det er ganske likt) og jeg ville nesten anbefalt deg å IKKE velge det.

Jeg liker det godt, men det er utroooolig mye arbeid og vanskelig stoff. Jeg har absolutt ikke nok tid til å være ajour, og jeg har egentlig mye fritid.. så du som har barn og sånt, ville nok blitt veldig stress (om studiet er likt der oppe, da). Jeg sitter ofte til langt på kveld hver eneste dag gjennom uka og er fortsatt langt etter, og det er ikke bare meg som er "dum" (er faktisk vant til å være flink på skolen), alle andre i klassen min føler det samme også.. at spesielt 1. året er knalltøft. Det sier lærerene også.

Så.. eh. For all del, det er mye postivit og! :)

det er spennende og passer godt til sånne typer som liker organisering og sånt. Og man får jo gode jobber osv - men sannsynligvis må du være forberedt på at det tar MYYYYE tid :)

(men som sagt, er jo mulig det ikke er likt på alle skoler..) ;)

27.jan.2010 @ 22:26
Postet av: rodstilk

Iselinpus: Takk for råd.. :)

27.jan.2010 @ 22:39
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: Drea

Det er kjempevanskelig å velge hva man skal gjøre, eventuelt HVOR man skal gjøre det. :b Jeg har ingen utdanning for øyeblikket (bortsett fra et årsstudium i journalistikk), men for øyeblikket ser det ikke ut til at jeg kommer til å ta utdanning med det første heller... :b

28.jan.2010 @ 14:59
URL: http://drea.se
Postet av: Tone

Hei Linn!

Tone - fra BP her... Kanskje du huske?

Uansett, har sniklest bloggen din litt. Du har to nyyyydelie små, og skriv artig - å no mått æ bare kommenter :)

Æ syns æ har verdens supreste jobb, å tjene veldig bra. Bynnt som prosjektsekretær etter æ slutta på BP.

Æ har gått BI, men markedsføring, å d e jo ikke spes relevent i "sekretær-sammenheng". No e æ nettredaktør, heldigvis i litt riktig retning i forhold t utdanning.

Før vi ansette folk "prøve" vi dæm gjennom bemanningsbyrå, de aller aller fleste bli ansatt, åsså æ kom den veien.

Æ syns BI koste masse penga... å trur egentli(i alle fall i Trondheim) at du har flere "offentlige" tilbud som gir dæ en like sterk cv hvis d e organisering, perma å post-it du vil ha (å æ e helt enig me dæ :)

Æ føle æ har hatt super FLAKS, å at å kom inn i et bemanningsbyrå som har en del kunda som etterspør sånne ting som du vil hell på me e en bra approach. Vi bruke Bemanningshuset ;)

...etter litt utdanning da seff, å da vil æ faktisk ikke anbefal BI....

Masse lykke til!

Tone

28.jan.2010 @ 23:56
Postet av: Trine

Høres ut som om du må begynn på Forex du å. Masse post it lappa og stress :P

29.jan.2010 @ 14:14

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/15256037
Blogglisten