Å være ung mamma.

I forhold til mange andre, så er jeg ikke en så veldig ung mor - men jeg blir i hvert fall en veldig ung tobarnsmor! Jeg var 19 år da jeg ble gravid med Vilja, og rakk akkurat å bli 20 før hun ble født. Var fortsatt 20 da jeg ble gravid med lillesøster, og er 21 nå som hun snart kommer til verden. 

Det er både fordeler og ulemper med å være ung mor, men fordelene taler sterkest -  jeg stortrives som ung og sprek mamma! Jeg føler ikke jeg går glipp av noe, selv om det selvfølgelig er kjedelig at vennene forsvinner.. De er jo opptatt med sitt, festing og drama, og jeg føler jeg blir veldig glemt. Men, de som virkelig er verdt det, de er her enda. Og de setter jeg stor pris på!

Gjennomsnittsalderen på førstegangsfødende i Norge var 28,1 år i 2008, så jeg må innrømme at jeg har vært litt halvflau når jeg har fortalt hvor gammel jeg er innimellom. Heldigvis har jeg aldri fått kommentarer på alderen, men så har jo heller den ingenting å si, sånn i det store og hele. En mor på 17 kan jo være mye mer moden og flink enn ei på 26, f.eks. Og tenk, jeg er verdens beste mamma! Begge våre prinsesser er planlagte, og høyt elsket. ♥

Når det gjelder økonomi og utdannelse, så er jo det selvfølgelig det en viktig faktor når man vurderer å få barn. Jeg synes man bør være ferdig med videregående, og at man bør ha nok penger til å klare å forsørge et barn (og det får man av å jobbe, eller å studere!). For en baby koster faktisk en del! Den lever ikke på pupp det første året, som mange tror. Utstyr og klær må kjøpes inn, bleier er dyrt, og etterhvert som barnet vokser til må man også bruke penger på barnemat. Det går jo an å kjøpe utstyr brukt, men det koster fortsatt penger. Man trenger barnevogn, bilstol, sprinkelseng, madrass, sengetøy, badebalje, vognpose..  

Jeg har fullført vgs. + jobbet et år, og har nå fått studieplass som jeg skal søke permisjon fra. Vi leier 1. etasjen i en enebolig, har 100 kvm. og boltre oss på, vi har bil og penger til å kjøpe det vi trenger, og egentlig det vi vil også. Og det er jeg veldig glad for! Dette er vårt/våre barn, og jeg er glad jeg ikke trenger å være avhengig av andre for at vi skal klare oss. Vi har det kjempebra!

Kommentarer:
Postet av:

Er enig i mye av det du skriver :-) Har selv akkurat fått ei lita jente for 6 uker siden, og vi har det KJEMPE FINT :)

23.jul.2009 @ 21:10
Postet av: Katrine, mamman til Ina Emilie og BabyChris

jeg fikk jenta mi da jeg var 17, å mener selv jeg er ei ganske så flink mor.. hehemen selv anbefaler jeg ikke videre å være mamma i så ung alder, å mener man må ha fått en fast jobb osv før man skal bli mor eller far. har erfaring med det ene å det andre, så jeg vet hva jeg snakker om

23.jul.2009 @ 21:18
URL: http://inaumulius.blogg.no/
Postet av: Liz - MotherSinnerSaint

SV: Takk for svar på mammabloggspm :-) Er forresten jeg som har skrevet den første kommentaren her *pekeoppover* Men navnet mitt har tydligvis forsvunnet :-s

23.jul.2009 @ 21:29
URL: http://sinnersaint.blogg.no
Postet av: rodstilk

Katrine: Ja, man bør i hvert fall ha jobbet slik at man får foreldrepenger, eller være student slik at man får fødselsstipend. Man kommer ikke langt med engangsstønaden.. Men fast jobb trenger man jo ikke nødvendigvis å ha. Det er kjempegreit å være student med barn, og en situasjon mange er i! :)Liz: Ja, det ante meg, ettersom det stemte med alderen på dattera di. :)

23.jul.2009 @ 21:35
URL: http://rodstilk.abcblogg.no
Postet av: Katrine, mamman til Ina Emilie og BabyChris

ja det er sant, mange som er studenter å har barn, men jeg ville alikevell ikke ha anbefalt det. For husk, det er ikke bare bare å studere å ha barn. Mamma studerte enda mens jeg begynte på skole, å det gikk helt fint for henne, men er ikke akkurat noen drømmesituasjon for noen vil jeg tro.

