Du är en saga för god för att vara sann..

Hei - og takk for alle lykkeønskninger og gratulasjoner! ♥

Vi kom hjem fra sykehuset i tretiden i dag, og har kost oss hjemme i ettermiddag. Vilja er nysgjerrig på lille Saga, men også litt sjalu. Det går nok seg til når hun skjønner at hun faktisk må dele mamman sin litt nå.. 

Fødselen gikk unna i full fart! Vi kom inn til sjekk på sykehuset for sjekk kl. 23 på onsdag, og jeg ble lagt på CTG-registrering (måler fosterlyd og sammentrekninger). Den viste to sammentrekninger på tjue min, og jordmor sa det bare var kynnere, og at det var tidlig i forløpet enda. Hun undersøkte meg kl. 23.30, og jeg hadde såvidt 3 cm. åpning. Vi fikk beskjed om at vi fikk velge selv om vi ville dra hjem igjen, eller så kunne vi få en fødestue. Hun sa hun hadde blitt lurt av andregangsfødende som plutselig var i full gang før, så derfor kunne få bli. Vi valgte det - heldigvis! Kl. 23.40 hoppet jeg i badekaret, for jeg var så frossen. Koste meg der en halvtimes tid, før jeg la meg i senga istedet. Kl. 00.25 ringte jeg på jordmora for å få lystgass, for det begynte å bli vondere. Jeg rakk to rier med lystgassen, før jeg ble grepet av intense smerter, trykketrang og redsel kl. 00.35. Jeg fikk røsket i alarmsnora, og jordmora kom inn og konstaterte at babyen var på vei. Hun løp ut i gangen og fikk tak i en barnepleier, og de ordnet klart til fødsel i full fart. Vannet mitt ble også tatt. Jordmora var kjempeflink, og begrenset trykkinga mi slik at jeg ikke skulle revne - og hurra, jeg fikk ikke så mye som en liten skramme! Etter 10 minutter, kl. 00.45 17. september, kom en gråtende, vakker Saga til verden. ♥ Styrtfødsel med andre ord, jordmor satte varigheten til 20 minutter. Hun var veldig glad for at vi ikke hadde valgt å dra hjem, for da hadde det nok blitt hjemmefødsel. Det er sykt skummelt å tenke på! Heldigvis gikk alt kjempefint, og jeg er så utrolig takknemlig for at det kom en frisk og fin baby denne gang, som jeg kunne kose meg med hele natta. 

Jeg blødde mye denne gang også (600 ml.), men jeg merker ikke så mye til det. Jeg er i kjempefin form, så dette var/er en helt annen opplevelse enn sist fødsel. Herlig! Saga bare sover og spiser, og er bare så utrolig nydelig! Vi er en lykkelig familie på 4. ♥

p1030209Kommentarer:
Postet av: Antidamen

Måå jo gratulere deg her òg! :D GRATULERER, ELSKLING! Dere er nydelige, alle sammen.

18.sep.2009 @ 21:11
URL: http://antidamen.livejournal.com
Postet av: Kine

Guri mæ - ho e så nydelig, Linn :) Hadd d travelt ho gitt, hehe :p Så hærlig at du fikk en problemfri fødsel og ei frisk prinsesse :D Masse gratulasjona t mor, far og storesøster!

18.sep.2009 @ 21:15
Postet av: rodstilk

Takk! :D

18.sep.2009 @ 21:18
URL: http://rodstilk.abcblogg.no
Postet av: Malin

I love yooou!

18.sep.2009 @ 21:18
URL: http://pisspreikdronninga.blogg.no
Postet av: Ane

Åi, dét va fort gjort må æ sei! :)
Så bra at alt gikk fint :)
gratulerer så masse!

18.sep.2009 @ 21:29
URL: http://anedaae.blogg.no
Postet av: Kristel

Herlig!! Gratulerer :D

18.sep.2009 @ 22:25
URL: http://2hjerter.blogspot.com
Postet av: Hilde-Kristin

For ei ufattelig skjønn lita tulle;) Og for en fødsel, helt fantastisk!

18.sep.2009 @ 22:50
URL: http://rynesli.weblogg.no
Postet av: Drea

Awwwwwww! Herregud, jeg blir skikkelig sentimental her jeg sitter! Jeg mener det... jeg er bare SÅ sjalu nå! Jeg vil også ha nummer tooo! Hihi! :)

Høres ut som en herlig fødsel, selv om du nesten ikke rakk å oppleve den! :b Damn, det gikk fort. Jeg er spent på hvor raskt det går med meg neste gang, for vi har jo faktisk to timer med bil til nærmeste sykehus. Creepy! :b

18.sep.2009 @ 23:00
URL: http://drea.se
Postet av: Drea

Syns forresten hun ligner litt på lilleViljisen din også jeg! :D

18.sep.2009 @ 23:07
URL: http://drea.se
Postet av: Kristin (snoopez)

Gratulerer så mye! Så skjønn hun er :)

19.sep.2009 @ 00:00
Postet av: Anette Moen ;D

Gratulerer så mye =)

19.sep.2009 @ 00:49
URL: http://sheriffanette.blogg.no
Postet av: Beckymams

Nyyyydeli pie ja!

Åsså så fint navn ho har fått. Passer kjempebra t Vilja å. Litt av en fødsel, rasker enn min den der gitt!

Kjenne d rykke i tårekanalan min å ja. D e nå spesielt me fødsla, sæli etter at man e blitt mamma sjøl.

19.sep.2009 @ 10:42
URL: http://beckymams.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/11427182
Blogglisten