Tips; med barn til syden.

Hege Renate spurte om tips når det gjelder å reise med barn til syden. Da vi reiste nå var Vilja 19,5 mnd, og Saga 4 mnd. Vi hadde kun med vogn til Vilja, og mei tai og lommeslynge til Saga. Jeg har tatt fly t/r to ganger med vogn, og det har gått bra begge gangene, men jeg har også hørt om mange som har fått vognene sine ødelagt. Derfor vil jeg råde dere til enten å kjøpe en rimelig vogn som dere tåler å få ødelagt (jeg kjøpte en carena easy til ca. 800 kr da jeg skulle fly med Vilja første gang), eller å gamble på at det går bra, og heller bruke reiseforsikringen dersom det ikke skulle gjøre det. Bilstol hadde jeg ikke turt å sende som baggasje, da de ikke tåler å få seg en trøkk. Det trenger ikke nødvendigvis å vises dersom det er skade på den, og det er jo skummelt! Man kan ta med bilstolen inn på flyet, men da må man enten kjøpe et eget sete til barnet og bilstolen, eller gamble på at det er et ledig sete ombord. Jeg er egentlig bilstolnazi, og synes det var dørgende skummelt og ta buss med barna usikret på Lanzarote, men det var jo ikke noen andre muligheter. Det er jo ikke setebelter på bussene, så da måtte vi i tilfelle hatt med to bilstoler, og tatt taxi. Men jeg føler meg mye tryggere i en "charterbuss" enn bak i en svetteluktende taxi. De er jo ikke akkurat kjent for å kjøre så pent..

Ellers er det greit å huske på å ta med nok bleier og evt. våtservietter. Det er sterkt parfymert, og dyrt, der nede. Dersom barnet spiser annet enn bryst kan det nok også være kjekt å ta med mat hjemmefra, så man ikke sitter der med skjegget i postkassa og en baby som ikke liker maten. Vi hadde med polarbrød extreme og leverpostei til Vilja. ;) Leker til både flyet og opphold er greit å ta med, og klær til "alt slags vær". Om det blåser litt er det ikke nødvendigvis så varmt i skyggen, så om barnet skal oppholde seg der er det greit med litt mer enn bare enn body. Termometer og febernedsettende er alltid viktig å ha med seg når man reiser med barn! 

..har jeg glemt noe nå? Badekåpe og badebleier/badetruse! Og caps/solhatt og sandaler! Håper jeg var litt litt hjelp.. :) God tur!Kommentarer:
Postet av: Antidamen

Jeg fatter ikke at du orker - jeg hadde ALDRI giddet å dra på så lang tur med småunger. Blir sliten bare ved tanken ;p

26.jan.2010 @ 19:23
URL: http://antidamen.livejournal.com
Postet av: rodstilk

Antidamen: Det gikk overraskende bra, faktisk. :) ..men jeg har jo ei som ligger i ro enda, og ikke to gærniser med 9 mnd mellom. ;p

26.jan.2010 @ 19:25
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/
Postet av: enhjemmepappasbekjennelse

Hei! det var til stor hjelp! de selger ikke vanlig barnemat i glass der?

Postet av: rodstilk

enhjemmepappasbekjennelse: Jo! :) Men om snuppa di er kresen så kan det jo være kjekt å ta med hjemmefra. Antar også at barnematen der nok er tilsatt sukker, salt osv., om dere er nøye på det. Ellers hadde de et greit utvalg, altså! :)

31.jan.2010 @ 19:11
URL: http://rodstilk.abcblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/15218748
Blogglisten