23.jul.2009 @ 21:50
URL: http://inaumulius.blogg.no/
Postet av: anne

Så fin blogg du har, og så fint du skriver om hvordan det er å være mor :)Besøk min også : www.beachwood.blogg.no

23.jul.2009 @ 21:50
URL: http://www.beachwood.blogg.no
Postet av: BAbyMamA

bra skrivd, og enig enig:)

23.jul.2009 @ 21:54
URL: http://www.lillalu.blogg.no
Postet av: anne

Så fin blogg du har, og så fint du skriver om hvordan det er å være mor :)Besøk min også : www.beachwood.blogg.no

23.jul.2009 @ 21:55
URL: http://www.beachwood.blogg.no
Postet av: Burka Malene

Venninnen min er 18år og planlagt gravid. Så jeg er både veldig glad på hennes vegne, og samtidig litt redd for at dette ikke kommer til å gå. Venninnen min trenger hjelp, og kjæresten hennes er ikke helt til å stole på. Man må bare hjelpe til så mye man kan ! Trøste og støtte :) Jeg Er iallefall utrolig glad på hennes vegne :)

23.jul.2009 @ 22:07
URL: http://infobloggen.blogg.no
Postet av: the big book

Bra skrevet! ;) fin blogg :]Lys jeans VS. mørk jeans?thebigbook.blogg.no

23.jul.2009 @ 22:08
URL: http://thebigbook.blogg.no
Postet av: louise 18

sant det du skriver med at noen av vennene forsvinner.jeg fikk unge da jeg er 17 å da fikk jeg ikke så mye tid til festing å andre ting så noen av de jeg hang med før jeg ble gravid mista jeg kontakten med rett og slett.er heller ikke bare bare å få en baby i en så ung alder men har klart meg fint.og er sammen med faren å:)

23.jul.2009 @ 22:10
Postet av: Camilla :)

Kjenner igjen det du skriver om at vennene forsvinner, jeg var 18 da min første ble født... Men det er da man ser hvem som virkelig er venner! ;) Hadde så vidt startet lærlingetiden min da jeg ble gravid, men fullførte etter permisjonen. Det blir ikke verre/bedre enn man selv gjør det til! :)

Postet av: rodstilk

Katrine: Verken jeg eller du kan snakke på vegne av alle. Ting blir som man gjør de til selv! Burka Malene: Vi får håpe det går bra! Så flott at du støtter venninnen din, det trenger hun nok. :)Louise18: Nei, det er ikke bare-bare, men det er det trenger det ikke å være om man er eldre heller. Kjempebra at du klarer deg fint, og at du og barnefaren holder sammen!Camilla: Exactly! Man får til det man vil!! :)

23.jul.2009 @ 22:43
URL: http://rodstilk.abcblogg.no
Postet av: Burka Malene

sv: håper også det går bra. Selvsagt støtter jeg henne, er jo glad i henne :) hehe. Og jeg er stolt av henne, uansett hva andre sier. :)

23.jul.2009 @ 22:49
URL: http://infobloggen.blogg.no
Postet av: Burka Malene

sv: håper også det går bra. Selvsagt støtter jeg henne, er jo glad i henne :) hehe. Og jeg er stolt av henne, uansett hva andre sier. :)

23.jul.2009 @ 22:49
URL: http://infobloggen.blogg.no
Postet av: Drea

Enig med deg, man må nesten klare å ta vare på barna økonomisk også! Og tror mange tenker at de har lyst på "baby", og ikke barn. De tenker ikke på at babyen etterhvert blir tre-fire år, og enda gamlere også. :b

24.jul.2009 @ 08:33
URL: http://drea.blogg.no
Postet av: rodstilk

Drea: Ja, det kan jo være en fordel. ;p Mm, ikke sant.. "En baby koster jo ingenting.. Den spiser jo bare morsmelk!" Joda. Men det koster jaggu fordetom!

24.jul.2009 @ 09:34
URL: http://rodstilk.abcblogg.no
Postet av:

hei=)

ser du er ung mor og vil gjerne tipse deg om ungmor.no, et eget nettsted for unge mødre!

er selv ung mor, og ønsker dette skal være et sted mange unge mødre får glede av! For at det skal skje trenger vi masse medlemmer! Spre gjerne ordet=)

Hadde vært koselig om du tittet innom og deltok!

Mvh Christina

22.jun.2011 @ 20:37

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/10247442
Blogglisten